Reklama

Reklama

Nimona

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rytíř chce po křivém obvinění prokázat svoji nevinu, a tak spojí síly s holkou, co umí měnit podobu. Ta je ale ve skutečnosti příšera, kterou má on za úkol zničit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

carly 

všechny recenze uživatele

Tento film je o inakosti a o tom, ako lahko sa naucime strachu a nenavisti, casto aj napriek nasim vlastnym skusenostiam. Je smutne, ze podla komentov tuto lekciu mnohi potrebuju, ale nie a nie sa ju naucit. Cely film je o queer people, takze rozculovat sa, ze v nom su, je ako ist do vinic a stazovat sa, ze je vsade hrozno. Film v prvych momentoch klame telom, lebo sa zda, ze bude o tom, ako sa Bal bude snazit ocistit svoje meno. V skutocnosti je dej skor o tom, ako sa moze spolocnost zdrahat prijat fakt, ze ich historia a kultura nie je zalozena na odhodlani a odvahe, ale na zbabelosti a zrade. A o tom, ze casto jedina moznost, ako opravit zhnity system, je burn it to the ground. Medzi silne momenty urcite patri Nimonina nocna mora, ako sa z Gloreth vlastne stala hrdinka a Balova zachrana Nimony. Linka s Balom a Ambrosiusom bola podarena, a to, ze dviha homofom tlak, ju robi este milsou a potrebnejsou. Animacia bola ina, ale filmu pristala a z voice actingu extra ocenujem Riza a Chloe. A hudbu, ktokolvek ju vyberal si zasluzi minimalne darcekovy kos. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

What The F*ck? Ne, zřejmě nemám ten největší popkulturní záběr, jak jsem si myslel… Komiks jsem neznal, film šel úplně mimo mě. Až jednou, když jsem večer bloudil po internetech, jsem z ničeho nic narazil na článek o tomhle filmu… Nějak jsem se do něj začetl, následně jsem zamířil na ČSFD a poté bylo jasno - tenhle film musím vyzkoušet. Ani ve snu jsem ale nečekal, že uvidím to, co jsem viděl. Film má originální animaci, skvělej příběh, brutální tempo a dost dobrej smysl pro humor. Hlavní dvojci nelze nefandit a emoční stránka? Ta je naprosto skvostná, ostatně jako celý film. Nimona je neuvěřitelně zábavný a zároveň citlivý film, který naráží na hluboké otázky a krásnou formou je zpracovává. Já jsem nadšený a budu tenhle film doporučovat úplně všem, protože je vážně, ale vážně boží 😻 ()

Reklama

Pepe_cz123 

všechny recenze uživatele

Nimona je fantastický animák. Animák je hotovou pastvou pro oči, plná skvělých vtipných, emočních a akčních momentů a hlavně naprosto nádhernou barvičkovou stylizací, která si něco málo bere ze spider-verse, druhého kocoura v botách či Arcane. Postavy jsou sympatické a okamžitě jsem si k nim našel cestu. Nejvíce mě však bavilo objevování antagonisty celého tohoto filmu. Taky se mi hodně líbilo prozkoumávání samotné hlsvní postavy Nimony a jejího parťáka Balistera kde si prostě oba rozumí, a čím si vším prošli. A konec... Ten mě naprosto dostal po emoční strance. Naprosto skvělé a doporučuji všem. 9 velryb z 10. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Hodnotím spíš jako příznivec komiksu - kdo ho nezná, možná bude mít víc pochopení. Nicméně volba laciného animačního stylu (který se tak odklání od specifické estetiky komiksu), zásadní změny v příběhu (Bylo na to vážně potřeba osm lidí? Proč teda vůbec adaptovat existující předlohu?) i znuděné hlasové herecké kreace nereflektující dynamiku postav to celé podstatně sráží. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Předloha patří k mým nejoblíbenějším komiksům z posledních let a film jí ostudu rozhodně neděl, naopak s ní hravě drží krok. Důležité je, že navzdory nějakým těm změnám to nejdůležitější - tedy obrovské srdce - zůstalo. Kdybych v kině neviděl Spider-Mana, byla by Nimona nejlepší letošní animák. Hyperaktivní hlavní hrdinku si snad ani nejde nezamilovat, futuristicky středověký svět, ve kterém se příběh odehrává, vypadá naprosto fantasticky, animace je originální a krásná (všechny ty kovové odlesky)... A když dojde na emoce, neříkejte mi, že někdo zůstane chladný. To nejde. Sto bodů pro Netflix. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Režisérské duo Troy Quane a Nick Bruno namluvilo postavy Sir Troy Quartermane a Sir Nicholas Brun, což jsou narážky na jejich jména. (petr.koca)
  • Film malo točiť štúdio Blue Sky pre Disney, avšak vedenie spoločnosti výrobu pozastavilo kvôli LGBT témam vo filme. Projekt zachránil Netflix. (Arsenal83)
  • Film je založený na rovnomennom grafickom románe z roku 2015 od ND Stevensona, ktorý sa odohráva vo futuristickej verzii stredoveku. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Reklama

Reklama