Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (473)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Komedie spíše možná pro starší, ale nuda úplná to pro mě (teenagera) taky nebyla. Popravdě Jack Nicholson mi tady přišel víc na chuť než Diane Keaton (jsem asi jediný). Trochu mě překvapilo, jak málo prostoru dostala Frances McDormand a hlavně pak Keanu Reeves. Jinak ale film se vleče podle osvědčených pravidel, takže divák přesně ví, jak to dopadne a mohlo to být více okořeněné humorem, neboť zase na druhou stranu koukat na důchodce v županu, jak si píšou na notebooku, souloží nebo se prochází po pláži není tak zábavné, ale jak říkám, spíše pro starší. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snímek programově staví na přítomnosti dvou velkých hereckých jmen americké kinematografie. Což o to, Nicholson ještě pořád dokáže rozdávat charisma a Diane Keaton předvádí, že se dá stárnout s vkusem, bez přemrštěných zásahů plastických chirurgů a přitom má stále jiskru a šarm. Potíž je v tom, že sami přece jen film neutáhnou a potřebovali by scénář předepisující kvalitní dialogy a chytrý dobře cílený humor. Skutečně vtipných scén je pomálu a svůj potenciál vyčerpají poměrně záhy, nejdéle v polovině snímku. Korunu všemu nasazuje ten nejbanálnější happyend v duchu klasického Hollywoodu. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Ano, Diane Keaton si mohla odpustit ve své jinak náramně vyvedené formičce hysterický pláč o délce fotbalového poločasu. Ano, Jack Nicholson se mohl zříci svého mlsně kocouřího pohledu i v polomrtvém stavu na nemocničním lůžku. Ano, Nancy Meyers mohla v druhé části dupnout na plyn a řadit tak, aby převodovka netrpěla.Rozum si vždy záludně vybere dovolenou v době, kdy se na tuhle romanci o třech jednáních dívám.................... Dva osamělí úspěšní lidé ve věku, který už ani pokrytecky zdvořilý člověk nenazývá střední. Stačí je izolovat do jednoho velkého domu s jednou velkou kuchyní a začnou se dít velké věci...Jejich přibližování jde kouzelně kostrbatou cestou přes hory,doly a pláže, na každém rohu nečíhají loupežníci, ale strach ze závazků a o generaci mladší konkurence. Finále v rytmu we´ll always have Paris za nádherné hudební kulisy Edith Piaf je velmi krátkou tečkou,před kterou zjevně jedna věta chybí. Vlastně jde o divadelní hru v divadelním filmu. Místy sice z dialogů a zvratů trčí scénáristova lebeční kost, ale i tak si "Kdy, když ne teď, s kým, když ne s tebou" zaslouží hřmotný aplaus. P.S. Ta poslední hvězdička je za Keanu Reevese v modrém tričku s květinami a nektarinkou. Kombinace lesní flóry, exotického ovoce a havajského vánku v nebesky modré?Povrchní, ale abych ctila pravidla, musím si někdy povolit výjimku:-) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný filmeček. Asi se ptáte, proč dávám jen 3 hvězdičky a zároveň říkám, že se mi film moc líbil. Totiž tohle dílko má hned 2 problémy. Ten výraznější problém je to, že má přetaženou délku (128 minut na romantický film je opravdu mnoho) a ten druhý a menší problém je konec, který je zbytečně sladký. Zrovna tomuto filmu by slušel konec hořký. Jinak, abych jen nekritizoval, tak musím vyzdvihnout hned několik věcí: 1. překrásná šansonová hudba, 2. výborné herecké duo Nicholson a Diana Keaton, 3. svěží humor a 4. citlivá a na pohled příjemná kamera. Celkově se tedy jedná o pěknou romantickou komedii, která si rozhodně zaslouží červené zbarvení na CSFD a ode mě 3 velmi pěkné hvězdičky. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Asi do poloviny to bylo moc dobré, nejvíc mě pobavil proslov přítelkyně Diane Keaton na adresu starších mužů, ale pak to úplně ztratilo dech a konec mě vyloženě zklamal. Herci byli moc fajn a pro mě osobně byla nejlepší Diane Keaton - krásná, sexy, milá, chápající, prostě jsem keanu Reevse naprosto chápala a Nicholsona vůbec nechápala. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Při natáčení scény v plážovém domě, kdy se Erica (Diane Keaton) a Harry (Jack Nicholson) poprvé políbí, Diane Keaton nechtěně opakovaně kazila záběr chybnou replikou. Jak sama později přiznala, bylo tak vzrušující líbat Jacka Nicholsona, až zapomněla, že točí film. (kenny.h)

Reklama

Reklama