Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shortbus sleduje osudy několika obyvatel New Yorku, kteří se potýkají se svými sexuálními a milostnými vztahy v undergroundovém klubu Shortbus, otevřeném pro lidi všech sexuálních orientací. Film ukazuje možné způsoby, jak najít odpovědi na stále se vracející otázky: jak milovat a být milován. Jak být šťastný... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (255)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

"Story in a game is like a story in a porn movie. It's expected to be there, but it's not that important." (John Carmack) Provokatívny režisér John Cameron Mitchell sa s naostrenou mačetou v ruke prediera newyorskou džungľou neosobnosti a zasahuje do mozaiky intímnych vzťahov poznačených sexuálnou frustráciou a márnym hľadaním šťastia. V primitívnom, no predsa skalopevne prítomnom epizodickom príbehu niekoľkých párov a jedincov s veľkou otvorenosťou pristupuje k formám a prejavom túžby po materiálnom, fyzickom uspokojení, dávajúcom životu zmysel. Tiež ukazuje, ako vyššie citovaný Carmackov výrok dávno stratil platnosť - nielen, že explicitné sexuálne scény všetkých druhov a orientácií do naratívu hladko zapadajú, ale dokonca ho naďalej rozvíjajú, posúvajú a sú zdrojom šialeného humoru, ktorý odľahčuje skleslosť bezcieľne sa pretĺkajúcich protagonistov. Campová estetika a plošné zámerne poloamatérske spracovanie s nehercami inklinuje k väčšej realistickosti a napĺňa rolu simulakra, ktoré naberá na plastickosti zobrazenia bytia. A len na okraj, pokiaľ ste trochu tolerantnejší, je to film veľmi zábavný a pravdivý. Len sa trochu divím vkusu porotcov v Cannes. 75% Mimochodom, postava ex-starostu Tobiasa je priamym odkazom na skutočného newyorského starostu a homosexuála Eda Kocha, ktorý pôsobil na poste v rokoch 1978-89, teda v období vypuknutia epidémie AIDS. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí si asi neuvědomuje, že tohle není film o sexu, ale o sexualitě. Pokud někdo není schopen kvůli vizuální stránce hodnotit to, co se nám snažil režisér sdělit, tak se na Shortbus snad ani neměl dívat. Možná ale komentující patří do početné skupiny individuí, lačnících po erotických scénách a šokovaných pojetím filmu, který nepochopili. Fakt jsem se smál, když si ode mě jeden puberťák půjčil Chuť melounů. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Mhmm.... Pro mě osobně je film hlavně pěkně vymazlená óda na sex a jeho přirozenost ve všech jeho podobách.. Na to, jak je sex důležitou součástí každého z nás. Taky je to ovšem pěkný políček do tváře amerického pokrytectví, kde se denní vysílací čas vesele hemží explicitními vraždami, a kde je jedno z šatů vyklouzlé ňadro skandálem gigantických rozměrů (a nejen jedná-li se o gigantické prso). Kde se celý národ těší, až uvidí ve filmu Paris Hilton s propíchlou hlavou, ale kde všichni znechuceně kroutí svou vlastní (hlavou) nad jejím domácím péčkem, tedy jen na oko, ovšemže. Kdyby za nic jiného, už jen za to si film uznání zaslouží. (A ano, mně se velice líbil) ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Když překonáte prvních pět minut a pohled na kluka, kterej se udělá sám sobě do pusy, tak vás čeká 95 minut docela stravitelné podívané, která sice trošku nudí, ale je sem tam vtipná a má to dokonce i náznak hlubší myšlenky...nebo tím možná tvůrci chtěli říct, že maj prostě rádi život a hlavně sex, s čímž se asi ztotožní většina z nás;) ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

No, tak fakt nevim. Já vydržim opravdu hodně ale co je moc to je moc. Sice už žijeme v době kdy je ve filmu povoleno téměř vše ale stále si myslím, že v "normálním filmu" by takové věci jako je opravdu explicitně natočený homosexuální sex, masturbace která končí ejakulací do úst (mužských) a další podobné chuťovky, měly mít určitou cenzuru. Na druhou stranu jsem někde četl, že režisér je gay, takže mu to asi přišlo normální a pokud jsou na tom někteří z vás stejně tak běžte s chutí do toho. Pro mě je ale film, který se točí hlavně kolem gayů a transvestitů opravdu silný kafe. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Během konkurzu museli všichni zúčastnění předložit 10minutové video sebe sama popisující významnou sexuální zkušenost. Režisér takto obdržel cca 500 nahrávek. (Proroček)
  • Scény skupinového sexu se účastnil i sám režisér John Cameron Mitchell, kterého je možné na okamžik zahlédnout, jak orálně uspokojuje jednu z žen. Přestože sám Mitchell je homosexuál, v rozhovoru se vyjádřil, že ho to ono uspokojování ženy docela bavilo. (Mo.)

Související novinky

Prachy dělaj člověka

Prachy dělaj člověka

12.01.2007

Charlie Kaufman, slavný a Oscarem oceněný scénárista Věčného svitu neposkvrněné mysli, se rozhodnul režírovat svůj první film. To není žádná novinka, o filmu s prapodivným názvem SYNEKDOCHA se mluví… (více)

Reklama

Reklama