Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ústředními postavami filmu Červená, bílá a královsky modrá, natočeného podle knižního bestselleru v žebříčku New York Times, jsou Alex, prezidentův syn, a britský princ Henry, jejichž spor hrozí vrazit klín do americko-britských vztahů. Když jsou donuceni naoko uzavřít příměří, jejich chladný vztah začne roztávat a z třecích ploch mezi nimi se roznítí něco hlubšího, než co kdy čekali. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mám z toho zmiešané dojmy, keďže námetovo to bolo skutočne výborné a na zamyslenie, no zároveň by asi bolo lepšie a uveriteľnejšie, keby to neboli zrovna chlapci v takomto vysokom postavení (syn prezidentky USA a princ z kráľovskej rodiny UK). Ale to nič nemení na tom, že pointa a posolstvo celého filmu boli na mieste a rozhodne nie je deťom vysokých štátnych a kráľovských predstaviteľov čo závidieť. Hlavné postavy Alex a Henry mi neboli až tak sympatické, keďže sebavedomie a výstrednosť nie je niečo, čo mám na ľuďoch rád. Záverečná etapa filmu bola na môj vkus až príliš rozprávková. Ale inak fajn, taký lepší priemer = 3* ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

První čistě queer film, co jsem viděla a překvapivě to nebylo vůbec špatné, i když pro mě trochu nezvyklé k sledování. Jako jo, přiznávám, dostala jsem se k tomu hlavně proto, abych viděla Nicholase v další roli, ale bavilo mě to víc, než jsem čekala. Byla to příjemná oddechovka, pobavila jsem se a bylo to místy fakt milé. Na pokračování se určitě mrknu. ()

Reklama

mardun 

všechny recenze uživatele

Film "Red, White & Royal Blue" z roku 2023 je romantická komedie režírovaná Matthewem Lópezem, založená na knize Casey McQuiston, která byla kriticky oceněná a stala se bestsellerem New York Times. Film byl natáčen v Anglii mezi červnem a srpnem 2022 a měl premiéru v BFI IMAX v Londýně 22. července 2023, následně byl uveden na Amazon Prime Video 11. srpna 2023. Zajímavým faktem je, že se jedná o poslední film vydaný pod názvem Amazon Studios předtím, než bylo studio přejmenováno na Amazon MGM Studios. Příběh se točí kolem Alexe Claremonta-Diaze (Taylor Zakhar Perez), syna prezidentky Spojených států (Uma Thurman), a britského prince Henryho (Nicholas Galitzine). Oba mají mnoho společného: ohromující vzhled, nesporné charisma, mezinárodní popularitu a naprostou nevraživost vůči sobě. Když jejich spor ohrožuje vztahy mezi USA a Velkou Británií, jsou donuceni nastolit naoko smíření, které však rozpoutá něco hlubšího. Matthew López ve svém režisérském debutu podle recenzí na RogerEbert.com dokázal zručně spojit klasické prvky romantického filmu s jedinečnými detaily o dvou z nejveřejnějších mladých mužích na světě, kteří se snaží udržet svůj vztah v soukromí. Tento film nabízí svěží pohled na romantický vztah v prostředí mezinárodní politiky a veřejného života, což může být pro diváky přitažlivé. Jeho premisa kombinuje prvky romantiky a komedie s tematikou politických a společenských nástrah, které přináší vztahy mezi vysokými představiteli států. S hodnocením 7.0/10 na IMDb a pozitivními recenzemi to vypadá, že "Red, White & Royal Blue" je úspěšným debutem, který by mohl oslovit širokou škálu diváků, zvláště ty, kteří mají rádi romantické filmy s politickým podtextem. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Mami, někoho jsem potkal." -" Ty mě děsíš, není to doufám republikánka?" Po několika LBGT projektech z produkce Netflixu jedoucích na hodně melodramatické vlně je tohle náramně osvěžující, vtipné, přirozené a se spoustu hlášek. Plus několik zajímavých drobných postřehů typu, že člen britské královské rodiny ve svým životě nemá nikdy od ničeho klíče. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

U mě převážila ta snaha, to hezké, použji zde už známé rčení "pohádka pro hodné gaye", závěr přeslazený, ale proč někdy ne. A letní film ...no, spíš jsem si jej měl nechat až na vánoce. I když jsem původně chtěl dát ještě o chloupek nižší hodnocení, tak Taylor se svou snahou a krásnou plaveckou postavou mě dotlačil až na 8,3 ... a Arsenal83, ten homofob a odpaďák, co z nenávisti málem praskne, místo toho, aby čuměl na něco jiného, tak pravidelně konzumuje všechny projekty s gay tématikou, aby je pak mohl zahodit, zřejmě se na ně rád dívá ... 8988 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Nicholas Galitzine hraje ve filmu prince Henryho. Postavu prince (tentokrát Roberta) hrál již o dva roky dříve ve filmu Příběh Popelky (2021). V obou filmech také najdeme postavu Beatrice. Zatímco v Příběhu Popelky to byla matka prince Roberta – královna Beatrice (Minnie Driver), v Červené, bílé a královsky modré je Beatrice (Ellie Bamber) sestrou prince Henryho. Oba filmy pochází z produkce Prime Video. (Joe16210)

Reklama

Reklama