Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Po opětovném shlédnutí srážím na čtyři hvězdy, jelikož jsem si dodatečně uvědomila, že mě z každého dílu závisle na situacích a postavách baví zhruba jen půl stopáže (a díky znalosti toho, co bude následovat, mě tentokrát druhá série nebavila téměř vůbec, ačkoli se třetí kvalita opět stoupala). Holt jsem za ten rok od prvního zkouknutí měla tu čest shlédnout i Sugar Rush, South of nowhere a Skins především, což v mém subjektivním úhlu pohledu L word lehce oslabilo. Postavy které mě baví nejvíc (ať už vzhledem, charakterem, či dějem) - Helena, Shane, Carmen, Marina, Papi, Lara, Niki, Dylan a Cherie. Postavy, které mě vyloženě nebaví - Tina, Moira/Max, Kit, Ivan, Jodi a počínaje druhou sérií Jenny. Postava, která mi nejvíc pila krev - Tonya. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

WOW! Mile prekvapeni. Myslim, ze o tomhle serialu toho napisu jeste hodne, protoze je to hrozne zvlastni. Takove dospele, skutecne. Libi se mi velka citovost, s jakou hrdinky jednaji. Nekomu by mozna mohlo pripadat, ze je zde prilis mnoho sexu, ale priznejme si to... V zivote kazdeho cloveka (a obzvlast zamilovaneho) je to velmi dulezita vec a tohle je jeden z mala pocinu, ktery se OPRAVDU neboji o tomto tematu mluvit bez zabran. ()

Reklama

karinakari 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně lepší než Queer as Folk. Samozřejmě je to možná způsobené tím, že jsem žena a tohle je seriál o ženách pro ženy. Takovej lesbickej Sex ve městě. Téma moderní doby, které jednoznačně je zapotřebí a to hlavně ve světě plném homofobů a odsuzujících lidí. Velice dobře napsané postavy (já milovala Alice), tedy až na světlé výjimky jako je Jenny (ta snad musí vadit úplně každýmu). Není problém sjet všech 6 sérií seriálů ani ne za týden, ale věřte mi pak jste tak přeženovaná, přelesbičkovaná, že to asi ani nedoporučuju.. A hlavně popravdě první 3 série jsou stejně nejlepší, posléze už kvalita seriálu upadá. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Žádné lacinné melodrama, umělá přecitlivělost, ani omezená zaměřenost na homosexuální publikum, The L Word je o vztazích a byť řeší vztahy lesbické, jejich podstaty a pointy se dají většinou vztáhnout na všechny vztahy obecně. Seriál jsem si během první série, resp. už pilotního dílu zamiloval - emocionální rozpolcenost Jenny a vášnivost její vznikající aféry mapuje cosi zajímavého v lidské touze a sexualitě (5*). Dalším sériím, byť stále používají atraktivní prostředí, duchaplná témata i zajímavé postavy se už laťku první série těsně nepodaří přeskočit. Přesto jsou výtečné, obzvláště zabřednutí do vod transsexuality a dalších na první pohled "obskurních" témat, jenž se nakonec ukážou jako dokonale lidská... Inu, nedosažitelná genialita Six Feet Under může odpočívat v pokoji, ale The L Word si místo v mém žebříčku našlo. 9/10 ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Po první sérii hodně silné čtyři hvězdy. Nikdy bych si nedovedl představit, že jakožto hetero chlapa mě může bavit takový svět lesbiček. Naštěstí je to svět odehrávající se v prosluněném LA a ženy i když většinu času drbou o tom kdo s kým (která s kterou) mají i poměrně zajímavé životy, které díky umu scénáristů jsou schopny opepřit onu konzervačku. No a samozřejmě, to nepoznané lehce sexy spojení dvou žen (a ne jen co se týče sexu) má taky něco do sebe. Už se těším na další výlety do kavárny Planet v další sérii. Více zde Cold in the streets, hot in the sheets ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • Seriál se natáčel ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Coast Mountain Films Studios. (Lenny.M)
  • V jedné z epizod si zahrál i pes patřící Katherine Moennig. (ČSFD)
  • V každé epizodě se objevuje role, do níž je obsazena známá osobnost, ať už ze světa filmu nebo hudby. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama