Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

KuZd 

všechny recenze uživatele

Pripomina mi to tak trochu serial Big Love. De facto se to toci okolo podobnych schemat, je to na podobne "brdo", akorat svet polygmamniho manzelstvi vystridal svet homosexualnich zen - a to je vlastne to jhlavni, co je odlisuje. Zatimco prvni rada byla celkem dobra s ucelenym dejem a mela spad. Druha rada byla velmi slaba - nic poradneho se tam nedelo, jenom hlavni hrdinky obcas vypluly na nejake teple lodi, nebo se zucastnili pochodu za prava teplousu, ale to asi tak vsechno. Hlavni dejova linie druhe rady byla co se tyka rozahu obsahla asi jako 3 dily prvni rady. Nejhorsi na druhe serii byla Jenny a jeji slzave oci v kazdem dilu umocneno jejimi trapnymi spisovatelskymi vizemi... Komu je serial urcen? Prvni rada je urcena urcite sirokemu publiku nezahrnujici jenom lesby a nadrzeny chlapy oproti tomu druha rada je bohuzel uz jen prave pro ne. Dals rady jsem uz radsi nesledovala. ()

raven 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov, aké sa v ostatných rokoch objavili na televíznej obrazovke... Tak táto veta bola napísaná po zhliadnutí prvej série. Odvtedy sa veľa zmenilo... Niekedy mám pocit, akoby na seriáli začali pracovať tí najhorší scenáristi široko-ďaleko. Jednotlivé postavy menia od základu svoj charakter a jedna po druhej strácajú sympatie divákov (teda poväčšine diváčok)... Vidím to tak, že štvrtá séria, s vysielaním ktorej sa má začať na jeseň, bude definitívne posledná. Je to škoda - The L-Word mal v sebe obrovský potenciál. Rozhodne odporúčam pozrieť si prvú sériu (hlavne pilot!). No hoci budete chcieť vedieť, čo sa stane s Bette a Tinou, Danou a Alice... a ostatnými, NEPOZERAJTE ďalej! Nie, ak si chcete zachovať dobrý dojem zo seriálu... Ak to mám zhodnotiť na záver, tak séria 1 - *****, séria 2 - ***, séria 3 - asi tak pol hviezdičky (ktorá patrí len a len Alice). No a po dopozeraní celého seriálu sa patrí moje hodnotenie dokončiť... Séria 4 - *** pozerateľná, séria 5 - **** (znovu si získali môj záujem a sympatie), ale séria 6 a celý záver (ak sa to tak dá nazvať) - obrovské sklamanie * a aj tá len za Lucy Lawless... ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Seriál s velmi zajímavým námětem, hlavně pro muže :) 1.série: V pilotním dvoudíle se nám představí kupa postav, každá se svou vlastní logikou, chováním a iluzemi o světě. Bohužel, takřka polovina hereček je neuvěřitelně toporná, co se hereckého umu týče, a ta druhá půlka se vám zalíbí až po shlédnutí 3 či 4 dílů. Co se týče koncentrace lesbiček, připadalo mi, to nejsou homosexuálové, kterých jsou na světě 4% - to si trochu tvůrci seriálu neuvědomili, protože v L.A. se v seriálu se musely nacházet snad všechny lesby světa. Mezi další nedostatky seriálu bych zařadil přílišnou "telenovelizaci", ale ta se dostaví asi jen ve třech případech v celém seriálu, takže to tak hrozné není. Větším nedostatkem je nedostatečná prokreslenost některých vztahů - například mezi Jenny a Timem (hlavně po jejich rozchodu, kdy spolu nemluví a vzápětí se spolu koukaj na tv a v pohodě komunikují a . . .). Působí to strašně nepřehledně. Čím se ale seriál odlišuje od ostatních a co zároveň tvoří jeho veškeré plusy (mimo námětu), jsou určitě zvraty. Nejsou to ty zvraty, které divákovi trhají nervy a obracejí dosavadní průběh naruby, známé například z Prison Breaku. Zvraty přicházejí s nečekaným chováním postav a jejich souvislost s mini-příběhem, který se odehrává vždy před úvodními titulky. A v každém díle je těchto zvratů opravdu požehnaně. Dále "L word" nemá žádné cliffhangery, tolik typické pro většinu dnešních seriálů, což ale seriálu na atraktivitě neubírá. Dalším velkým plusem je určitě scénář, který je u některých dílů přímo geniální - např. ve 12. epizodě. Díky těmto třem faktorům seriál téměř neupadne do stádia nudy a nutí diváka věnovat se obrazovce. Líbily se mi i různé vychytávky, jako třeba začínající písmeno každého dílu - L - a další, které zde nebudu prozrazovat. . . První série určitě stojí za pozornost. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Serial moderniho strihu z prostredi "jinak" orientovanych zen, urceny pro divaky bez predsudku... Predevsim pak vyzdvihuju pusobeni Kariny Lombard, ktera me osobne uvadi do naprosteho chaosu... :-) A jako nejkrasnejsi vyhodnocuju jednoznacne Lauren Lee Smith. Na tu se kouka jedna basen... A jeste upozornuju na perfektni soundtrack... Tak, a to je vsechno. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatiaľ iba pilot, ale dúfam, prajem si, modlím sa, aby to zostalo na rovnakej úrovni, pretože to proste nemá chybu. Scenár je vynikajúci, nie je to nejaká lacná soap opera, ale sakramentsky inteligentná melodráma. Postavy sú super napísané a ešte lepšie zahrané, a hlavne absolútne uveriteľné a reálne. Erotika vkusne natočená a aj keď je jej tu hodne, nepôsobí samoúčelne, ale ako zo života a popritom je stále dostatočne sexi. Neviem si predstaviť, že by som mohol byť spokojnejší so seriálom o lezbičkách ————————- Prvá séria: Sem tam menšie zakolísanie medzi 60 a 100 percentami, ale väčšinou je to na tej 90.ke. Neuveriteľný je pilot, neuveriteľná je posledná epizóda, neuveriteľný je soundtrack a postavy sú do jednej skutočné a sympatické, takže tých päť hviezdičiek je myslím celkom opodstatnených. A nakoniec zaznejú aj Portishead... Obľúbené postavy: Dana, Jenny a Shane, samozrejme. ————————- Druhá séria: ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • Znělku seriálu vytvořila skupina Betty, jež má na oficiálních soundtracích několik skladeb a objevily se i v seriálu. (ČSFD)
  • Seriál se natáčel ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Coast Mountain Films Studios. (Lenny.M)
  • Nové díly seriálu vždy vycházely v TV začátkem roku a v létě načínalo natáčení nových sérií. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama