Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1758 se má dědičný princ Damián Karel Ludvík zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou. Damián z toho ale není příliš nadšený a raději holduje lovu, flirtování s místními vesničankami a popíjením se svým nejlepším přítelem, alchymistou Matoušem. V současnosti se zase Eliška Mlynářová chystá na propagaci nejnovější řady svých proslulých marmelád. Vzhledem k tomu, že její firma Marmelišky příliš neprosperuje, jde o naprosto zásadní událost. Buď se povede firmu opět nakopnout, nebo ji bude muset Eliška prodat, jak ji často připomíná její partner Martin. Že spolu tyhle dvě události vůbec nesouvisejí? Tak to se pletete! Stačí, aby Matouš při jednom alchymistickém pokusu omylem vytvořil tinkturu k cestování časem. A pak už se tyhle dvě období začnou proplétat víc, než si dovedete představit! (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

borohub odpad!

všechny recenze uživatele

Za posledních x let jsem viděl (alespoň jeden díl) snad všeho, co prima vytvořila a musím říct, že Eliška a Damián je zatím to největší dno. On už jenom ten vypravěč působí strašně (už jenom z důvodu, že se to tam absolutně nehodí) a chvílemi jsem nevěděl jestli koukám na nějakou reality show, nebo seriál. Emma Smetana příšerná, trošku jsem čekal, že totálně smete jedničku Primy a sice Evu Burešovou, na druhou stranu když jsem jí viděl, tak si říkám "zlatá Evička". Ale přijde mi to jako promarněná příležitost, protože nápad docela zajímavý (a originální), zpracování ale strašné. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dalo by se to jednoduše odmáznout tím, že Prima kvalitní seriály nedělala nikdy a shitové seriály jsou de facto její značka (jako má HBO motto "Nejsme televize, jsme HBO", Prima zjevně funguje podle motta "Nejsme HBO, jsme Prima"), takže proč jí to vyčítat teď. Jako seriál na dopoledne k žehlení nebo i na úterní večer českého dělňase/důchodce utahaného/senilního tak, že je mu všechno jedno, popř. se dožadujícího svého "hezky česky", asi ok. Jako tahák do sobotního prime time, no nevím. Jediným pozitivem, co mě napadá, je, že to není papundeklové úplně, ale jen z poloviny - máme tu pár exteriérů a máme tu autentické interiéry zámku. Scénář by byl ok jako první verze, po které přijde ještě několik dalších, ve kterých se odstraní tupé vysvětlovačky backgroundu postav, ukážou se věci, o kterých se jen mluví, celé se to víc vyhrotí, aby měl člověk pocit, že tam opravdu o něco jde a dopíšou se opravdu vtipné dialogy. A vyškrtne se ten totálně zbytečný vypravěč, proboha. Co se herců týče, všechny bych vyházel a začal s castingem od znova. Konkrétně u mdlé Emmy Smetany bych vypíchl totální absenci jiskry a citu pro komedii, které jsou u představitelek dobrých romcomů základ - představte si v její roli třeba její téměř jmenovkyni Emmu Stone a hned máte úplně jiný level herecké energie. Smetana si svou roli tak nějak odmluví, ale to fakt nestačí. Chemie mezi hlavními dvěma představiteli veskrze žádná, neutrálnější než Švýcarsko. A co se slavné bitky týče, v tomhle žánru a primáckém provedení snad nikdo nečekal propracovanou akční scénu, ale snadno to mohla být aspoň jednoduchá vtipná (a ne směšná) etuda založená na kontrastu úsporných elegantních pohybů šlechtice s kordem a medvědovitých pohybů tupého násilníka. Tady to ale natočili bez nápadu a z nejhoršího možného úhlu. Kamerově a hudebně obvyklá nuda, kostýmy neevokují historii, ale pohádku, což byl zřejmě záměr (romance pohádkových rozměrů), ale nevypadá to dobře. Celkově je pilot vyváženě matný a špatný po všech stránkách, ale kdovíjaká bizarnost to není - na to už je divák příliš vycepovaný předchozími primáckými seroši a nekončící záplavou současných českých pseudokomedií. ()

Reklama

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, jsem masochista, ano, jsem zvrácený nečlověk z Pluta, ano, mohu si za to sám... ta zvědavost mě málem stála život. V půlce jsem se zvedl a šel to zachlastat na country akci, podotýkám, že kántry nenávidím víc, než Babišův průjem, ale tam jsem seděl s blaženým úsměvem a dával se psychicky dohromady. Děkuji transgender Smetaně a gay bezďákovi za příjemné zakončení prázdnin. Před pár lety by vás za tohle upálili. Pan obráběč kovů Buchar na sebe musí být taky převelice hrd. Tvl...  jo, ještě se omlouvám recenzentovi, lukastronovi, který se vyjádřil "cituji"  Kostými Damiána a ostatních z jeho doby byly fakt hezký , že s ním názor nesdílím. Bože, tohle s náma dýchá vzduch, začínám se děsit. EDIT: 11.9. Koukám, že díky fejkovým profilům a vtipným recesistům vystoupá Cigoška a Tymián na kurevských 9%, gratuluji celé nearogantní a pokorné tlupě debilních pratvůrců. Opravdu originální majstrštyk a ještě o chlup z prdele vygenerované genitální porno, oprava... geniální promo. Musím hodnotit i další díly, nelze mi jinak, lide, prosím o prominutí. ()

Binne odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ehm, představte si, že jste slavná francouzská šansoniérka, která vzhledem ke svému umění a talentu, které vede morální zákon v její duši, nemá jak zaplatit nájem, přijde za Vámi Váš domovník s tím, že byste se pro své děti měla obětovat a vyspat se s ním, pak, že Vám ten nájem jistě odpustí. Ano, nešťastné, vím. Co na zbyt, duchem můžete zůstat stále ve svém šansonu, kurva asi už zůstanete. Teď si ale představte situaci, že se pouze tváříte jako francouzská šansoniérka tvrdě se držící vlastních morálních hodnot, hanící vše, co zavání čímkoli komerčním (Emmy velmi důležitý proslov ohledně kostymérek na TV Nova, přičemž nyní hraje v Supermarketu v rozkošném kostýmku mažoretek, který spíše ukradla vlastní dceři), děvče, které se přistěhuje do nuzné české republiky z velké Francie, přímo ze školy prezidentů...a náhle, vcelku zvláštní shodou okolností v době, kdy spolu se svým mužíkem prodá sotva dva lístky do O2 Arény (ty dva lístky jsou ti dva, kteří tento seriál hodnotí pěti hvězdičkami) kývne na nabídku od té nejvíce sračkerské stanice, do toho nejstupidnějšího seriálu, který kdy vyplodila. Scénář vypadá, jako by ho napsal údržbář s řídkou stolicí za prošlou bagetu z automatu, protože ho tam produkce drží přivázaného u topení. Ostatní herci (HERCI) určitě dluží lichvě velké peníze a tak projevují aspoň minimální snahu...Emma dluží jen na nájmu, tak dělá co může než svůj latexový supermarketový kostýmek odhodí stranou - ale ani to málo jí moc nejde. Takové přehrávání, trapnost, otřesný scénář se prostě jen tak nevidí. No a stejně mě to bavilo - asi úplně stejně, jako mě vždy bude bavit přehrávat si "kořenového vězně Zdenu alias bábu pod kořenem"...prostě ohromující bizár, který je zábavný ale zároveň děkujete bohu, že to nejste zrovna vy, kdo exceluje v takové sračce. A ano, Emma bude terčem kritiky ze zcela prostého důvodu, ti ostatní vůbec nepředstírají, že jsou něčím, čím ve skutečnosti nejsou. Každý, včetně toho fejkového zaklínače má na hlavě napsáno "Hraji v tomhle hovnu a jsem na to pyšný". Každopádně...a zcela upřímně, není na co. Asi bych Vám spíše odpustila, kdybyste vydělávali prachy jako šmejdi od Babici nebo telemarketéři z Bohemia Energy...tohle je čistá prostituce před kamerou. Jaro Slávik je proti Vám hvězda. HVĚZDA! --------------------------------- Zapomněla jsem na to nejlepší, co dodává celému tomuhle skvostu na jeho velkoleposti. Celý seriál je veden komentářem cápka, který charakterizuje bezzubé dezoláty ve výměně manželek spolu s jejich hlubokomyslnými úvahami nad životem! ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Rok 2001. Kate a Leopold. Veskrze průměrná romantika. Po dvaadvaceti letech na Primě někomu jeblo (a to teda fest!) a rozhodl se téma střetu galána v krajkách s ludrou v mikině rozředit na dvanáct (!!!!) dílů a řádně vytrapit. Bravo. Povedlo se. Další díly vynechám, protože míra ubohosti atakuje Soukupova Premiéra. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama