Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ústředními postavami filmu Červená, bílá a královsky modrá, natočeného podle knižního bestselleru v žebříčku New York Times, jsou Alex, prezidentův syn, a britský princ Henry, jejichž spor hrozí vrazit klín do americko-britských vztahů. Když jsou donuceni naoko uzavřít příměří, jejich chladný vztah začne roztávat a z třecích ploch mezi nimi se roznítí něco hlubšího, než co kdy čekali. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

mardun 

všechny recenze uživatele

Film "Red, White & Royal Blue" z roku 2023 je romantická komedie režírovaná Matthewem Lópezem, založená na knize Casey McQuiston, která byla kriticky oceněná a stala se bestsellerem New York Times. Film byl natáčen v Anglii mezi červnem a srpnem 2022 a měl premiéru v BFI IMAX v Londýně 22. července 2023, následně byl uveden na Amazon Prime Video 11. srpna 2023. Zajímavým faktem je, že se jedná o poslední film vydaný pod názvem Amazon Studios předtím, než bylo studio přejmenováno na Amazon MGM Studios. Příběh se točí kolem Alexe Claremonta-Diaze (Taylor Zakhar Perez), syna prezidentky Spojených států (Uma Thurman), a britského prince Henryho (Nicholas Galitzine). Oba mají mnoho společného: ohromující vzhled, nesporné charisma, mezinárodní popularitu a naprostou nevraživost vůči sobě. Když jejich spor ohrožuje vztahy mezi USA a Velkou Británií, jsou donuceni nastolit naoko smíření, které však rozpoutá něco hlubšího. Matthew López ve svém režisérském debutu podle recenzí na RogerEbert.com dokázal zručně spojit klasické prvky romantického filmu s jedinečnými detaily o dvou z nejveřejnějších mladých mužích na světě, kteří se snaží udržet svůj vztah v soukromí. Tento film nabízí svěží pohled na romantický vztah v prostředí mezinárodní politiky a veřejného života, což může být pro diváky přitažlivé. Jeho premisa kombinuje prvky romantiky a komedie s tematikou politických a společenských nástrah, které přináší vztahy mezi vysokými představiteli států. S hodnocením 7.0/10 na IMDb a pozitivními recenzemi to vypadá, že "Red, White & Royal Blue" je úspěšným debutem, který by mohl oslovit širokou škálu diváků, zvláště ty, kteří mají rádi romantické filmy s politickým podtextem. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Štandardná Hallmarkovsky jednoduchá a Disneovsky naivná romanca, tentokrát pre gayov. Neviem koľko takýchto filmov vzniká o tejto komunite, ale je dobré, že sa točia aj takéto ľahké žánre a nie len samé depresívne drámy. Tých už vzniklo neúrekom. Ústredný pár je sympatický, chémia medzi nimi je dostatočná. Ja som si užil pohľad na starnúcu, ale stále nádhernú Umu (v kombe s jej najlepšou dabérkou Danou Černou to je stále lahoda) a potešila aj Sarah Shahi. Okrem sexuálnych menšín je film plný aj rôznych rasových menšín a v dôležitých pozíciách tu sú vo veľkom ženy, takže tvrdí (alebo natvrdlí?) konzervatívci budú zase škrípať zubami. Na môj vkus bol film až príliš light. Od začiatku bolo jasné, že sa na konci všetci pochytajú za ruky a zaspievajú si kumbája. Ale kým sa film k tomu dopracoval, tak to miestami bolo aj celkom nudné. Keďže vo filme chýba poriadna dramatizácia, tak by bodla oveľa väčšia porcia humoru. Takto je to ok jednohubka. PS: Nechcem súdiť a ani kritizovať všetkých tých odpaďákov. Je to aj tak zbytočné, ale vrtá mi hlavou otázka. Keď je raz niekto hardcore homofóbny človek, tak aký má dôvod pustiť si film o gayoch? Čo presne taký človek očakáva, že si v tom filme nájde? Napadajú ma tri vysvetlenia. Buď je hlupák, masochista alebo skrytý gay. Snáď správnu odpoveď vedia aspoň oni. 6/10. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

"Mami, někoho jsem potkal." -" Ty mě děsíš, není to doufám republikánka?" Po několika LBGT projektech z produkce Netflixu jedoucích na hodně melodramatické vlně je tohle náramně osvěžující, vtipné, přirozené a se spoustu hlášek. Plus několik zajímavých drobných postřehů typu, že člen britské královské rodiny ve svým životě nemá nikdy od ničeho klíče. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Když člověk od začátku přistoupí na to, že je to pohádka, je to fajn! Ale pokud chceme realističtější reprezentace královskejch queer trablů, doporučuju Young Royals. Memorable quote: "I went to an English boarding school, trust me, you are in good hands." :) PS: Jako avgeek se musím pozastavit nad volbou registrace RA0639 (kterážto si zahrála už ve víc filmech), proč? Jiný letadlo nebylo? ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Komedie se povedla, což o mnoha amerických filmech tvrdit nemůžu. Je to sice šablonovité, lecos je předem jasné, některé kýče si tvůrci mohli odpustit, ale lze to skousknout. Kontrastní je herecká stránka. Oba hlavní představitelé jsou o dost starší než v přeloze a bohužel hlavně u Nicholase Galitzine je to dost znát. Tvůrci se mohli klidně odlišit od předlohy a ve filmu mohly být tyto postavy starší, ale to by k tomu museli upravit scénář. Takhle z toho vzniklo několik scén, kdy se i přesto, že je to fiktivní komedie, musím zamyslet nad realitou. Zvláštně působila Uma Thurman, která mi připoměla Kim Cattrall v letošním seriálu Glamorous (co to s těma herečkama je...?). Jinak nejen oba hlavní herci, ale všichni to zahráli skvěle. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Film sa natáčal v Londýne (Anglicko, Veľká Británia). Obdobie natáčania trvalo od 13. júna do 14. augusta 2022. (Arsenal83)
  • Film se držel tři týdny na prvním místě nejsledovanějších filmů na Prime Video a i více než měsíc po své premiéře se umístil mezi TOP 5 nejen celosvětově, ale také v rámci České republiky. Těchto výsledků film dosáhl i přesto, že ve druhé polovině roku 2023 probíhala v USA stávka scenáristů a na ně navázaných profesí a filmu se tak nedostávala žádná větší proagace ze strany herců nebo tvůrců. (Joe16210)
  • Film má na konci venovanie For Kristy. Ide o staršiu sestru Taylora Zakhara Pereza, ktorá zomrela na rakovinu v júni 2023 vo veku 44 rokov. Taylor sa vyjadril, že bola na jeho kariéru veľmi hrdá a tešila sa na premiéru filmu. Tvorcovia si touto formou uctili jej pamiatku. (carly)

Reklama

Reklama