Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1758 se má dědičný princ Damián Karel Ludvík zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou. Damián z toho ale není příliš nadšený a raději holduje lovu, flirtování s místními vesničankami a popíjením se svým nejlepším přítelem, alchymistou Matoušem. V současnosti se zase Eliška Mlynářová chystá na propagaci nejnovější řady svých proslulých marmelád. Vzhledem k tomu, že její firma Marmelišky příliš neprosperuje, jde o naprosto zásadní událost. Buď se povede firmu opět nakopnout, nebo ji bude muset Eliška prodat, jak ji často připomíná její partner Martin. Že spolu tyhle dvě události vůbec nesouvisejí? Tak to se pletete! Stačí, aby Matouš při jednom alchymistickém pokusu omylem vytvořil tinkturu k cestování časem. A pak už se tyhle dvě období začnou proplétat víc, než si dovedete představit! (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

choze 

všechny recenze uživatele

Dalo by se to jednoduše odmáznout tím, že Prima kvalitní seriály nedělala nikdy a shitové seriály jsou de facto její značka (jako má HBO motto "Nejsme televize, jsme HBO", Prima zjevně funguje podle motta "Nejsme HBO, jsme Prima"), takže proč jí to vyčítat teď. Jako seriál na dopoledne k žehlení nebo i na úterní večer českého dělňase/důchodce utahaného/senilního tak, že je mu všechno jedno, popř. se dožadujícího svého "hezky česky", asi ok. Jako tahák do sobotního prime time, no nevím. Jediným pozitivem, co mě napadá, je, že to není papundeklové úplně, ale jen z poloviny - máme tu pár exteriérů a máme tu autentické interiéry zámku. Scénář by byl ok jako první verze, po které přijde ještě několik dalších, ve kterých se odstraní tupé vysvětlovačky backgroundu postav, ukážou se věci, o kterých se jen mluví, celé se to víc vyhrotí, aby měl člověk pocit, že tam opravdu o něco jde a dopíšou se opravdu vtipné dialogy. A vyškrtne se ten totálně zbytečný vypravěč, proboha. Co se herců týče, všechny bych vyházel a začal s castingem od znova. Konkrétně u mdlé Emmy Smetany bych vypíchl totální absenci jiskry a citu pro komedii, které jsou u představitelek dobrých romcomů základ - představte si v její roli třeba její téměř jmenovkyni Emmu Stone a hned máte úplně jiný level herecké energie. Smetana si svou roli tak nějak odmluví, ale to fakt nestačí. Chemie mezi hlavními dvěma představiteli veskrze žádná, neutrálnější než Švýcarsko. A co se slavné bitky týče, v tomhle žánru a primáckém provedení snad nikdo nečekal propracovanou akční scénu, ale snadno to mohla být aspoň jednoduchá vtipná (a ne směšná) etuda založená na kontrastu úsporných elegantních pohybů šlechtice s kordem a medvědovitých pohybů tupého násilníka. Tady to ale natočili bez nápadu a z nejhoršího možného úhlu. Kamerově a hudebně obvyklá nuda, kostýmy neevokují historii, ale pohádku, což byl zřejmě záměr (romance pohádkových rozměrů), ale nevypadá to dobře. Celkově je pilot vyváženě matný a špatný po všech stránkách, ale kdovíjaká bizarnost to není - na to už je divák příliš vycepovaný předchozími primáckými seroši a nekončící záplavou současných českých pseudokomedií. ()

Lencha

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přemýšlím, co k tomu napsat. Absolutně mě minula reklamní kampaň na tento seriál, protože televizi téměř nesleduji, takže jsem vůbec netušila, do čeho jdu. Až když jsem otevřela net a ať jsem koukla kamkoli, všude byla recenze na první díl seriálu, řekla jsem si, že se teda podívám, o co jde. A to už je u mě co říct, protože česká tvorba mě nechává naprosto chladnou. Ať už jsou to seriály nebo filmy. Takže k věci. Bylo to trošku mučení, troška masochizmu. Výkony, které by se daly těžko nazvat herecké, byly příšerné. Kam se vytratila přirozenost a příjemný projev? Urban se strnulým výrazem, hrozným vzhledem a děsnou mluvou, Smetana se svým arogantním a chladným projevem, který se nedal přeslechnout... Jediným pozitivem byla Dana Syslová, a i když moc nemusím Míšu Kuklovou, tady mi přišel její projev v těch pár okamžicích, ve kterých se mihla, civilní a celkem příjemný. Hned jak to začalo, vzpomněla jsem si na film Kate a Leopold, který mám ráda. Ovšem toto byla úplně jiná liga. V tomto seriálu, i když je námět celkem zajímavý, zpracování značně pokulhává. Nějak si neumím představit, co se bude odehrávat v dalších dílech. Má jich být 12? Fíha. Jak už tu někteří psali, dávám tomu max 5 dílů (a to jsem možná přehnala), než toto dílo Prima stáhne a buď ho úplně ukončí nebo ho přesune někam jinam. Možná si dám ještě jedno mučeníčko v podobě dalšího dílu, abych se ujistila v tom, že dělám dobře, když ta díla, která se u nás produkují, nevyhledávám. Vrcholem je, když se jako divák stydím za výkony, které sleduji na obrazovce, aniž bych s nimi měla cokoli společného. Hodnocení si nechám na příště. ()

Reklama

Stauff odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem neviděl takovou srágoru. Hrozný, děsivý, sračkoidní "dílo" A měl bych jeden dotaz na TV Prima. Krachujete? Jestli jo, tak ten seriál chápu, šetříte. Ale jestli ne, tak proč  tom hrají jen dva herci (Syslová, Komínek)? Dělat seriál se dvěma herci a bambiliónem komparsistů (který nacpete i do hlavních rolí), je fakt blbost... ()

starfisch 

všechny recenze uživatele

Nazvala bych to "Kdyz nechate 'influencerku' hrat" Pani Smetana, je znama jen svym arogatnim chovanim z DVTV, kde si hrala na moderatorku, libackou s mladym Trojanem a dovolenou na Bali za covidovy prispevek. Muzou si podat ruku s Anickou "dala jsem si igelitak na hlavu" Sulcovou a pogratulovat si, ze si muzou dat do bio, ze jsou i heeerecky. Oprava z odpadu na 1* za Danu Syslovou a Honzu Kominka. Alespon nejaci herci ()

Ivoman odpad!

všechny recenze uživatele

No po prvním dílu a po tom co Emmmmmmička prohlásila, že seriál netočila pro diváky, ale pro kamarády, kteří ocení její "herectví", tak nemám už vůbec co dodat. Už se nedá na to říct snad ani nic negativního, když herci netočí seriály a filmy pro diváky. Pardon, urazil jsem všechny herce a herečky, protože mezi ně, Emmmmmmmmička rozhodně nepatří. Je to bývalá moderátorka, dneska troska. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama