Reklama

Reklama

Non Plus Ultras

Obsahy(1)

Scénář NON PLUS ULTRAS vychází ze skutečných událostí. Hlavní hrdinové žijí mezi námi, jen už se své oblíbené činnosti - fotbalovému chuligánství nevěnují s takovou vervou, jak tomu bylo v minulosti. Film je humorným pohledem na krátký časový výsek v životě dospělých chlapů, z nichž někteří zestárli předčasně a někteří naopak ještě nedospěli Tyčka, je jedno nedělní odpoledne před fotbalovým zápasem napaden dvěma sparťanskými fanoušky. Zachrání ho Bejčák, nepsaný vůdce několikačlenné party patřící k tvrdému sparťanskému jádru. Tyčka se ocitá v prostředí, které je pro. Osamělý muž středního věku, který později získá přezdívku něj nové a nezaujatě pozoruje partu stárnoucích fotbalových chuligánů. Každý tu má vlastní život, který se s tím fanouškovským více či méně prolíná. A není výjimkou, že v civilním životě mívají naši hrdinové tvář, v níž se odrážejí obyčejné sny, které zůstávají za branou stadionů. Během několika týdnů je život party konfrontován s řadou nečekaných událostí. Na návštěvu přijíždějí angličtí hooligans, kteří jsou pro některé členy party idolem, parta se vydá na dramatickou cestu na utkání s největším rivalem Sparty - Baníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (233)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám rád britský filmy o hooligans, tak jsem byl zvědav na náš příspěvek do žánru a nedopadlo to špatně. Je to samozřejmě uondanější a skoro tam nejsou žádný bitky, i když ta zpomalená rvačka na stadionu nebyla špatná. Největší prdel ale je, když přijedou angláni a pronášej ty svoje hlášky, to jsem se fakt řezal. Bohužel ten film má fakt hodně divný zakončení, no nesedlo mi to. David Novotný v hlavní roli je charismatickej a pak se mi hodně líbil Olda Kaiser. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Jako spousta jinych komentaru zde i ja se tak trochu sam sebe ptam co tim chtel basnik sdelit. Chtel moralizovat a ukazat jaky ze jsou to ty hooligani blbci a ze takhle by se preci "normalni" fanousek na stadion chovat nemel anebo to myslel absolutne naopak a jakekoliv moralizovani mu bylo putna a chtel pouze pobavit na ukor vyholenejch rvacu, ktery proste delaj bordel, chlastaj a mluvej sproste? Asi je tam od kazdeho trochu, ale skoda ze to jako celek prilis nefunguje. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Být fandou Sparty, cítil bych se asi hodně trapně – ale vlastně vždyť oni jsou skoro všichni stejné paka a sebranka nejrůznějších individuí…Nejdřív jsem měl chuť to vypnout, ale po té trapné rádoby bitce na Baníku, se do jakžtakž rozjelo hlavně tedy s příchodem těch anglických bukvic, kteří byli asi tím nejlepším na celém filmu. Kaiser a jeho dcera si taky nevedli vůbec špatně. Asi jediné na co si ještě někdy vzpomenu z tohoto filmu, bude nesmrtelná hláška: Tady jsem, slečny, prosím vás, můžu se vás na něco slušně zeptat? Mrdáte? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som zrovna vášnivím obdivovateľom tuzemskej (Česko-Slovenskej) produkcie. Ale uznávam, že sa tu z času na čas objaví dielo, ktoré dosahuje úroveň rešpektovanej svetovej tvorby. "Non Plus Ultra" však takým filmom iste nie je. To v žiadnom prípade. Ale je to jeden z tých českých filmov, ktorý ma zaujal a dokázal i fajn pobaviť. Čo som od tohto titulu vôbec nečakal. V tomto prípade pôjdem proti prúdu. S radosťou dávam štyri hviezdičky a kričím: Sparta do toho! Old hooligans never die!!! **** ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Režisér zachraňuje hodně, ale fakt, že scénář není nic moc, zakrýt nedokáže. Jediná postava (skvěle zahraná Davidem Novotným) a spousta figurek, které jsou často zajímavé i dobře zahrané, občas ovšem i přesto pro celek zbytečné. Pár dobrých hlášek a dravý soundtrack film nespasí. Navíc je i zbytečně zdvojený komentář, zvláště když Tyčka Vladimíra Dlouhého dostane smysl až v samém závěru. Celkové skóre je tentokrát plichta, neboli 50%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Zápas Ostravy se Spartou se natáčel na Bazalech, když se zeptal pořadatel jak chtějí hlediště zaplnit, odpověděl mu režisér, že dodatečně na počítači. Pořadatel souhlasně přikývnul, že jinak by to ani nešlo. "Bodejť by tady přišlo tolika lidí," prohlásil. Následující sezónu byl Baník mistr a Bazaly vyprodával téměř na každém zápase. (don corleone)
  • Operní pěvec na koncertě v Rudolfině je otec režiséra Jakuba Sluky. (don corleone)
  • Ve filmu hraje Oldřich Kaiser se svou dcerou Karolínou Kaiserovou. (M.B)

Reklama

Reklama