Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Leně se podaří utéct muži, který ji násilím držel v izolaci. Po příjezdu jejích rodičů pak vyjdou na světlo hrůzy, které si přitom prožila. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Ako celok to nebolo zlé, ale z každého uhla pohľadu v mojich očiach tomu chýbalo niečo k dokonalosti. Málo thrilleru, málo napätia, páchateľ, ktorého nám štyri a pol časti neukážu, nám nakoniec ponúkne ľahko rozmotateľný príbeh. Ako malé klbko vlny, ľahko sa dostanete k jeho jadru. Navyše, aj ten názov vám od úvodu všeličo napovie. Nesympatické herecké obsadenie, policajtka Aida ma rozčuľovala. ()

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Ale jo jako celek to nebylo špatný. Jen to bylo roztahané a 5 dílů nevíte proč co a kdo. Nechápu smysl skrývání tváře únosce, to si pak můžete celou dobu lámat hlavu který z těch dvou to je a ono ani jeden. Že jsou porouchaný děti chápu, když v ničem jiném nikdy nežili, že je porouchaná náhradní Lena po 5ti měsících, nechápu. Kdykoliv mohla v nemocnici nebo mimo byt komukoliv říct co se děje. Neřekla ani ň a zase se poslušne sama dobrovolně vrátí k únosci. Ten měl nakonec úplně jiný důvod unášet "Leny" než se od začátku zdálo. Umím si představit druhou sérii s dospělou Hannah. Ta má slušně našlápnuto stát se vraždící psychouškou :) Celkově 70%. ()

Reklama

Tulenis 

všechny recenze uživatele

Ano, Němci tu zas ukazují že tyhle seriály jsou jejich. Naprosto parádní, ať už skvěle napínavý příběh, výborně napsané a zahrané postavy nebo perfektní soundtrack. Je to zajímavé, temné, dramatické a mohl bych jmenovat do nekonečna, tenhle seriál mě chytil a nepustil. Vážně povedené dílo. Škoda že ke konci to ztratilo tempo, ale i přesto to mohu jen a jen doporučit. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zápletka je sice celkem jednoduchá a zrovna nepřekypuje originalitou, ale celé je to natočeno natolik zručně, že se Milému dítěti dá leccos odpustit. Dobře zvolený formát pomáhá tomu, že tu prakticky nejsou hluchá místa a celou dobu všechno šlape víc než slušně. Žádná žánrová revoluce se sice nekoná, ale kdyby všechny thrillerové jednohubky na dva večery měly takovou úroveň, vůbec bych se nezlobil...70% ()

Draconian 

všechny recenze uživatele

Tohle mi vážně sedlo. Mrazivý příběh, který by se klidně mohl stát. Bohužel...podobných by se určitě několik našlo. Mladá žena utekla z područí věznitele, který ji týral a nutil dělat mámu dvou dětí, které žili odříznuty od okolního světa. Je to krimi, ale možná ještě víc psychologické drama. Skvěle zvládnutá psychologie dětí, unesené, ale i policistů. Seriál se nebojí překvapit, být krutý, ale i trochu diváka mást. Jistě, i zde by se našly chybky nebo i mezírky...například v samotném závěru. Ten sice, přinese uspokojení a rovněž případ uzavře, ale ne vše se podařilo dobře podat. Nicméně byl jsem více než spokojený. Tohle bylo vážně výborné. 90% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v nemeckom spolkovom štáte Severné Porýnie-Vestfálsko, v mestách ako Bonn (Vydavateľstvo General Anzeiger slúžilo ako policajná stanica), Leverkusen (nemocnica), či obci Alfter (Univerzita Alanus slúžila ako prostredie pre detské zariadenie). (Arsenal83)
  • Počas prvých dvoch týždňov vydania bol seriál na Netflixe najsledovanejším seriálom v neanglickom jazyku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama