Reklama

Reklama

700 mil v sedle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na divokém západě se rozkřikla zpráva, že se bude konat veliký závod dlouhý 700 mil napříč Amerikou a jako hlavní cena má být vyplacen ohromný balík peněz. Proto se sejde nesourodá skupina lidí: vysloužilý kovboj, zhrzelá lady, sportovec tělem i duší a řidič Pony Expressu, aby změřili své síly a získali tučnou výhru. (Bonton Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Toho, kdo čeká nějak obzvlášť napínavý závod na koních, film asi zklame. Já jsem na něm kdysi byla v kině kvůli Genu Hackmanovi a nezklamal mě tenkrát ani teď. Film ani Gene. Byl velice sympatiko. Volné tempo vyprávění dalo příležitost krajině, hercům i koním, a i když tohle jistě není vrchol žánru, svou sympaticky odlehčenou "jinakostí" se zařazuje mezi moje oblíbence mezi westerny. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Kovboj se obléká odshora dolů, nejdřív klobouk... a svléká se od bot nahoru. Jako poslední klobouk!" A ve vaně se samozřejmě koupe taky s kloboukem...! :o) Brooksův dobrodružný kousek, výpravou zasazený do předválečných časů, se nese takřka po celý čas ve znamení cvalu a klapotu koňských kopyt, prachu, vyčerpání a kolem přítomné nádherné přírody. Nasmínání projížděk takovou krajinou s řadou napínavých zvratů krásně vyniklo na širokoúhlem formátu a společně s hudební složkou vytvářelo podmanivou podívanou, v oddechových chvilkách vhodně odlehčenou nenásilným humorem. Jeden z těch nemnoha westernů, na které jsem se po čase rád podíval znovu, i přes hodně rozsáhlou stopáž, pěkné obsazení v čele s Hackmanem a Coburnem i retro atmosféra tomu u mně též napomáhají. Jenom příliš ve filmech nemusím ty spomalené záběry ve vypjatých momentech a uvažoval jsem-li místy i nad pátou hvězdičkou, asi mi malinko celkový dojem pokazily. 85% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Richard Brooks /Kocka na rozpalene plechove strese/ natocil celkom sympaticky film, ktory je u putovani napriec USA. Ovsem ze nie na autakoch, ale na konoch + treba take uskosky vediet ako prisposobit sa pocasiu /lejaky, sucho/, tolerancia, prekonat prekazky . Hlavne ked si pripocitam Gene Hackmana /Prime Cut, Francouzska Spojka, neskor aj Enemy of the State/ a Jamesa Coburna /Pat Garrett a Billy the Kid od Peckinpaha/. Candyce Bergen bola nadherna + nadherna bola aj priroda : 85 % ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

700 mil v sedle bych westernem moc ani nenazýval, sice zde vystupují zhruba 3 kovbojové, jeden Mexičan, občas nějaká ta šlapka a v hlavní roli koně, ale milovníci přestřelek téměř ostrouhají. 95% času se děj zaměřuje na prapodivný závod na 700 mil a až s blížícím se koncem najednou příjde nečekaný dějový zvrat. Skoro jsem se obával, že se ani nedozvím, kdo že to nakonec projede cílem jako první. 55% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Film je inšpirovaný 700-míľovým vytrvalostným konským závodom z mesta Evanston (Wyoming) do Denveru (Colorado), ktorý v roku 1908 usporiadala Denverská pošta. Víťaz získal prémiu 2 500 amerických dolárov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama