Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ústředními postavami filmu Červená, bílá a královsky modrá, natočeného podle knižního bestselleru v žebříčku New York Times, jsou Alex, prezidentův syn, a britský princ Henry, jejichž spor hrozí vrazit klín do americko-britských vztahů. Když jsou donuceni naoko uzavřít příměří, jejich chladný vztah začne roztávat a z třecích ploch mezi nimi se roznítí něco hlubšího, než co kdy čekali. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

Azurose 

všechny recenze uživatele

Žádné promo mě k filmu nezaujalo, o to intenzivnější zážitek jsem ze snímku měl. Debut Matthew Lópeze je naprosto brilantní adaptací stejnojmenné knihy, kterou jsem sice nečetl, ale bez pochyby bude stejně výborná jako film. Jsem rád, že se gay romance nezobrazuje už jen jako trpký příběh, ale se smyslem pro humor, lásku a morální hodnoty. Jsem přesvědčený, že až budu potřebovat oddechnout po dlouhém dni, pustím si toto dílo, protože to má úplně všechno, co zvedne náladu, nadchne a probudí emoce. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Komedie se povedla, což o mnoha amerických filmech tvrdit nemůžu. Je to sice šablonovité, lecos je předem jasné, některé kýče si tvůrci mohli odpustit, ale lze to skousknout. Kontrastní je herecká stránka. Oba hlavní představitelé jsou o dost starší než v přeloze a bohužel hlavně u Nicholase Galitzine je to dost znát. Tvůrci se mohli klidně odlišit od předlohy a ve filmu mohly být tyto postavy starší, ale to by k tomu museli upravit scénář. Takhle z toho vzniklo několik scén, kdy se i přesto, že je to fiktivní komedie, musím zamyslet nad realitou. Zvláštně působila Uma Thurman, která mi připoměla Kim Cattrall v letošním seriálu Glamorous (co to s těma herečkama je...?). Jinak nejen oba hlavní herci, ale všichni to zahráli skvěle. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Přesně tyhle odhlečené romantické filmy jako Red, White & Royal Blue potřebujeme. Filmy, kde jsou stejnopohlavní vztahy brány jako něco samozřejmého. Hodně milé, vtipné, romantické a dojemné. Chemie mezi oběma protagonisty je bezchybná. Ano, je to pohádka, ale přesně za takovou pohádku jsem jako gay divák vděčný, protože není potřeba koukat jenom na tíživá dramata, jak to máme jenom těžké. Jsem rád, že Red, White & Royal Blue přesně tuhle funkci romantické pohádky se všemi klišé splňuje přesně tak, jak si v našich tužbách přejeme. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dva cukrouši se potkali a je z toho - někdo by řekl kýč,  ale já říkám - pohádka. Včetně toho, že si uvědomuji, být to kluk a holka, zařadilo by se to mezi tisíce zaměnitelných romancí. Jenomže to se nestalo. Jsou to dva kluci, vypadají hezky, hrají obstojně a ostatní ĵsou výrazně napsané vedlejší postavy. Režie je nápaditá a film koření jemným humorem. Z kýčovité předlohy dokázala vykřesat zábavný snímek určený pro mládež, zejména pro dívky, které o lásce teprve sní, než že by ji zažily. Takže je všechno jakoby lehce pocukrované. Protože to, co spolu princ a syn prezidentky provádějí, není sex, ale něco jako dotyková jóga. SHRNUTÍ: Jak bych si představovala lásku mezi kluky, kdyby mi bylo 13 let. A nebyly pornoweby. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

U mě převážila ta snaha, to hezké, použji zde už známé rčení "pohádka pro hodné gaye", závěr přeslazený, ale proč někdy ne. A letní film ...no, spíš jsem si jej měl nechat až na vánoce. I když jsem původně chtěl dát ještě o chloupek nižší hodnocení, tak Taylor se svou snahou a krásnou plaveckou postavou mě dotlačil až na 8,3 ... a Arsenal83, ten homofob a odpaďák, co z nenávisti málem praskne, místo toho, aby čuměl na něco jiného, tak pravidelně konzumuje všechny projekty s gay tématikou, aby je pak mohl zahodit, zřejmě se na ně rád dívá ... 8988 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Film sa natáčal v Londýne (Anglicko, Veľká Británia). Obdobie natáčania trvalo od 13. júna do 14. augusta 2022. (Arsenal83)
  • Vo filme je krátka potitulková scéna. (carly)
  • Film má na konci venovanie For Kristy. Ide o staršiu sestru Taylora Zakhara Pereza, ktorá zomrela na rakovinu v júni 2023 vo veku 44 rokov. Taylor sa vyjadril, že bola na jeho kariéru veľmi hrdá a tešila sa na premiéru filmu. Tvorcovia si touto formou uctili jej pamiatku. (carly)

Reklama

Reklama