Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

kitano 

všechny recenze uživatele

Rucnu animaciu mam rad, a na tento kusok som sa velmi tesil, avsak ani vo sne by ma nenapadlo aky krasny zazitok mi pripravi. Trio z Belleville by sa dalo opisat ako ohnostroj originality a skveleho humoru. Z kazdej sceny priam srsia napady, humor a nadherna animacia ktora sa moze s kludom rovnat japoskym skvostom. Humor nevyvolava zachvaty smiechu, ale neskutocne prijemne bavi a hreje pri srdci a ja som cely film pozeral s usmevom na tvari.. Film je vlastne takym zvlastnym balzamom. Neskutocny, ale aj skutocny a velmi ludsky zaroven. Od prvych minut az do konca z neho citit s akou laskou k tomu dielu jeho tvorcovia pristupovali a ze don vlozili mnoho svojich pocitov, zazitkov, kus svojho zivota. Skutocne nadherne. (10/10) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Rozprávka? Dráma zo života, okorenená o slávny cyklistický závod a motív staroby? Podobenstvo o vzostupe a páde, ceste za úspechom a zašlej sláve zo symbolicky rastúcim Parížom a zástavbou, ktorá neberie konca a škrtí obyvateľov predmestí? Viacvrstevnatá satira modernej (nielen) francúzskej spoločnosti? Muzikál, resp. hudobný film? Pravoverná gangsterka? Číra cinefília, ktorá cituje a odkazuje, kde sa dá? Alebo snáď všetko dohromady? Odpoviem za vás - posledná možnosť je tá správna. Rozplývanie sa nad Chometovým umením skĺbiť neskĺbiteľné a vytvoriť tak dômyselne komplexný vzorec pokrivenej reflexie reality, to už urobili iní. Mne len zostáva povedať, že sa moje chorobné chronické pritakanie s týmto šibalským kúskom s pompou vracia na scénu. Nebudem to už predlžovať. 100% ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jedinečný animovaný film, který vás svou (nejen) vizuální nápaditostí naprosto ovládne. Nejlepší je asi pasáž, když se babička dostane do bytu Tria z Bellville, žabí hostina je zcela neuvěřitelná záležitost. Zběsilá honička na konci trošku zbytečně vyčuhuje z celkové nálady filmu, na jednoznačných pěti hvězdičkách to ale nic nemění. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Rozdíl mezi filmem Sylvaina Chometa a prefabrikáty z dílny Walta Disneyho? Trio z Belleville má duši, má kouzlo, má neuvěřitelně hlubokou poetiku a postavy nejsou jen hromadou šablonovitých omalovánek, ale skutečně živými a oduševnělými karikaturami. Možná právě tenhle rozpor je zakódovaný v podivném a magickém příběhu Tria, který je někdy neodolatelně vtipný (ale nevtíravě a vždy inteligentně) a místy temný a smutný. Chomet vysekl poklonu imaginaci všech animátorů a zároveň vytvořil něco, co dokazuje, že kreslené může být stejně živé jako to "skutečné". Odpusť mi, Shreku, Dobo Ledová, Nemo a vy další, kteří jste "jen" velmi dobrou zábavou, ale TOHLE je skutečný majstrštyk. Lidsky vřelý a strhující. Groteska i drama. Život. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jedna z mála výnimiek, keď ma pri animáku zaujal viac scenár ako animácia. Práve ona môže za relatívne nízke hodnotenie, pretože ma skôr rušila. Predovšetkým zobrazenie veľkomesta. Aj keď pre odporcov hyperrealistických amerických animácií je práve toto to pravé... No a Pixar to má s tou dokonalou animáciou rovnako ako so scenármi. Možno bude problém aj v tom, že nie som priaznivec cyklistiky a nemám ani bicykel. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Trio z Belleville je držitelem mnohých ocenění, např. César za Nejlepší hudbu k filmu nebo Ceny Bostonské společnosti filmových kritiků za Nejlepší cizojazyčný film. (imro)
  • Trio má na stěnách bytu zavěšeny obrázky např. Charlie Chaplina, dokonce tam mají společnou fotku s Pepkovou Olive. Visí tam také plakát z krátkého animovaného filmu Winsora McCaye Gertie the Dinosaur (1914) nebo Prázdniny pana Hulota (1953). (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama