Reklama

Reklama

700 mil v sedle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na divokém západě se rozkřikla zpráva, že se bude konat veliký závod dlouhý 700 mil napříč Amerikou a jako hlavní cena má být vyplacen ohromný balík peněz. Proto se sejde nesourodá skupina lidí: vysloužilý kovboj, zhrzelá lady, sportovec tělem i duší a řidič Pony Expressu, aby změřili své síly a získali tučnou výhru. (Bonton Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film šmrncnutý westernovou romantikou. Hlavním kladem je kvalitní obsazení, tedy především Gene Hackman a James Coburn v hlavních rolích. Hlavním záporem je otravná hurá hudba v první třetině - málem jsem to psychicky nerozchodila, ale naštěstí tenhle nervy deroucí nešvar časem zmizel. Scénář nenabízí nic extra: banda lidí absolvuje několikadenní závod, jehož cílem je uštvat koně a získat peníze, slávu a tyhle věci. Pravda, nechybí vcelku silné momenty a je i nad čím se zamyslet. Pestrá škála charakterů umožňuje vybrat si svého favorita, já jsem před ultrakladným Hackmanem upřednostňovala poživačného elegána Coburna, najde se samozřejmě i krásná žena či arogantní smrkáč, určený k osvícení. Vytkla bych zdlouhavost, ubrat 20 minut by filmu v nejmenším neuškodilo. Nadprůměr, ovšem nijak zvlášť výrazný - jednou stačilo. 66,6%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Rozvleklé, nudné ? Vážení přátelé, přečkat 700 mil v sedle vyžaduje především vytrvalost, tudíž to nemůže být žádná rychlovka, která by uštvala koně i jejich jezdce ... ;-) ... Pokud se spokojíte s pomalejší jízdou krásnou, ale drsnou, civilizací téměř nedotčenou krajinou, uvidíte velký dobrodružný závod, ve kterém se nehraje jen o vítězství. P.S.: Některé momenty jsou docela úsměvné - a nejsem si jistá, nakolik to byl záměr ... nicméně všichni hrdinové (včetně těch čtyřnohých) se dokonale ztotožnili se svými úlohami a zaslouží si respekt a uznání. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Western, při němž se mé dojmy v průběhu sledování pohybovaly mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Bylo tu pár nudnějších pasáží, západ už tu není tím pravým divokým západem, což pro fanouška klasických westernů je takové... slovy těžko popsatelné, ale někde v hloubi duše postrádá tu echt atmosféru, kdy se teprve budovala železnice, po motorkách nebylo ani vidu ani slechu a kůň Johna Wayne byl tím nejlepším dopravním prostředkem. :) 700 mil v sedle má ovšem skvělé herecké obsazení, Gene Hackman překvapí v kladné roli (zatím jsem jej ve westernech vždy viděl na opačném "břehu"), James Coburn předvádí standard, na který je divák zvyklý a potěší Candice Bergen. Prostředí pouště, ať už solné či pískové, má atmosféru a finálních několik metrů před cílem mě utvrdilo ve vyšším hodnocení. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

700 mil v sedle bych westernem moc ani nenazýval, sice zde vystupují zhruba 3 kovbojové, jeden Mexičan, občas nějaká ta šlapka a v hlavní roli koně, ale milovníci přestřelek téměř ostrouhají. 95% času se děj zaměřuje na prapodivný závod na 700 mil a až s blížícím se koncem najednou příjde nečekaný dějový zvrat. Skoro jsem se obával, že se ani nedozvím, kdo že to nakonec projede cílem jako první. 55% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Kovboj se obléká odshora dolů, nejdřív klobouk... a svléká se od bot nahoru. Jako poslední klobouk!" A ve vaně se samozřejmě koupe taky s kloboukem...! :o) Brooksův dobrodružný kousek, výpravou zasazený do předválečných časů, se nese takřka po celý čas ve znamení cvalu a klapotu koňských kopyt, prachu, vyčerpání a kolem přítomné nádherné přírody. Nasmínání projížděk takovou krajinou s řadou napínavých zvratů krásně vyniklo na širokoúhlem formátu a společně s hudební složkou vytvářelo podmanivou podívanou, v oddechových chvilkách vhodně odlehčenou nenásilným humorem. Jeden z těch nemnoha westernů, na které jsem se po čase rád podíval znovu, i přes hodně rozsáhlou stopáž, pěkné obsazení v čele s Hackmanem a Coburnem i retro atmosféra tomu u mně též napomáhají. Jenom příliš ve filmech nemusím ty spomalené záběry ve vypjatých momentech a uvažoval jsem-li místy i nad pátou hvězdičkou, asi mi malinko celkový dojem pokazily. 85% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Film je inšpirovaný 700-míľovým vytrvalostným konským závodom z mesta Evanston (Wyoming) do Denveru (Colorado), ktorý v roku 1908 usporiadala Denverská pošta. Víťaz získal prémiu 2 500 amerických dolárov. (m.a.t.o.)
  • V januári 1976 sa tento film spolu so snímkou Muž v kamióne (1975) premietal v amerických kinách ako dvojprogram. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama