Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

Shit 

všechny recenze uživatele

Na začátek musim říct, že sem od toho čekal víc než se z toho nakonec vyklubalo, nicméně hlavně zásluhou skvělýho a naprosto sugestivního Richarda Burtona se v některých momentech objevuje fakt děsivá atmosféra, která lehce sekunduje i filmu Satan přichází, zejména ve scéně s letadlem, ale jinak sem z toho unešenej nebyl ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Takto sa robia vynikajúce filmy. Postupné budovanie napätie, dôraz na atmosféru a je to čoraz desivejšie a desivejšie. Tak sa robia dobré horory a "The Medusa Touch" je v tomto absolútne fantastický. Dokonca by som povedal, že je tu scénka, ktorá je pre mňa úplne komická a to je skok susedky z okna. Viem, že to znie divne, no pre mňa je to najvtipnejší moment filmu. Ten kontext to robí fantastické. Richard Burton má presne tú charizmu, ktorú do toho potreboval dať a nevymenil by som ho za žiadnu cenu. V tejto role je absolútne fantastický. A osobne mám pocit, že aj všetci ostatní sú skvelí. Lino Ventura ako inšpektor Brunel je vynikajúci, Lee Remick ako doktorka je skvelá. Plus tie scénky sú spracované vynikajúco. Človek priam cíti všetko čo sa vo filme deje a prežíva to, lebo si uvedomuje dosah tých tragických nešťastí, ktoré sa tu stanú. A niektoré sú dosť silné. Pre mňa najviac asi záverečná časť s katedrálou a rovnako aj tá havária lietadla je vysoko silná. Neviem. Čo viac mám o tomto filme povedať? Myslím si, že je to všetko čo film potrebuje mať. Skvelých hrdinov, vynikajúcu a tajomnú story a celkové rozuzlenie patrí medzi najlepšie, čo som videl. Ak ste film nevideli, tak si ho určite pozrite a nebudete to ľutovať. Hodnotenie: A+ ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I po těch letech opravdu skvělý kousek. Postupně budovaná atmosféra, napětí, které střídá hlavně na konci ještě větší, no a hlavně Lino Ventura a Richard Burton, o jehož schopnostech mnozí, včetně vyšetřujícího inspektora ze začátku trošku pochybují. Hlavně jeho strnulý, až uhrančivý pohled, ten si budu ještě asi dlouho pamatovat. Triky, ty by dnes asi určitě neobstály, ale na svou dobu, to byl a hlavně v kině určitě zážitek, který jsem nucen také náležitě ocenit. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Richard Burton ve slavném snímku v roli muže, který má schopnost způsobovat katastrofy. Jeho John Morlar je tak přesvědčivý a děsivý, že vám během filmu bude běhat mráz po zádech, jen když se mu podíváte do očí. Lino Ventura, jako francouzský vyšetřovatel na tzv. brigádě, je také výborný a hraje moc dobře, čímž přispívá k hereckému minimalistickému koncertu Burtona, jemuž stačí jen jeho pohled. Scéna s havarovaným letadlem, patří mezi nezapomenutelné a nejděsivější vůbec, jaké si jen divák dokáže představit. Nestárnoucí klasika. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Když přihlédnu k tomu. že to bylo natočené před více než třiceti lety, tak musím než konstatovat, že to byl opravdu velmi zajímavý námět s ponurou a napjatou atmosférou až do finálního konce. Navíc vynikající výkon Lina Ventury a Richarda Burtona a já nemám potřebu k tomu víc co dodat, protože tenhle film mluví sám za sebe. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Víte že v Jihoafrické republice nechtěli film povolit do kin, pokud nebude ve střižně ustřihnut úplný konec, oslavující podle místních zákonodárců zlo. (Rodriguez)
  • Fiktívnou Ministerskou katedrálou v Londýne, ktorá sa zrútila, bola v skutočnosti katedrála v Bristole. (marlon)
  • Mezi původní literární předlohou a filmovým zpracováním je několik rozdílů. V knize například detektivem není Francouz, ale Angličan, inspektor Cherry, který se objevuje dalších knihách. V knize je dále Zonfeld muž, který přežil holocaust, a jeho zážitky v koncentračním táboře přispějí k jeho sebevraždě. Na konci knihy také Morlarova ruka napíše „Holy Loch“, americkou základnu jaderných ponorek, namísto „Windscale“. (SeanBean)

Reklama

Reklama