Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (172)

ripo 

všechny recenze uživatele

Kultovka 80-tych rokov, ktorá šla v nedeľňajšom predpoludní. Ani si neviete predstaviť, aký som bol v zime naštavný, keď otec zahlásil : "Rodina, ideme na lyže !" OK, lenže ja osm nemohol vidieť mojich obľúbených Miazgovcov. Nezabudnuteľný dabing Magdy Pavelekovej a jej nesmrteľná hláška :"Prečo som si radšej nezobrala Pištu Hufnágela?!?" ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Miazgovci" sú nenápadnou východoeurópskou, maďarskou, obdobou populárneho amerického animovaného seriálu "The Simpsons". Otec Gejza, matka Paula, pubertálna dcéra Kristína a bystrý syn Aladár. Ako malého chalana žijúceho v socialistickom československu ma Miazgovci vedeli vždy výborne pobaviť. Mal som rád ich vtipné príbehy a dobrodružstvá. V prvej sérii nadviazali spojenie do budúcnosti so svojim potomkom MZPRX, ktorý im posielal zásielky z tridsiateho storočia. *** ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Tento seriál patří neodmyslitelně k mému dětství a tak je vysoká známka pochopitelná. Bylo to citelné zpestření mezi tou šedí, která se tehdy pouštěla v televizi. Ty fantastické příběhy a humor mi byli hodně blízké. Nejvíc mě bavila druhá série, kterou si i nejvíc pamatuju ... Ládínek a jeho Guliver 5 . Stejně tak i třetí, kdy cestuje celá rodinka po světě, což tehdy bylo nepředstavitelné. První sérii, jsem snad viděl až jako poslední. Dabing byl taky slušný, tak co si víc přát. Nevím jak tento seriál osloví dnešní mladou rozmlsanou generaci, ale to je mi vlastně jedno.... za sebe prostě nostalgické TOPka. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

nudlis 

všechny recenze uživatele

Jak mi to přišlo super když jsem byl malej a těšil jsem se na každej díl, teď mi to přijde nudný, nevtipný a vadí mi absence hudby jako podkresu. Jediný, co mi vadilo tehdy i dnes, je odporně votravná stará Smolíková. Tu pizdu bych zavraždil po deseti minutách v její přítomnosti :-)) Takže finálně dvě hvězdy, ale spíš jen z nostalgie. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Miluji tento seriál, jeden z nejlepších animáků, co kdy povstal. Ano, animace je někde z doby pravěku, ale ten perfektní děj a ty jejich hlášky nemají chybu. Ládínek a Týna, pes Zorro a kočka Mafie, povedení rodičové a soused Halíř - zde navíc i potomek z třicátého století, tak přesně ti mi dokázali vždy povznést náladu a dokážou to po dnes. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Český text ,dnes k již legendární úvodní písničce, na původní melodii skladatele Tamáse Deáka napsala Růžena Sypěnová, povoláním: libretistka, scenáristka, textařka, úpravkyně dialogů a zpěvačka. (sator)
  • Výber hercov pre slovenský dabing bol dôkladný a hlasy sa veľmi podobajú pôvodným maďarským. Slovenský dabing Miazgovcov bol hodnotený ako najlepší spomedzi všetkých krajín vrátane Maďarska, kde boli Miazgovci predabovaní. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama