Reklama

Reklama

Pippi dlouhá punčocha

  • Česko Pipi Punčochatá (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho letního dne se do opuštěné vily v malém švédském městečku nastěhuje devítiletá holčička i se svou opičkou, koněm a kufrem plným zlatých peněz. Ihned vzbudí pozornost celého městečka. Copak může malé dítě bydlet úplně samo? Pipi dlouhá punčocha je nebojácná, svobodomyslná, a když si zamane, uzvedne i koně. Není divu, že děti ze sousedství Tomík a Anika si Pipi doslova zamilují a zažijí s ní mnoho neobyčejných dobrodružství. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

kratina 

všechny recenze uživatele

Jak roztomilým dětským seriálem o jedné copaté uličnici, která nezná slovo nemožné a v případě potřeby hravě zvedne nad hlavu i koně, taktně sdělit dětem, že na světě jsou i děti-sirotci, které nemají maminku. Dále, aby z toho děti nechytily depku, vybavíme tu zrzavou hadimršku hromadou zlaťáků. A pohádka je komplet. Jen jestli dětem nebude vrtat hlavičkami, co by si chudák Pipi počala bez těch peněz? Nebo další věc - jestli jsou takhle vyzásobení oběživem všichni sirotci? ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

"Prišiel ku nám hosť, Pipi Dlhá Pančuch tu býva, všetkým pre radosť, priniesla nám zábavu a smiech ..." Ktoré dieťa by nemohlo ma rado mimoriadne kamarátsku ryšaňu žijúcu vo Vile Vilôčke len s koňom a opičkou(pánom Galánom), a ktoré má dva veľké kufre plné peňazí, za ktoré nidky neváha nakúpiť kamarátom veľa sladkostí a darčekov ? Osobne mám Pipi veľmi, veľmi a ešte raz veľmi rada - dá sa povedať, že sme spolu vyrástli, nakoľko knihu o nej som prečítala x-krát a v predstavách si ju asociujem s najbezstarostnejšími chvíľami detstva. Možno i vďaka mojej nehynúcej priazni voči knižnej predlohe ma však film už ako dieťa sklamal. Iste, ešte stále je to tá pohodová Pipi vymyšľajúca a prežívajúca jedno dobrodružstvo za druhým, no Pipi, akú som "poznala" ja, sa mi predsa len páčila omnoho, omnoho viac ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdo na základce nečetl Děti z Bullerbynu je budťo již hooodně starý anebo ji ještě navštěvuje. A kdo se kdy setkal s tímto švédským dětským bestsellerem, zaryla se mu zajisté do paměti i další severská knižní postava, která se již stala kultem. Pippi dlouhá punčocha je naprostou klasikou mezi rodinnými filmy a její šedesátková dobrodružství jsem jako malý na dévédé opravdu zbožňoval. Líbilo se mi, že jsem neřešil kvality onoho filmu vzhledem k tomu, kdy byl natočen. Většině dnešních dětí by to bohužel nejspíše vadilo. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pipka lange fuska, Metráček a Robinsonka ze mě nadělaly již v mém útlém věku takového mysogina, jak Starý zákon káže. Naprosté nepochopení pro dívčí (ženský) pohled na svět obrátilo mou touhu k fešákům typu Honzíka, co šel svou cestou, Carlose Maříků, Timura (a jeho párty, na které se děly ale prostopášné věci!), Meresjeva či medvídka Bú. Netuším, nakolik oné zrzaté příšerce ublížila i polární představivost paní Bullerbynové, ale její herecký výkon, zuby jako z reklamy na vydru a defektní poskakování způsobily, že jsem při své první návštěvě severských venkovanů již při výstupu z lodi svíral klíče vtisknuté mezi prsty, zatímco druhá ruka, ovládnutá třasem, přidržovala u úst píšťalku, kterou jsem chtěl burcovat po napadení obdobnou kreaturou na poplach. Hvězdu dávám z jediného důvodu - abych jí upozornil na můj další vědecký přínos lidstvu, který bude následovat! Pokud nějakému úlisnému, baloňákem zahalenému strýdovi s bonparkama v kapse (všichni víme, o koho kráčí) pustí naše milá a kvalitní vězeňská služba Piči pičochatou a oba výše zmíněné skvosty ve smyčce po alespoň tři dny, zaručeně si ho raději urve, než aby na nějakou unudlanou holčinu v budoucnosti byť jen pohlédl. Pedíci se slabostí pro chlapce obdobné řešení nepotřebují, neboť automaticky vstupují do řádu, tudíž jsou pod božím dozorem a už by je ani ve snu nenapadlo nějak hřešit, že.... ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že Pipi byla mým idolem prakticky celé dětství (a není to jen díky mimořádné podobě mé maličkosti s touhle holčičkou:-) a u tohodle filmu a pak i seriálu jsem proseděla velké množství hodně příjemných a veselých okamžiků, tak je jasné, jak budu hodnotit:-) Je to jedna velká obrovská nostalgie plná úžasného pocitu štěstí a veselí, ale také kruté závisti nad životem oné hrdinky:-) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Film je zkrácenou verzí stejnojmenného seriálu. (HappySmile)
  • Opička, kterou Pippi (Inger Nilsson) má, je jihoamerický kotul veverkovitý (Saimiri sciureus). (Jirka_Šč)
  • Herečka Margot Trooper nebyla vždy zrovna střízlivá, když hrála svou rolu Fröken Pruseliusové. (HappySmile)

Reklama

Reklama