Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Dobrodružný seriál pro celou rodinu o napínavém pátrání po pachateli, který ohrožuje unikátní stádo bílých jelenů. (Česká televize)

Recenze (61)

BLStryker 

všechny recenze uživatele

Docela šok. Vůbec jsem totiž netušil, že po revoluci ještě vznikl nějaký koukatelný český seriál. Pan režisér Ráža - veterán tvorby pro děti a mládež - to ale opět dokázal. Území bílých králů je pohodový seriál odehrávající se během letních prázdnin v jednom malém městečku. I když v něm vystupují hlavně děti, nejde zdaleka jen o ně. Děj je totiž docela bohatý na dramatické události, celým seriálem se line kriminální pátrání po jednom záškodníkovi (Vlach jede) a o napětí, ale i humor (snad všechny scény se Suchánkem) tak není nouze. Pochvalu zaslouží jak scénáristé kvůli košatému ději, perfektním dialogům a velkému množství dobře a srozumitelně napsaných postav, tak samotní herci. Pan Ráža povolal jako obvykle hromadu svých oblíbenců a nezapomněl opět ani na svého dvorního herce Martina Růžka. I obsazení dětských rolí se celkem povedlo i když někdy bych ty dětičky přeci jen nejraději přizabil. Pobavilo mě i obsazení Veškrnové jako manželky Zedníčka - v Chobotnici z II. patra se se Zedníčkem pořád hádala, tady hrála spíše jeho ušláplou manželku, která se za celý seriál mihla jen v pár scénách... to snad někdo udělal schválně :-) No a ta krásná příroda, zvířata a letní atmosféra, to už je takový bonus navíc. Tento seriál se mi prostě líbil. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já jsem se musel tentokrát rozšoupnout a napálit to tam za vše. Protože tenhle seriál jsem jako dítě/puberťák miloval a nic se nezměnilo ani po letech. Já těm dětem to dobrodružství a prostředí, kde vyrůstali tak záviděl. Právě prostředí je velmi krásné a moc se mi líbilo, bílí jeleni se taky nevidí každý den, co si budeme povídat. Herci k sobě neuvěřitelně pasovali jako poklice na hrnec. A dětské výkony byly skvělé, nutno poznamenat. I děj byl zajímavý a napínavý a to přesto, že v kolem předposledního dílu už každému asi bylo jasné, kdo je pachatelem, pokud to netušil do té doby. A samozřejmě tu máme hudbu, která se mi nesmazatelně vryla do paměti. Pokud seriál hodnotím z pohledu rodinných či dětských seriálů, pak jednoznačně patří mezi ty nejlepší, které se podařilo natočit. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních seriálů pro děti na , který se dá koukat i dnes. Vše se točí kolem osady vzácných jelenů, který děti milují, ale né všichni dospělý. A tak není nouze o napětí, ale i o zábavu. Spousta výtečných herců, ale dětští představitelé jsou dobrý. Děti jak jinak berou věci do svých rukou. A dospělý mají co dělat je uhlídat. Za zmínku určitě stojí dvojice geodetů a nebo záporák hostinský v podání O.Vlacha. Zvláštní je spojení Sováka (byvalý pytlák) a Růžek (hajný) nebot právě Růžek se postaral spolu s R.Hrušínským o to, aby se Sovák po zranění nevrátil do Národního divadla. Docela by mě zajímalo proč? ()

Zeddi 

všechny recenze uživatele

Spíš jen jako zajímavost. Skutečně je to pravda. Tento seriál se točil v Třeboni (no asi nic nového). Od doby kdy mě maminka koupala ve škebli :-) jsme s rodiči jezdili každé léto na dovolenou právě do Třeboně a zrovna i v tu dobu kdy se tam natáčel tento seriál. Jestli si pamatujete na roli Pavla Zedníčka coby policajta tak si jistě vzpomenete i na jeho policejní fáčko :-) Blatníky černé, haubna žlutá, střecha bílá, na boku nápis POLICIE a na střeše houkačka. Tenkrát nás jako malý parchanty hrozně naštvalo kdo si to dělá takhle nemístnou srandu, že si dá na takhle hnusný fáčko z boku nápis POLICIE. Nu a tak jsem šli a z mladistvé nerozvážnosti nás nenapadlo nic lepšího, než že jsme z toho fáčka ukradli SPZtku (dodnes jí někde mám v garáži na steně). Už si moc nepamatuju v čem byli ty SPZ tak specifické, ale každopádně televizní štáb přehazoval tu jednu co jim zbýla ze předku na na zadek (dle záběru), protože kolikrát bylo fáčko v záběru bez jedné SPZ. Tímto se tedy omlouvám za způsobenou škodu České televizi a kdyby někdo o ztracenou SPZ projevil zájem stále ji ještě vlatním ;-) ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem tomuto seriálu udělil podprůměrné 2 *, nicméně nyní jsem ho shlédl znova a musím přehodnotit a 1 * přidat. Přestože seriál vznikl dva roky po cinkání klíči, na jeho kvalitě to vůbec není znát, stále v něm jednoznačně pozoruji atmosféru pohodových rodinných seriálů z krásného normalizačního období (nedostatky v podobě narychlo přebarveného auta VB na Policii přehlížím). Potěší zejména plejáda skvělých herců jako Sovák, Zázvorková a Růžek. Vlachovi role lstivého hospodského padoucha skvěle sedla a chvílemi pobavil i Suchánek coby mladistvý delikvent s rozdvojenou osobností. Zlatokopka ze Židenic se naštěstí objeví jen v několika málo scénách a vždy jen na pár vteřin, takže se dá bez újmy přežít. Dětští hrdinové vcelku sympatičtí, i když ten cirkusák mě chvílemi iritoval, nějak ho tam bylo zbytečně moc. Každopádně díky Rážově režii celkem solidní počin, jeden z posledních (ne-li zcela poslední) pro mě koukatelný tuzemský rodinný seriál. 65% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se také v Benešově u Prahy a v obci Podbrdy (okres Beroun). (petr.trep)
  • V seriálu se objevuje policejní Favorit, který má oranžovou kapotu a střechu, černé dveře a nápisy "policie". Jedná se o vymyšlený atyp, který v takovémto zbarvení nikdy u policie nejezdil. (Stejšn)
  • Seriál se natáčel v Třeboni a Žehušicích. (M.B)

Reklama

Reklama