Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (335)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Čudesná rozprávka, ktorej animácia sa mi nepáčila. Tie deformácie na mňa pôsobili rušivo. Príbeh bol celkom zaujímavý, myslím že dobre zvolený, sem tam dokonca aj tie deformácie dobre zvýraznili prehnaným spôsobom niektoré detaily, no neužil som si to, kvôli niektorým pravopodivnostiam a zbytočnostiam v tom. Asi so mnou niečo je, keďže ma to veľmi nebavilo alebo mám len iný štýl humoru. ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Po výtvarné stránce slast, jíž se ani Pixar se vší svou digitální parádou nemůže rovnat, avšak příběh je divný (lepší by bylo užít anglického slůvka "weird"). Lidé jsou tu jen směšnými karikaturami , k nímž není snadno najít vztah. A také humor je natolik zvláštní, že jsem spíš kroutil hlavou, než abych se smál. Když už jsem se zasmál, byl to hořký smích. Výsledek je značně depresivní, ale bez čitelného poselství. Nemám potřebu přivozovat si samoúčelně sklíčenost, byť krásně animovanou. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Nemyslel jsem si, že dám nějakému filmu absolutní hodnocení jenom kvůli tomu, jak je to nakreslené, ale už to tak bude. Trio z Belleville má tak úchvatnou animaci, že jsem to v žádném jiném filmu neviděl. Prostě to na mě zafungovalo. Vtipný roztomilý příběh, famózní výtvarná stránka, skvělá hudba, nenucený sentiment, pěkný konec. Chuťovka, kterou si dám určitě ještě jednou. A pak znovu a znovu.. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Francouzské alternativní animované filmy vždy nabízí hodně zvláštností oproti animovanému mainstreamu. Ať už to je většinou velice zvláštní animace, která Vám prostě musí sednout, jinak je zle. Nebo také námět, který každému sednout nemusí. To je přesně případ Tria z Belleville. Toto dílo Sylvaina Chometa přímo překypuje nápady, z nichž většina je poměrně hodně absurdních a hodně záleží, jak k tomuto filmu přistoupíte. Mně osobně se animace vůbec nelíbila a místa byla ta absurdita až za hranou. Dokážu ocenit nápady tvůrců, ale asi nejsem cílovka. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Ochutnávka tej najkarikaturistickej podobizne animovaného sveta, kde sa giga obezita občanov a vyrysované svalstvo cyklistov ľúbezne teperí za uznaním. Darí sa. Celoživotná trauma psíka z vlakov, babkin piskľavý tréningový kemp jej zanovitého ale vytrvalého syna ako aj lod "Liberty Bell" v XXXXL veľkosti spolu s agentmi hrbáčmi. Na slová úsporná krajinka zázrakov chrlí jednu absurditku za druhou, no chcete to tu riešiť? Zbytočné, "Trio z Belleville" predsa prichádza s iným (hravejším) poslaním, takže sa nešprajcujte a "alle alle"! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Další slavná hudebnice, která se objevila v animované podobě je americká zpěvačka a tanečnice Josephine Baker. V první polovině minulého století často vystupovala v Paříži polonahá. (imro)
  • V černobílé pasáži filmu mohou diváci vidět kresleného Djanga Reinharta, který hraje na kytaru, jehož tvorbou je ovlivněný i soundtrack. Sám Django kdysi nahrál píseň Belleville. (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama