Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

Radko 

všechny recenze uživatele

Koncept: "Neser sa do cudzích kultúr, bo zle dopadneš", je v mládežníckom turistickom horore posledných desaťročí pomerne dosť často opakovaný. Jednoducho - jeden až x mladých výletníkov z cudziny príde k nezvyčajnému turistickému alebo adrenalínovo-športovému cieľu, vzdialenému odporúčaniam z bedekerov. Tam však okrem čarokrásnej exotiky žije zvyčajne nejaké bubu, ktoré zabíja. Ruiny v tejto záľahe dopadli obstojne, i keď v druhej polovici trochu strácajú dych. Otázka však stojí inde: prečo toľko takýchto filmov? Čo za tým stojí? V koho prospech? Odpovede sú minimálne dve: Výrobcom a zadávateľom tejto odrody teenagersky populárnych kúskov ide o ušľachtilé zachovanie pôvodných, panensky neporušených miest a čo najmenšie zasahovanie škodlivými dôsledkami masovej turistiky (aj v tej adrenalínovej sa už vyskytujú masy - stačí pozrieť niektoré fotky z Everestu). Alebo druhý dôvod, ktorý mi príde logickejší - za takýmito filmami je snaha nasmerovať cieľovú skupinu na turisticky odporúčané ciele, zaručujúce všetkým subjektom cestovného ruchu skvelé zisky, minimálne straty. Pri zachovaní istej sterilnosti, čo sa autenticity poznávania týka, to ale nemusí nikoho až tak trápiť. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pár let zpátky jsem četla knižní předlohu a vztekla jsem se na autora anotace, protože celý děj vyžvanil dopředu - včetně pořadí odkapávajících turistů. Co mělo být objeveno postupně, odhalila jsem pouhým letmým nahlédnutím na přebal - to fakt nasere a zkazí zážitek z četby! S filmem je to do jisté míry podobné: holt jsem věděla dopředu, co se bude dít a scénář mě překvapil jen několika změnami, málokdy pozitivními. Řecký turista se moc nehodil do krámu a německý musel převzít osud řeckého, aby oba američtí zástupci mužského pohlaví mohli být ti kůůl gájs s nervy jako ocelová lana. US holčiny byly správné hysterky a kupodivu jedna z nich měla i trochu špeků a brejle! Závěr se od románu lišil, spisovatel byl příjemně nekompromisní a taky více vysvětloval - film má v tomto ohledu vážné trhliny, např. neříká, proč vlastně domorodci odmítali turisty pustit. Pochválit je nutno výpravu, flórou zarostlá pagoda v džungli vypadala lépe než v mých představách. Nejspíš bych hodnotila výše, nečíst knihu, takhle se můj dojem pohybuje okolo slušných 70%. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja mám z filmu veľmi dobrý dojem. Rozbiehal sa síce pomalšie, ale čoskoro dej začal naberať spád. Páčilo sa mi, že všetky postavy boli rozdielne a ich charakter pekne vykreslený. Oceňujem aj kameru a peknú prírodu. Neboli tu síce žiadny bubáci, ale vo filme aj tak panovala tá správna hororová atmosféra a napätie. Film som si vyslovene užil. Len škoda, že tá rastlina nebola bližšie vysvetlená, napr. hlavní hrdinovia mohli po ceste stretnúť nejakého starého indiána, ktorý by ich varoval a rozpovedal čo - to o nebezpečenstve. Alebo mohli v tej starej pyramíde nájsť nejakú knihu o tej rastline. Veľmi solídne 4 hviezdy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem ještě větší hororovej nášup, ale i tak jsem hodně spokojenej, jelikož se jedná o fakt výbornej a hlavně dost netradiční a originální horor, kterej i v pozdních hodinách, kdy už sem byl celkem unavenej, mě dokázal vybičovat tak, že sem na to občas čuměl s otevřenou hubou a vůbec sem se už necítil unaveně. Byla to fakt hodně napínavá podívaná v některých momentech a i když se v podstatě nejedná o žádnej brutální krvák, kde by lítaly střeva, tak se občas urodí hodně zajímavá, krutá a brutální scénka, která si nic nezadá s horory na tohle přímo zaměřenými, za všechny musim vyzdvyhnout jednu, která mi uvízla v paměti a to tu s odřezáváním nohou, to byla fakt síla. a bylo to naprosto mistrovsky provedený. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Réva měla podle mě dostat vězší šanci. Řekl bych,že je pasivní a film si více soustřeďuje na charekter postav,tak já tam tu révu beru jako doplněk. Film se sice nedrží knihy,za to horor za denního světla je těžké natočit,ale tady se to povedlo. Jinak zklamal mě odbitý konec a nějaké pořádné vysvětlení tady není,ale nevadí,nechává to nějakou záhadnou atmosféru. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Carter Smith si koupil knihu Scotta B. Smithe a četl ji v době, kdy dostal nabídku na režírování filmu. (Cheeker)
  • Všechny venkovní scény byly točeny s přírodním světlem. (Cheeker)
  • Přestože se film odehrává v létě v Mexiku, natáčelo se převážně v zimě v Austrálii. (Cheeker)

Reklama

Reklama