Reklama

Reklama

Suchý anglický humor na drsném severu... Neúplné složení ze seskupení Monty Python vypráví příběh Vikinga, který se od svého lidu odlišuje a díky tomu se může stát velkým vůdcem. Erik (Tim Robbins) chce změnit svůj lid a panující poměry, a tak se skupina válečníků vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby získala roh, který by zbavil jejich zemi stále přítomných mračen a dovolil jim žít pod slunečnou oblohou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Moc moc sympatický a milý filmek. Tim Robbins je už tehdy neodolatelný, stejně jako John Cleese, některé režisérské vychytávky (návštěva Asgaardu) a montypythonovské vtípky. Narozdíl od ostatních pythonovských filmů tady příběh nepokulhává, ale naopak křepce cválá kupředu, je zajímavý a překvapivě dává smysl. Zkrátka moc moc sympatický a příjemný filmek. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jak se nejedná o skeče ze seriálu, tak je pro mne tvorba Pythonů spíš průměrná než skvělá. Ani Erik Viking není nic převratného a kdovíjak zábavného. Holt asi když se nesejde kompletní původní osazenstvo, tak to není ono, protože vtipnost je o několik řádů nižší než geniální seriál, který mě maximálně namlsal. 60% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

místy ujeté,místy vizuálně velmi pěkné (na dobu vzniku určitě).Jako by snad Vikinga Erika nestvořil Terry Jones,ale jeho Pythonovský kolega Gilliam.Kdo čeká třeskutou a ad absurdum hnanou zábavu ve styl tradičních Pythonovek,ten se nedočká,ovšem ani to kvality Erika Vikinga nesnižuje...lepší tři.70% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film, který viděn na velkém plátně, což se mi naštěstí povedlo, je velkofilmem v pythonovském slova smyslu. V televizi to tak nevyzní, ale jde o pohádku plnou barev a nápadů pro dospělé, možná i pár dětí. Je to opravdu epos, to se musí vidět, bavil jsem se náramně. Je třeba ovšem počítat s tím, že výprava a zejména efekty jsou postaršího data, není to holt Avatar... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

V Nórsku nikdy nesvieti slnko lebo ho Fenrir zakríva svojim tučným vypaseným zadkom a tak musia šľahnutý vikingovia usporiadať výpravu za magickým rohom a dostať sa ako prvý živý ľudia až do Valhaly. Treba samozrejme prekonať nejaké tie prekážky, odkýchne ich morská obluda, prívetivý ostrovania ich mučia svojim zborovým "spevom" a ide po nich aj konkurečná banda vedená Johnom "odťať hlavu" Cleesom. Pre priaznivcov fantasy príliš strelené a pre fanúšikov Montyho Pythona zasa málo strelené. Sú tu jasné MontyPajtoňácke fóry, ako keď sa potápa celé mesto a jeho obyvatelia zanovite tvrdia že sa nič nedeje aj keď im z vody vytŕčajú už len hlavy a aj bitka s "neviditeľným" bojovníkom bola dobrá. Napriek tomu som však mal pocit že to skrátka šlape na pol plynu a Terry mohol viac pritlačiť na strunu absurdného humoru. Finále s krpatým Ódinom ma nejako netento, ale v zásade to bola celkom slušná hračička. A zaujímavé bolo že Tim Robbins ( ešte predtým než sa prekopal lyžicou zo Shawshanku ) vyzeral zo všetkých najmenej vikingsky, asi to bolo tou divnou ryšavou parochňou. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Tento film nečerpá z dětské knížky "Sága o Vikingovi Erikovi", kterou napsal Terry Jones, i když tedy doufá, že se zvedne její prodej. (Terva)
  • Autorem hudby je "sedmý Python", zpěvák, skladatel a spisovatel Neil Innes, který spolupracoval jak na seriálu Monty Pythonův létající cirkus (od r. 1969), tak i na dalších projektech. Zejména se pak proslavil jako autor skladeb skupiny Rutles, v níž ztvárňoval Rona Nastyho. (Dr. Hawkeye)

Reklama

Reklama