Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Buď v klidu se John Travolta vrací jako Chili Palmer z filmu Chyťte ho! Tentokrát Chili opouští nevyzpytatelný filmový průmysl a vrhne se do hudební branže, zaplete se s ruskou mafií, s různými gangsterskými skupinami a ještě vezme pod ochranu mladou talentovanou zpěvačku Lindu Moonovou. Barry Sonnenfeld, který režíroval Chyťte ho!, nedávno prohlásil, že když John Travolta přijal roli Chiliho Palmera, chtěl ji hrát jako "pouličního Jamese Bonda." Travolta říká: "Chili je gangster, ale má image příjemného gangstera, jakoby Jamese Bonda. A jeden z mých oblíbených filmových idolů byl Sean Connery, zejména v roli Bonda, tak se stal mou inspirací mého pojetí Chiliho Palmera." Travolta se nadchnul v okamžiku, kdy roli Edie Athens přijala Uma Thurmanová. "Uma a já si na plátně ohromně rozumíme," říká, "a ve filmu Buď v klidu jsme hráli úplně jiné postavy než ve filmu Pulp Fiction - historky z podsvětí, i když spolu opět tančíme." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Stegr 

všechny recenze uživatele

70% - Film se většinu své stopáže pohyboval na tenké linii mezi vážně dobrými momenty a trapnými momenty. Největší prohrou snímku byli Cedric the Entertainer a jeho partička, kteří byli nemožní skoro pokaždé, když se objevili. Naopak hodně moc jsem se bavil, když byli na scéně Vince Vaughn a Dwayne Johnson... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Množstvo odkazov, narážok, citácii a pomrkávania na zbehlého diváka sa stretlo s neskutočne debilným scenárom. Príbeh je degradovaný na slúžku amerického showbusinessu, ktorý sa tu premrštene opája vlastnou samožerskou nadustoťou, hraničiacou až s arogantnou prefíkanosťou celé to podsúvať iba ako "čistú oddychovú zábavu". ()

Reklama

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Jestli něco prošlo kolem mě, jako člověk, kterého míjím na ulici a nezanechalo žádné následky, pak je to tenhle snímek nudný už od začátku. Pokud to měla být komedie, čemu jsem se měla smát? Snad jen potrhlému členovi gangu, co neudží zbraň v ruce, aniž by z ní nevystřelil nebo The Rockovi, klterý umí nádherně zvedat obočí? Na celý film dost chabé, řekla bych. A pokud v tom měl být jistý nádech krimálky, tak uh uh, právě mi trochu zaskočilo. Kolik za to Umě dali, že se mohla snížit k něčemu takovému????? ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Poté co Chill Palmer (John Travolta) ovládl filmovou branži, pokouší se o to samé v té hudební. Zvlášť když je jeho přítel Tommy Athens, hudební producent zavražděn ruskou mafií, a nechává po sobě krásnou vdovu Edie (Uma Thurman) a hudební studio v dluzích. Chill Palmer objeví v jednom klubu talentovanou zpěvačku Lindu Moon, a rozhodne se jí za pomoci Edie prosadit - navzdory všem... Film jsem (bohužel / bohudík) viděl po kouskách, takže mi ani nepřišlo, že má skoro dvě hodiny, a takřka jsem se vůbec nenudil. Naopak, chladný drsňák John Travolta v roli Chilliho Palmera mne bavil možná více než v původním Chyťte ho, a navíc mu sekundovala Uma Thurman, které to tady ale fakt moc seklo. Zbytek hereckého ansámblu byl pak poněkud nevyužit - Vince Vaugn, Dwayne Johnson, James Woods či Danny DeVitto, škoda. Ale palec nahoru za angažování hromady hudebních hvězd, od Black Eyed Peas, Wyclefa Jean či skvělých Aerosmith v koncertním podání. Jo a ještě jedna věc, konečně je jasné, odkud se berou takové ty "jednohitové" hvězdičky, co nám rádia cpou dennodenně do uší ... ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

V jeden den jsem viděl hned dvě verze toho filmu. Jednu na DVD (na to se dívala matka protože večer nemohla) a večer v TV. Hned první věc co sem si všiml. Na tom DVD ten dabing není tak hlídaný jako v TV a to by jste někteří, co to neviděli na DVD nevěřili kolik sprostých slov tam je. Toho by si všiml snad i hluchej toho rozdílu :-). Ale tady se nehodnotí dabing, takže když se na to tak podívám tak sem si zcela jist že stejně silný slovník je původní znění. No ale jinak jako taková komedie se mi to trochu i líbilo. Tři hvězdičky dávám za to, že mě to občas pobavilo a že na konci byli "Aerosmith" :-) ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Scény na zápase NBA se natáčely v Staples Center během zápasu L.A. Lakers a Sacramento Kings. (imro)
  • John Travolta chtěl do role Edie výhradně Umu Thurman, aby si zopakovali svůj tandem z Pulp Fiction (1994). (imro)

Související novinky

Durst míří do Hollywoodu

Durst míří do Hollywoodu

13.04.2006

Frontman rap-metalové formace Limp Bizkit, zpěvák Fred Durst, natočí svůj režijní debut. Nezávislý snímek THE EDUCATION OF CHARLIE BANKS bude hudebníkovým prvním regulérním filmovým počinem, přičemž… (více)

Reklama

Reklama