Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

Legas 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné, poučné, vtipné a chytré. Existuje snad lepší kombinace? Samozřejmě, že jde o klasiku, samozřejmě, že jsem v mládí se Smolíky strávil spousta úžasného času, ale až teď mi dochází spousta narážek a drobností jednotlivých příběhů. Není nic úžasnějšího, než zjistit, že seriál, který jsem miloval jako dítě, mě baví i dnes (a možná ještě více, než tehdy). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Drahi slovenski vlastenci a roduverni rodaci. Uz dlhodobo je slovenska porovnavacia baza Europa /vlastne vzdy bola/, a Madarsko je europska krajina. Preto hodnotim tento serial ako naprosty kult, ktory nema chybu a bavi ma aj po 40 rokoch. Proste Gejza, Aladar, pes Cvoky, macka Mafia a sused Zavis. Kult : 100 % ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Kultovka 80-tych rokov, ktorá šla v nedeľňajšom predpoludní. Ani si neviete predstaviť, aký som bol v zime naštavný, keď otec zahlásil : "Rodina, ideme na lyže !" OK, lenže ja osm nemohol vidieť mojich obľúbených Miazgovcov. Nezabudnuteľný dabing Magdy Pavelekovej a jej nesmrteľná hláška :"Prečo som si radšej nezobrala Pištu Hufnágela?!?" ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal tento již dnes už legendární tří sériový Maďarský seriál, sedmdesátých let u nás vysílaný až někdy po revoluci. Vždy když Ládínek startoval stou svou raketou do vesmíru, tak jsem musel bejt při tom a kolikrát jsem si představoval že letím sním za všemi těmi jeho velkými dobrodružstvími. Hlavou rodiny je pan Smolík, ale krkem, který s touto hlavou hýbe, je samozřejmě paní Smolíková. Jejich dvě děti - nesmírně zvídavý a své experimenty provádějící Ládínek a to ve své laboratoři označené lebkou a zkříženými hnáty a jeho pubertální sestra Tína a pes Zoro, věrný pomocník Ládínka, se vždy postarají o nějaké to neuvěřitelné dobrodružství. Už jsem to neviděl zas spoustu let ale už teď slyším tu kultovní hlášku která mě provázela každým dílem tohoto seriálu:"Proč jsem si jen nevzala "Pištu Hufnágla" pronesla vždy Gáby Smolíková-rozená Rezková.Pišta Hufnágl byl první láska Gáby Rezkové. Ideál všeho lidství, krásy, talentu a inteligence. Tedy patrně, nebo alespoň v jejích očích; víc se o něm bohužel nedozvíme a v žádném ze seriálů se neobjeví. Takže zas někdy příště a jak jinak než: "S dobrou náladou a s trochou smůly v patách"....Za 5* a to bez nějakých velkých debat. ()

oli009 

všechny recenze uživatele

Upřímně když jsem byla malá, tak jsem tenhle seriál ze srdce nenáviděla. A dokonce si myslím, že právě tento seriál měl na svědomí moji budoucí nedůvěru a v určitých chvílích až odpor ke scifi filmům, pod kterými si taktéž kvůli tomuto filmu představím jen naprosto ztřeštěnou budoucnost, která ani v nejmenším nedává smysl a v níž se pohybuje horda robotů a hloupých vědců či vynálezců. Jaký je tento seriál ve skutečnosti asi nikdy nezjistím, protože sledování toho seriálu v dětství ve mě zanechalo dost otřesné vzpomínky, takže vůbec nemám chuť se znovu podívat byť jen na minutu téhle hrozné matlanice. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Pôvodné práva na animovaný seriál vlastnila maďarská štátna spoločnosť Pannónia Filmstúdió. Po roku 1989 sa Pannónia musela osamostatniť, nedostala štátne dotácie, preto veľa autorov odišlo do zahraničia. V roku 1992 prešli práva pod Magyar Cartoon, čo je maďarské štúdio pod vlastníctvom americkej televíznej stanice Cartoon Network. Vlastníkom stanice bol Turner Broadcasting System z mediálnej skupiny Time Warner. V roku 2018 prešli autorské práva na americkú telekomunikačnú spoločnosť AT&T, ktorá Time Warner odkúpila a premenovala na WarnerMedia. (Raccoon.city)
  • Série měla dostat pokračování v roce 2005, jednalo by se o moderní aktualizaci postav, stále ve stejném věku jako v 70. letech. Pilotní epizoda byla dokončena a zveřejněna na síti. Plány na celou sérii propadly kvůli nedostatku finančních prostředků, protože by byly vyráběny pomocí drahé ručně kreslené animace. (sator)

Reklama

Reklama