Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender
Trailer 5
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2024–2025), 15 h 16 min (Minutáž: 47–64 min)

Tvůrci:

Albert Kim

Hrají:

Gordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley, Dallas Liu, Paul Sun-Hyung Lee, Ken Leung, Daniel Dae Kim, Tamlyn Tomita, Yvonne Chapman, Elizabeth Yu, James Sie (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík zvaný Avatar musí ovládnout čtyři živly, aby zachránil svět, který se zmítá ve válce. A taky porazil kruté nepřátele, kteří ho chtějí za každou cenu zastavit. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (91)

Dakken 

všechny recenze uživatele

Ja som asi týždeň dozadu dopozeral originál animák, takže nie som zarytý fanúšik. Možno preto som Posledného vládcu vetra od Netflixu pozeral s otvorenou mysľou, bez kritického pohľadu a otvorený zmenám príbehu, ktoré bolo treba očakávať. Či sú hlúpe a zbytočné? Občas, ale sú povedzme stráviteľné. Pozeral som sa očami uchváteného dieťaťa. Niekedy potrebujem utiecť realite, nechať svet za sebou a zabudnúť na všetko ostatné. A tu prichádza priestor ponoriť sa do úžasného, kúzelného sveta, ktorý tu na mňa čakal. Určite si buďte istý, že nejde o dokonalú adaptáciu, ak človek chce, materiálu na kritiku je tu viac ako dosť, to je fakt. Možno by som za iných okolností taký dobrý nebol, ale teraz kritický nebudem. Tento seriál si ukradol moje srdce vizuálom, príbehom, srdcom a krásnou, detskou naivitou, ktorá srší aj z pôvodného animáku. A som veľmi vďačný za každé takéto fantasy dielo s nepremárneným potenciálom a veľkým budgetom. Nevzniká ich veľa a samozrejme by som bol veľmi rád, ak by Avatar: The Last Airbender dostal priestor pre druhú sériu, aby napravil tie nedostatky zo série prvej. Až sám sa dnes čudujem, aký som zhovievavý, ale mne sa to páčilo a celkom dosť :) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Originál animák sem neviděl a Shyamalanův film si nepamatuju, takže do seriálového Avatara sem šel víceméně s čistým štítem. No a finální dojmy jsou docela smíšené. Technické stránce není co vytknout, vizuál je líbivý a herci jsou dobře vybraní. Příběhu ale po parádním startu lehce spadne řetěz a v jednu chvíli sem se rozhodoval jestli mě irituje víc Aang a nebo Zuko. Nakonec to dopadlo víceméně remízou a případnou čtvrtou hvězdu (ke které není zas tak daleko) si schovám až pro další série, které snad vychytají těch pár much…70% ()

Reklama

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Seriál má povedenou výpravu, to se musí nechat, velké plus dávám za to, že jsou tam zapracované některé detaily, které jsou známy z pokračujících komiksů a románů (zmínka o dětství Kyoshi, matka Koha, avatar Kuruk atd.) Tyto detaily pomáhají zasadit seriál do světa Avatara, tak jak ho známe a dávají tak skalním fanouškům najevo, že to někdo jen tak neodflákl. Oproti původnímu seriálu je zde hodně změn,  některé byly docela milé (41. divize),  jiné změny trochu poškodily původní charakter postav (Hakoda). Největší změna je ale ta, že je zde bezostyšně zobrazováno násilí a smrt. V tom byl původní seriál milosrdnější a přímou smrt tam dětský divák takřka neviděl. Tady to do nás napálí hned v prvním díle. Ano, víme všichni, že došlo ke genocidě Vzdušných nomádů, ale některé záběry si mohli odpustit.  První dvě epizody byly celkem fajn, ale epizoda Omašu byla tak špatná, že jsem si říkala, zda budu pokračovat. Naštěstí další epizody už byly celkem ok.  Hodně povedené postavy jsou za mě: Ozai, Suki, Pakku. Moc se mi nelíbila Azula, Bumi, Zhao. Seriál hodnotím jako celkem povedený, pokud bude další řada, ráda se na ni podívám, ale rozhodně nešlo o záležitost, kterou bych musela shlédnout na jeden zátah, znovu se nejspíš na toto zpracování nepodívám. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stane že se shodnu s hodnocením lidí na ČSFD. Tady to ale výmečně sedí. 4 hvězdy si to zaslouží určitě. Kvalita je celou dobu stejná, herci umí hrát (nejsou to ti afektovaní japonci z japonských filmů) a dětské herce je třeba chválit za to že to uměli prodat. Občas to zaškobrtne (proto 4 hvězdy) ale v celku a co do kvality, určitě jeden z nejlepších seriálů za takových 5 let určitě. Sice je tu opět otevřená linie ale to už je bohužel součást seriálů mnoho dekád. On ten film (2010) nebyl úplně špatný, jen neměl čas to odvyprávět líp. Hezké, moc hezké, po xy letech jsem zvědavý na pokračování. Předlohu neznám. ()

Allecto 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou první díl a mám stejný problém jako s One piece. A to ten, že s tím vlastně nemam problém, vizuál super, choreografie super, casting bezva, ale nevidím důvod proč bych na to měl koukat když si můžu pustit původní seriál :/ tohle je přece jen takový osekany a prostě tyhle hraný remaky asi nedokážu ocenit ()

Galerie (164)

Zajímavosti (11)

  • Ve svatyni Avatara Kyoshiho je vystavena malba, na které je vyobrazen její boj s Chinem Dobyvatelem v den stvoření ostrova Kyoshi, jak je vidět v epizodě Den Avatara (2006) seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005). (KGBelik)
  • V původním seriálu není Aang odhalen jako Avatar – ani vesnici Vodního kmene, ani divákům – dokud Zuko nepožádá o vydání Avatara a Aang nepřizná, kdo je, a nevydá se. (KGBelik)

Reklama

Reklama