Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender
Trailer 5
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (2024–2025), 15 h 16 min (Minutáž: 47–64 min)

Tvůrci:

Albert Kim

Hrají:

Gordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley, Dallas Liu, Paul Sun-Hyung Lee, Ken Leung, Daniel Dae Kim, Tamlyn Tomita, Yvonne Chapman, Elizabeth Yu, James Sie (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík zvaný Avatar musí ovládnout čtyři živly, aby zachránil svět, který se zmítá ve válce. A taky porazil kruté nepřátele, kteří ho chtějí za každou cenu zastavit. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (90)

kiros179 

všechny recenze uživatele

Na první dobrou přiznávám, že chápu fakt se kterým je tento seriál očividně dělán - a to že je natočen pro lidi, kteří jsou tak v polovině své docházky v rámci základní školy. Ale i přes to se nemůžu zbavit pocitu, že přes slušivý kabát je Avatar strašně jednoduchý a povrchní. Většina postav nazajímavá a samotný svět ve kterém se Aang pohybuje mi přijde jako nějaký náhodný fantasy generátor, obsahuje toho hodně, ale o to méně je tam zajímavého. Mít o 30 roků méně, pravděpodobně to bude mnohem lepší.   40% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Originál animák sem neviděl a Shyamalanův film si nepamatuju, takže do seriálového Avatara sem šel víceméně s čistým štítem. No a finální dojmy jsou docela smíšené. Technické stránce není co vytknout, vizuál je líbivý a herci jsou dobře vybraní. Příběhu ale po parádním startu lehce spadne řetěz a v jednu chvíli sem se rozhodoval jestli mě irituje víc Aang a nebo Zuko. Nakonec to dopadlo víceméně remízou a případnou čtvrtou hvězdu (ke které není zas tak daleko) si schovám až pro další série, které snad vychytají těch pár much…70% ()

Reklama

Drirr 

všechny recenze uživatele

Je to.... ok asi? Po těch nadšených recenzích jsem čekal naprostou pecku, ale přece jenom mám pocit, že je to poněkud přechválené. Původní předlohu neznám, ale tady herci hrozivě přehrávají nebo jsou prostě jen špatní a věci, co musí říkat, jsou často banální, otravné nebo naopak nechtěně směšné. Největší problém mám asi s hlavním hrdinou, protože ten dětský herec prostě není moc dobrý, často působí nepřirozeně a všechny ty oduševnělé řeči z jeho úst zní většinou strašně. Na stranu druhou to má celkem hezký vizuál (není to špička, ale na seriál je to velmi solidní), příběh je vystavěný dobře, charaktery jsou celkem zajímavé a umí to vytvořit i nějaké ty emoce. Jako odpočinková záležitost to tedy nakonec funguje dobře, i když třeba nedávný hraný One Piece byl proti tomuto kvalitou výrazně výše ve všech ohledech. 62,62% ()

Loksian 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nikdy pořádně neviděl a tak jsem do téhle série šel jen s tragickým The Last Airbender, který se hodně snadno překonal. Ohledně první série: Vizuálně to vypadá fajn a hudba taky není špatná. Příběhově nic extra náročného a rychle se to hýbe kupředu jak ze začátku, tak ke konci. Naopak 3., 4. a 5. epizoda byli neskutečně dlouhé peklo, kde jsem každých 5 minut přesvědčoval sám sebe, abych to nevypl nudou. Postavy vypadají pěkně tématicky, nicméně občas říkají jen to co musí a je slyšet jen naučený scénář. Vyzdvihnout musím ale Dallase Liu, kterého si užívám v každé scéně, kde Zuko dostává prostor. Jeho vztah s Irohem je snad nejlepší interakcí herců napříč celou sérií a jeho příběhový arc působí mnohem zajímavěji než ten Aangův. Případné další série rád zhlédnu, ale žádný velký hype to ode mě zatím nezíská. 5/10 ()

Allecto 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou první díl a mám stejný problém jako s One piece. A to ten, že s tím vlastně nemam problém, vizuál super, choreografie super, casting bezva, ale nevidím důvod proč bych na to měl koukat když si můžu pustit původní seriál :/ tohle je přece jen takový osekany a prostě tyhle hraný remaky asi nedokážu ocenit ()

Galerie (164)

Zajímavosti (11)

  • Ve svatyni Avatara Kyoshiho je vystavena malba, na které je vyobrazen její boj s Chinem Dobyvatelem v den stvoření ostrova Kyoshi, jak je vidět v epizodě Den Avatara (2006) seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005). (KGBelik)

Reklama

Reklama