Reklama

Reklama

Non Plus Ultras

Obsahy(1)

Scénář NON PLUS ULTRAS vychází ze skutečných událostí. Hlavní hrdinové žijí mezi námi, jen už se své oblíbené činnosti - fotbalovému chuligánství nevěnují s takovou vervou, jak tomu bylo v minulosti. Film je humorným pohledem na krátký časový výsek v životě dospělých chlapů, z nichž někteří zestárli předčasně a někteří naopak ještě nedospěli Tyčka, je jedno nedělní odpoledne před fotbalovým zápasem napaden dvěma sparťanskými fanoušky. Zachrání ho Bejčák, nepsaný vůdce několikačlenné party patřící k tvrdému sparťanskému jádru. Tyčka se ocitá v prostředí, které je pro. Osamělý muž středního věku, který později získá přezdívku něj nové a nezaujatě pozoruje partu stárnoucích fotbalových chuligánů. Každý tu má vlastní život, který se s tím fanouškovským více či méně prolíná. A není výjimkou, že v civilním životě mívají naši hrdinové tvář, v níž se odrážejí obyčejné sny, které zůstávají za branou stadionů. Během několika týdnů je život party konfrontován s řadou nečekaných událostí. Na návštěvu přijíždějí angličtí hooligans, kteří jsou pro některé členy party idolem, parta se vydá na dramatickou cestu na utkání s největším rivalem Sparty - Baníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (233)

campix 

všechny recenze uživatele

Mám rád fotbal, ale nijak zanícený klubista nejsem. Mám rád filmy, ale Non plus ultras se mi opravdu moc nelíbil. A to jsem si od začátku myslel, jaká to nebude sranda, jelikož českých filmů z fotbalového prostředí opravdu moc není a nejsem ani nijak výrazně zatížen proti Spartě, ale přišla mi ta parodie fanouškovství až moc přitažená za vlasy a zbytečná. Ale dobré pasáže se tu také najdou a proto není Non plus ultras čistě na odpad. Nějak si říkám, že to dopadnout jinak ani nemohlo. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý snímek z prostředí, ze kterého by se daly vytáhnout mnohem mnohem silnější náměty. Bohužel tady byl stranou jak fotbal, tak i to fanouškovství. Byl to nevýrazný děj o partě neukotvených chlapů středního věku, kteří neví, jak naložit se životem. Hodinu a půl na sledování filmu raději využijte k něčemu smysluplnějšímu. Zajímavější je například zahraniční film Hooligans nebo pravděpodobně také TV seriál Hooligans, na který se teprve chystám. ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

Místy sice zábavné, byť zejména díky lehce podbízivě do příběhu "začleněným" anglickým chcajícím debilům. Celkově ale film působil jaksi neopodstatněně, zvláště zkoušel li si pohrávat s vážnějším tématem, nebo nedejbože pokud se chtěl tvářit jako dokument o fanouškovské obci. Největším krokem mimo byl ale naprosto a to totálně nesmyslná a zbytečná postava Vladimíra Dlouhého, který je až příliš dobrý herec na to, aby bral takovéto průsery. Také Lábus s Kaiserem mají za sebou už lepší kousky. 40% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám rád britský filmy o hooligans, tak jsem byl zvědav na náš příspěvek do žánru a nedopadlo to špatně. Je to samozřejmě uondanější a skoro tam nejsou žádný bitky, i když ta zpomalená rvačka na stadionu nebyla špatná. Největší prdel ale je, když přijedou angláni a pronášej ty svoje hlášky, to jsem se fakt řezal. Bohužel ten film má fakt hodně divný zakončení, no nesedlo mi to. David Novotný v hlavní roli je charismatickej a pak se mi hodně líbil Olda Kaiser. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// slušnej soundtrack, obsazení, téma, hlášky -nějak se nedostavil příběh, scénář/// Asi docela jednoduchý(hloupý) film u kterého jsem se považlivě trošku bavil. Ovšem běžela zhruba 80tá minuta a já jsem cítil konec a přitom si říkal, že konec být nemůže, že přece se musí ještě naskytnout nějaká dějová linka. No budu se opakovat, prostě film o ničem :-) Ale nějak né že by mi to tak vadilo. Díval jsem se s otcem a po skončení filmu byl docela na rozpacích "na začátku nic, během filmu nic a najednou konec?" (asi by dal 1*) No neřeším, líbila se mi hudba, ta mě celkem bavila a slušně vystihla nástin děje o českých chuligánech. Dále potěšili herci, je vidět že hrát umí. Fain byl kokoKokta a rovněž velice "hloupý" Michal Novotný. Asi mu to moc práce nedalo, to zahrát :-) I když jasně postavy byly jen lehce načrtnuté. Já nevím, film možná s nulovou výpovědní hodnotou, ale ja se celkem bavil (hlavně scénky s Anglickejma Hooligans) takže dávám solidní 3*/// Celkem 67%/// ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Operní pěvec na koncertě v Rudolfině je otec režiséra Jakuba Sluky. (don corleone)
  • Zápas Ostravy se Spartou se natáčel na Bazalech, když se zeptal pořadatel jak chtějí hlediště zaplnit, odpověděl mu režisér, že dodatečně na počítači. Pořadatel souhlasně přikývnul, že jinak by to ani nešlo. "Bodejť by tady přišlo tolika lidí," prohlásil. Následující sezónu byl Baník mistr a Bazaly vyprodával téměř na každém zápase. (don corleone)
  • Na filmu byly nejdražší pronájmy prostor, kde natáčelo - Lucerna, stadion Na Bazalech, Rudolfinum atd. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno