Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

imf 

všechny recenze uživatele

Hollywood vs. naštvané kytky, kolo druhé. Nulový rozpočet, slibní herci (každého jste nikde viděli, ale žádného tu nepoznáte) a poctivá atmosféra, která čerpá z nekompromisní knižní předlohy. Film je o dost učesanější, ale protože musí vyrábět šokovou terapii a brutální likvidace skoro zadarmo, je značně vynalézavý a oldschoolově spolehá na vypjaté dialogy a situace. Rozhodně víc než na digitální břečťan a kryptické naznačování. V druhé půlce si možná začnete uvědomovat, že tohle béčko nespasí svět a že byste možná tlačili na pilu ještě trochu víc, ale dobrý pocit z filmu, který utekl PG-13 pákám a chce toho využít, převládne až do posledního celuloidového políčka. Smithe autora a Smithe (jiného) režiséra je třeba sem tam zkontrolovat. Možná zase něco vyvedou. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina riadna nuda. V každom filme sa to však nejako musí rozbehnúť a tak som si počkal na tú ospevovanú atmosférickú polhodinku. Nestalo sa. Na mňa jednoducho takéto blbosti nefungujú. Rozprávajúce kvety? to čo malo znamenať? No, vážne ma to dojalo a tá brutalita? veď ako skoro v každom horore, ničím výnimočná. Jednej veci som nepochopil celý film - prečo kurva nezbehli dole z tej pyramídy z druhej strany? Áno, bolo to síce obrastené, ale zo začiatku im nerobilo problem po tých rastlinách stúpať a mali ešte aj nôž. Ach. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý mayský chrám skýtá více než jen trochu kultury… Začíná to jako obyčejný horor. 4+2 mladí lidé vyráží na neznámé místo. Zde je to ,,vyšperkováno“ Mexikem, Mayi , pralesem a že mládeže nebude přibývat je jasný i těm, kteří v Mexiku nikdy nebyli. Pak se z toho vyklube více než obyčejný horor, ve kterém se místo vražd dost operuje, což mi připadá smysluplnější. A hlavně je tu minimum nelogického chování! Sice se nejedná o nic extra strašidelnýho, ale je to zase něco jinýho a s příjemnou stopáží. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? (p)RUJMY! Tentokrát se z toho posereme!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po ne zrovna nejvyvedenějším traileru je pro mne film příjemným překvapením. Očekával jsem další stupidní teenagerský horor se zběsilým střihem, odehrávající se v útrobách pyramidy, kde na hrdiny každou chvíli něco "strašidelně" bafne. No a dostal jsem úplně jiný typ filmu, sázející především na uvěřitelné postavy a jejich logické (v rámci žánru) jednání. Zajímavé je, že scény, které v upoutávce tragicky nefungovali, jsou těmi nejlepšími z celého filmu a fungují bez problémů. Výrazně bych vytkl jen jednu věc, a to poslední záběr - to už by se dnes přeci dělat nemělo. 80% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, vraždící příroda ( zde rostliny) vs. člověk je oblíbené téma horrorů. Zde navíc s jakýmsi mystickým podtextem. Byť očekávat od tohohle typu filmů nějakou bombu je vcelku nereálné, zřejmě vlivem nadhodnocených recenzí se dostavilo spíše zklamání. Kamera pěkná, gore efekty působivé ( nebo bylo řezání nohy skutečné?) rostliny....právě, jaksi nedotažené. Některé scény vyvolávaly nepříjemné pocity, ale současně jakoby tomu chyběla šťáva. Pořád jsem si říkal, je to dobré, je to dobré, ale něco tomu chybí. Něco, co by mne nutilo podívat se na film znovu, a to je škoda. Tenhle druh filmu mám totiž rád.... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Přestože se film odehrává v létě v Mexiku, natáčelo se převážně v zimě v Austrálii. (Cheeker)
  • Pot na hercích imitovala nastříkaná voda a olivový olej. (Cheeker)
  • Na vrcholu ruin je vchod s provazem a točící se kolo, se kterým se dají dolů spouštět lidi. Když se jeden z nich spouští dolů, kamera rychle mění záběry mezi hercem, který sjíždí dolů a ostatními, kteří ho spouštějí a otáčí kolem na kterém je provaz. I když herec jede dolu, ostatní otáčejí kolem na druhou, špatnou stranu, jako by ho vytahovali nahoru. Dokonce je možné vidět, jak provaz jede směrem nahoru. (Rodriguez)

Reklama

Reklama