Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Zajímavý proces konstruování identit klíčového zločince - míním tím sestavování několika mediálních realit a pohledů na problém, aby je detektiv mohl poté zpětně dekonstruovat. Řekl jsem zločince? Nikoli, neboť jak tvrdí Depeche Mode v New Dress: „Tryskáč padá z nebe, rostou počty zemětřesení, Hoří temná předměstí, ale princezna Diana si zkouší nové šaty.“ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Apokalyptický Richard Burton a jeho nebezpečné myšlienkové pochody ovládajúce sily zla, prinášajú zo sebou dosť husté napätie podávané v strhujúcom príbehu plného krutých nešťastných páchaných na nešťastníkoch čo mu vošli do cesty. Film sa nesie na výbornej horrorovej vlne prezentovanej v štýle 70.rokoch a veselo sa môže svojou démonickosťou zaradiť medzi také skvosty z tej doby ako sú The Exorcist či The Omen. /80%/ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vo svojej dobe musel tento mysteriózny triler šokovať poriadne množstvo ľudí. Nie len témou, ale aj posolstvom a myšlienkami, ktoré provokovali a mali vzbudzovať sympatie k hlavnej postave. Ja som ich našiel. Film smeruje k svojmu nevyhnutnému záveru, ktorý síce neprekvapí, ale zaujme svojou monumentálnosťou v kontraste s komorným zvyškom. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vyrazili mu mozog z hlavy.“ – „Toto robíte spisovateľom v Anglicku?“ Mrazivý mysteriózny kriminálny triler s v titulných úlohách Linom Venturom ako inteligentným francúzskym detektívom, Cowleym ako doktorom a Richardom Burtonom ako britským spisovateľom, ktorého ničia desivé paranormálne schopnosti (čím sa DOTYK MEDÚZY radí po bok CARRIE, MŔTVEJ ZÓNY alebo SCANNERS). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Absolutně neuvěřitelné dílo. Tímto filmem Richard Burton podal opět důkaz, že je Pan Herec. Člověk, který dokáže zahrát opravdu cokoliv (bohémský Petruccio, zamilovaný Antonio, trojitý agent major Jonathan Smith a pak samozřejmě démonický John Morlar a mnoho jiných). Ano, to je to nejlepší přízvisko k tomuto filmu - démonický. Tím je vlastně shrnuto vše. Představte si tu nejdémoničtější vě na světě a pak k tomu přidejte neuvěřitelnej hlas a zjev Richarda Burtona a sakra hutnou atmosféru. A pak se vás dotkne medůza. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Fiktívnou Ministerskou katedrálou v Londýne, ktorá sa zrútila, bola v skutočnosti katedrála v Bristole. (marlon)
  • Mezi původní literární předlohou a filmovým zpracováním je několik rozdílů. V knize například detektivem není Francouz, ale Angličan, inspektor Cherry, který se objevuje dalších knihách. V knize je dále Zonfeld muž, který přežil holocaust, a jeho zážitky v koncentračním táboře přispějí k jeho sebevraždě. Na konci knihy také Morlarova ruka napíše „Holy Loch“, americkou základnu jaderných ponorek, namísto „Windscale“. (SeanBean)

Reklama

Reklama