Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (137)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zrovna jsem dokoukal závěrečné dva díly najednou. A tak nějak si nejsem jist, zda to bylo tak rafinovaně psychologicky podprahově svým způsobem zajímavé nebo to to byla ulítlá nesmyslná psycho blbost. Nejpřesnější by bylo asi - bylo to zajímavě divné. V prvních dílech jsem si musel vygooglit, zda si (ne)dělají s nějakou adiktologií srandu, nějaký program pro totálně ujeté existence, nebo takový obor fakt existuje. Když už požili ty šmakulády, nebylo ztvárnění různých "schopností" nezajímavé. Zajímavá herecká sestava. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Parádní je seriál vlastně jen v jedné epizodě. Druhá, Zkratky jsou náhul od začátku d okonce. Proto nechápu, že od trojky to šlo scénáristicky opět totálně ke dnu. Jakoby Sedlákovi došly nápady a nevěděl jak vlastně pokračovat. Postavy se postupem dílů staly parodií na sebe sama. Adikts se chtěl nechat nést na hypu kolem Bangeru., ale Sedlák tady nemá Bendiga, Mišíka, ani tak vymazlenej scénář a závěr. A že se Petr Uhlík hodně snaží vzpomenout na Bendiga. Vyloženě skvělá je tu tak jen hudba. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Adam Sedlák se opět předvedl a Česká televize nám zase ukázala, jak hodlá i v budoucnu utrácet peníze koncesionářů. Šestidílná série vám o drogách neřekne prakticky nic. Tím spíš, že naši hrdinové mají ostatním při závislostech pomáhat, sami do ní ale spadnou, protože zkusí něco experimentálního. A začne se odvíjet série neuvěřitelných příhod, jelikož nová droga zcela vytváří novou osobnost tím, že jim dá nové schopnosti. Jestli si tento seriál objednaly pojišťovny, tak tleskám. Po shlédnutí si žádný puberťák asi neřekne, že drogy jsou fuj, ale naopak... "Páni, tuhle jízdu chci zažít." Bohužel sledujeme v televizi poloviční porno, které si nebere servítky, protože kdyby každá vulgarita měla být vypípaná, slyšeli bychom permanentní pípání. To nemluvím o řadě scén, kdy se mi zvedal žaludek. Tedy si to shrňme - tisíce vulgarit, v každé druhé sexuální scéna, samozřejmě explicitní a pomalu se sunoucí děj od ničeho nikam, aby v závěru konečně dojel do cíle. Klidně by mohli tento seriál vysílat na Leo Tv a splnil by stejný účel. Za zmínku snad stojí jedině role Petra Uhlíka, který ji hrál skvěle. Podle mě je na čase se zamyslet nad sponzorováním Čt a omezením našich příspěvků... ()

VojtaMarek00 

všechny recenze uživatele

Fuuu… Tak tady Sedlák těžce ujel, přešlápl, pohořel… Well, prostě to posral. Když pominu technické věci, jakože scénář prvních dvou epizod reálně nemá hlavu a patu (jakkoliv je to TŘEBA míněno jako záměr, prostě to nefunguje), že postavy jsou jen trapné karikatury, že v prvních dvou dílech podávají zdaleka nejlepší výkony NEherečka Dusilová spolu s ústředním feťákem, a že ta celá hra na psychedelické sci-fi prostě nemá v tomhle (a asi ani jiném) formátu šanci ustát… Tak je to prostě TRASHy, rádoby cool, děsně wannabe edgy, levná protidrogová agitka od veřejnoprávního média, sorryjako.  Z pozice ČT mě mimochodem tahle hra alá “tak všechny ty podprahový sdělení schováme za děsně edgy hlášky, pokus o jakože Euphoria-meets-SexEd-meets-Gympl(?) aesthetic a karikaturu totáně sjetýho týpka, kterýmu narveme do tlamy všechny jakkoliv hodnotný catch-phrases a třeba to výjde” sere úplně nejvíc. Fakt jsem věřil, že zrovna na Kavkách vzásadě nemaj zapotřebí dělat ze zoomerů úplný kretény. Asi mají. Eh. Každopádně, je to vážně marný, sorry. Smysl to nedává, vtipný to není, seriálově atraktivní taky ne. Ústřední parta je vyloženě nesympatická, snaha o věrnou adaptaci zoomerskýho slovníku zas nehorázně trapná (neboli CRINGE). Lenka Dusilová slušně válí, ale z pozice vedlejší postavy to ani náhodou neutáhne. Je to zmatený a rozlítaný, ale přitom obsahově skoro na nule. A absencí byť jen malinko decentního rozjezdu do pro mě po 2,5 epizodách i skončilo. Sorry, tohle prostě ne. A to jsem opěvovatelem BANGERU a vlastně i samotnýho Sedláka.. Tohle ale těžce nedal.  20% ()

Tlakomor 

všechny recenze uživatele

Seriál měl extrémní potenciál. Téma drog a feťáků v Česku je klenot, který je třeba využívat, a měli bychom na něj být z určitého pohledu pyšní. Když někdo zpracovává podobné téma, volí obvykle jednu ze dvou cest. Jedna je více humoristická, snažící se o vtipné zpracování narkomanů, a druhá je více dramatická a umělecká cesta, snažící se zpracovat melancholický pohled na narkomany. Adam si zde nevybral ani jednu z těchto cest a snaží se je obě propojit. Bohužel se mu to ale nedaří a humor působí trapně a z uměleckého hlediska seriál působí nedokončeně a odflákle. Nepomáhá mu ani tragický scénář a herecké výkony. Velký potenciál, tragické zpracování. Po skvělém Bangeru z minulého roku jsem velmi zklamaný. 50 % ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Postava Maxe (Petr Uhlík) má zezadu na telefonu nálepku „BANGER“. Jedná se o narážku na režisérův předchozí film BANGER. (2022). (MsBrambora)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)

Reklama

Reklama