Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (473)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nicholson prý odchází do hereckého důchodu, tak proč si jeho génia nepřipomenout dnes. Příjemný romantický film, který působí pohodově, klidně a skutečně. Diane Keaton doslova září, Jack tentokrát spíš zdatně sekunduje. Na konci jsem zjistil, že jsem ten konec už jednou viděl, ale bez začátku a prostředku, hmh. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

To je ale konverzační lahůdka plná vtipu, napětí a kruté pravdy. To je přesně film, na který musí mít člověk tu správnou náladu. Nedávnou jsem si ho pustil znovu a je to pravda. Ne asi, ale určitě! Ten film je buď "zívačka" nebo prostě "TO! TAK! ASI! NĚJAK! JE!" a obroušený člověk životem, tj. s nějakým křížkem to ocení..... :-) ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenápadná bomba jejíž účinek se zvyšuje s přibývajícími životními zkušenostmi diváka... skvělý film, se skvěle napsanými dialogy, skvěle "životnými" scénami a skvělými hereckými výkony Keatonové, Nicholsona a Peetové. Po dlouhé době film, který byl opravdovou lahůdkou ve všech směrech (jen ten konec pod titulky si mohli odpustit.) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelé obsadenie sa nie vždy rovná skvelej zábave, no v tomto prípade to platí dvojnásobne. Mnou už takmer odpisovaný Nicholson tu podáva spolu s Diane krásny výkon, podporený ich vzájomnou dokonalou súhrou, jeho charizma je tu tak prenikavá, že som sa smial dokonca aj na scénach, ktoré vtipné byť nemali. Dokonalé hlášky, perfektný príbeh, scenáristi majú byť na čo hrdí. Navyše aj záver je spracovaný tak, aby ste si až po skončení uvedomili, že to bol vlastne hollywoodsky koniec. 85%. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal velice slibně. Základní situace byla příjemně rozehraná, komické scénky bravurně vypointované ("právě se procházím po domě!!!"), herci výborní. Jenže v okamžiku, kdy je vlastně základní téma (najdou k sobě cestu?) ukončeno, film pokračuje dál a dál. Nyní se objevuje téma nové (zůstanou spolu?) a to už je převyprávěno celkem nenápaditě, film se vleče, humorných scének ubývá. Zakončení mi pak přišlo vůbec nějaké podivné. Kdyby se film v druhé polovině více sestříhal, mohlo být hodnocení vyšší. Rozhodně je třeba pochválit Nicholsona, Reevese a Keatonovou (ten hysterický pláč bych jí odpustil, vzhledem k tomu, že ta scéna nebyla myšlena zcela vážně, proto to přehrávání.) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Keď Harry Sanborn (Jack Nicholson) v závere prichádza do Paríža, povie vetu "It's showtime", ktorá je odkazom na Burtonovho Batmana (1989), kde presne rovnakú vetu Nicholson povedal v úlohe Jokera. (ČSFD)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 124,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 265,3 mil. (NIRO)
  • Při natáčení scény v plážovém domě, kdy se Erica (Diane Keaton) a Harry (Jack Nicholson) poprvé políbí, Diane Keaton nechtěně opakovaně kazila záběr chybnou replikou. Jak sama později přiznala, bylo tak vzrušující líbat Jacka Nicholsona, až zapomněla, že točí film. (kenny.h)

Reklama

Reklama