Reklama

Reklama

Maxipes Fík

(seriál)
  • Československo Maxipes Fík I.
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, (1976–1977), 1 h 27 min (Minutáž: 6–7 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Příhody malé holčičky Áji a jejího kamaráda velkého psa, maxipsa Fíka.  Kde se vzal Fík? Jednou přinesl tatínek Áje štěně. Holčička pojmenovala pejska Fík. Fík strašně rychle rostl - vyrostl z krabice od bot, z košíku i z boudy. A jak se stalo, že přestal růst? Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl. Fíkovy příběhy pokračují seriálem DIVOKÉ SNY MAXIPSA FÍKA. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Decker 

všechny recenze uživatele

Josef Dvorak je genialni vypravec a jeho Maxipes Fik neni vyjimkou. Na techto klasickych, starych kreslenych pohadkach je fantasticka jedna vec a to sice, ze je sice kazdy zna nazpamet, ale nemuze se jim dodnes neustale prestat smat. Je to nesmrtelna studnice smichu a pohody, kterou oceni nejen deti, ale i prave dospeli lide. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u mnohých dalších večerníčků jsem samozřejmě býval pravidelným divákem a všechny příhody si náležitě užíval. Nevím, jak by se mi to líbilo dnes, každopádně za dětství a výborný dabing Josefa Dvořáka si Fík zaslouží pět hvězd. Škoda jen, že i v tomto žánru je kvalita dnešních věcí je dost nízká. ()

Reklama

Rebeca35 

všechny recenze uživatele

Čechurův text je tak úžasný, že je těžké ho převést do obrázkové podoby a nebojím se říct, že trošku utrpět zkrátka musí. Přesto se to panu Šalamounovi povedlo skvěle a luxusní Dvořákovo namluvení to jenom podtrhlo. Úvodní díly mi přijdou nejkouzelnější. A jestli někdo plánuje založit Fíkův fanclub, tak já jsem rozhodně pfo! ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Možná do toho tolik nevidím, přesto mým názorem je, že Maxipes Fík je i na dnešní poměry jeden z nejlepších animovaných pořadů. Krásně nakreslená klasika už oslovila (a doufám, že ještě osloví) mnoho generací, svou jednoduchostí a pestrostí. Dnešní česká škola večerníčků pomalu vymírá a ta nová má pohříchu málo práce a zřejmě taky nápadů, takže klasika novniky jasně poráží. A vsadím se, že i porážet bude, jelikož v současnosti je to s těmi novými (s odpuštěním) břečka... ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

"Copak, copak?"..."Ále divíme se, jak ten pes hraje dámu."...."Mizerně, že? Tuhle jednou zapomněl skákat." .... A to je jen jedna z epizod pro mě geniálního večerníčku, který jsem nemohla nikdy vynechat. Mám chuť si to zase pustit. Mám ještě jednu! "Za lesem je rybník a ve vodě - zajíc s prima fintou na myslivce." Jak říkám, klasika. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • V dobách, kdy začínalo natáčení mluveného slova pro tento večerníček, popíjel často Josef Dvořák s přáteli po různých hospůdkách. Tehdy ještě vydatně kouřil a jednoho večera si dopřál doutník, po kterém ráno přišel o hlas. Mělo se zrovna natáčet, a tak se šel režiséru Bedřichovi omluvit, že je indisponován. Václav Bedřich vyskočil radostí, když slyšel Dvořákův zastřený sudovitý hlas a vykřikl: To je ono! Máme hlas maxipsa Fíka!" A tak přišel Fík ke svému typickému hlasovému zabarvení. (Landauer)
  • Na základě seriálu vznikla během 80. let řada LP a MC, ve kterých byly Josef Dvořákem načteny ty nejlepší příběhy. (mnaucz)
  • Josef Dvořák pochází z Kadaně, nedaleko vesnice Ahníkov, kde žije filmový Fík. (M.B)

Reklama

Reklama