Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1758 se má dědičný princ Damián Karel Ludvík zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou. Damián z toho ale není příliš nadšený a raději holduje lovu, flirtování s místními vesničankami a popíjením se svým nejlepším přítelem, alchymistou Matoušem. V současnosti se zase Eliška Mlynářová chystá na propagaci nejnovější řady svých proslulých marmelád. Vzhledem k tomu, že její firma Marmelišky příliš neprosperuje, jde o naprosto zásadní událost. Buď se povede firmu opět nakopnout, nebo ji bude muset Eliška prodat, jak ji často připomíná její partner Martin. Že spolu tyhle dvě události vůbec nesouvisejí? Tak to se pletete! Stačí, aby Matouš při jednom alchymistickém pokusu omylem vytvořil tinkturu k cestování časem. A pak už se tyhle dvě období začnou proplétat víc, než si dovedete představit! (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

Ampi

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se seriálem Eliška a Damián chtěla Prima upoutat pozornost, ale ne takovou jak by jsi představovala. Herectví Emmy Smetany převyšuje většina herců. Nevím jestli to není vinou režiséra, a scénáře. Možná kombinace obou faktorů s zmíněným herectvím. Potom je však záhadou výborný herecký výkon Dany Syslové. Jednooký mezi slepými králem, dvojoký císařem.  Uváděný sňatek měl zabránit sedmileté válce, problém je, že v roce 1758 válka už dva roky probíhala. I chybné detaily dělají celek. ()

stub odpad!

všechny recenze uživatele

Kritizovat tuhle zhovadilost by bylo jako se vysmívat postiženému. Smetana to konečně dotáhla do bodu, kdy téměř veškerá její publicita stojí na tom, že všechny sere (a byť mně osobně je zcela lhostejná, tak se upřímně ani moc nedivím). Na tom svého času postavili kariéru Hanychová, Novotný a podobná esa - asi tedy nezbývá, než pogratulovat. Skutečně vybraná společnost! 8D ()

Reklama

Oto10 odpad!

všechny recenze uživatele

Úvodní díl Elišky a Damiána, mne vůbec nepřesvědčil o tom, ten seriál sledovat dál. Dialogy v tomto jsou poněkud nudné a postrádají vůbec nějaký smysl. Moc se táhne. Působí to spíše jako nepovedená telenovela. Kostýmy a kulisy jsou celkem laciné a korunku tomu přidávají i herecké výkony, které se snad ani nedají označit za "herecké". Velikánské zklamání. Za mne je to velikánský propadák, kýč a pravděpodobně největší přešlap TV Prima za rok 2023 - 5 %. ()

exree 

všechny recenze uživatele

Jako klenot kinematografie to není, ale moc nechápu kde se bere ten hejt. Neřekl bych, že je to horší než sračky typu Ulice a Zoo, a místy mi to připomíná 'nadsázku' ve stylu klasických pohádek. Jo, prima to hodně přehnala s tou mediální masáží a zjevně k televizi přilákala i lidi, kteří by se k tomu za jiných okolností prostě nedostali. Děj to má, koncept je alespoň ze začátku v pohodě, resp. mě to neurazilo. Ty bizarní a nelogické situace - jako trochu na to bolí koukat, ale znovu, stejně debilní scény jsou v každém druhém českém filmu/seriálu. Prostě jsem viděl přesně to, co jsem čekal, a upřímně jestli někdo čekal víc, tak je dost naivní. A když už nic, tak tohle aspoň není klasická retardovaná romantická komedie/kriminálka, jako 99% české tvorby ()

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsilnější pocit z toho celého je stud. Příště by mohla Prima zkusit udělat seriál s opravdovým scenáristou a opravdovým herci. Zejména obě hlavní postavy jsou tragické, afektovaně přehrávající. Produkcí to vypadá jako pohádka z 80. let, natočená brněnským nebo ostravských studiem, jenže tehdy tam pořád ještě byli schopni dát pár lidí, co uměli hrát. Tohle bohužel není vtipný ani jako giulty pleasure. Je to prostě jenom strašně amatérský. Zajímavý je, že Dana Syslová, v zásadě průměrná herečka, tu působí jako zjevení, své kolegy tu převyšuje o dvě až tři ligy. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama