Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (476)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tento thriller se mi moc nelíbil, na poprvý vůbec, při druhý šanci to bylo o něco lepší, ale i tak mě to nijak nedostalo. Vraždící liány (nebo co to bylo) jsou dost chabý a samotný nápad takovéhoto nepřítele je celkem podivuhodný a moc mi neseděl. Napětí to nějaký má a dostaví se i drastické scény, který stojí za to, ale v celkovým pohledu je to pro mě spíše podprůměr. Navíc konec jsem očekával nápaditější. 45% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem ještě větší hororovej nášup, ale i tak jsem hodně spokojenej, jelikož se jedná o fakt výbornej a hlavně dost netradiční a originální horor, kterej i v pozdních hodinách, kdy už sem byl celkem unavenej, mě dokázal vybičovat tak, že sem na to občas čuměl s otevřenou hubou a vůbec sem se už necítil unaveně. Byla to fakt hodně napínavá podívaná v některých momentech a i když se v podstatě nejedná o žádnej brutální krvák, kde by lítaly střeva, tak se občas urodí hodně zajímavá, krutá a brutální scénka, která si nic nezadá s horory na tohle přímo zaměřenými, za všechny musim vyzdvyhnout jednu, která mi uvízla v paměti a to tu s odřezáváním nohou, to byla fakt síla. a bylo to naprosto mistrovsky provedený. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atmosférický horor v netradičných lokáciách a pokiaľ očakávate, že pôjde o walk movie cez les, alebo naháňačku s monštrami v podzemí pyramídy, tak ste na omyle. Film zhadzuje občasné nelogické, až debilné chovanie postáv (napríklad nerozumiem, prečo nechali pacienta stále na tom istom mieste, ako to asi skončí...) a čisto subjektívne nevhodný casting hlavnej mužskej postavy. Jonathan Tucker mi od začiatku do konca liezol na nervy a bohužiaľ prvá obeť nie je on. Rozprávajúce rastliny taktiež patria k niekoľkým wtf momentom vcelku vydareného dielka. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Storkrááááát ohrané divadýlko, hlavně konec (na DVD ho popisují jako "Tak nečekaný!")... Plus Ruiny jsou zajisté hezká vizualizace kytiček, lámání nožiček a řezání holčiček. Nevím jak je na tom kniha, ale příběh přinesl do žánru horroru (teda já se ani jednou nebál a to zavírám oči při 90% Kruhu) trošku originality - to se také cení. Hrdinové sice byli takoví hmmm nemastní-neslaní, ale svoje role chytrej co má plán, jeho holka co má strach, další holka co má furt divný kecy, nenápadný kluk ukecaný holky zvládali docela obstojně. Hezké 3 hvězdičky... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tradiční rozjezd ve stylu ‚mladí, nadržení a znudění se vydají za dobrodružstvím‘ se po chvilce mění v napínák, který sice stojí na primitivní zápletce, ale sympatičtí, racionálně uvažující hrdinové, plíživá kamera, zlověstná hudba a hlavně režisérův cit, vytvářejí z tohoto nenápadně vyhlížejícího snímku velkolepé divadlo, které má atmosférou nejblíže k Pádu do tmy a mírou brutality zase k tomu nejlepšímu ze současné francouzské provenience. Australané jsou holt lišky podšité, které vědí jak na to. Nezazlívám jim to. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Vzhled rostlin byl inspirován dýňovými úponky. (akisha)
  • V knihe nie je reč o žiadnych „ruinách“, len o kopci zarastenom viničom a doň vysekanej šachte. Režisér Carter Smith navrhol zmeniť ho na staroveký mayský chrám, s myšlienkou, s ktorou spisovateľ Scott B. Smith súhlasil. (Pat.Ko)
  • Film byl v USA a několika dalších zemích uveden v kinech, někde stejně jako u nás rovnou na plackách dvd. Sice jsou čísla o rozpočtu filmu přísně tajena, ale kolik film vydělal jasné je. Celosvětově horor Cartera Smithe utržil 22 milionů dolarů (což je také možný rozpočet filmu), takže mohou být producenti a studio Paramount šťastni. (Rodriguez)

Reklama

Reklama