Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

laik_60 

všechny recenze uživatele

No, kto nevie čo je to anglická komédia, nech si určite pozrie tento film . Úlohu vdovy a pestovateľky marihuany zahrala skvela Brenda Bleythyn úasne, neviem si inú herečku predstaviť. Film bol plný vtipných obrazov a úžasných dialógov ( "nemáš akcie protfolia ? To je čo ? To ja neviem len sa pýtam či ho nemáš - hihi z rozhovoru medzi Brendou a miestnym farárom keď riešili problém jej dlhov). Ked začala prestavovať skleník na konopnú plantáž už som sa smial jak slniečko na hnoji, a do toho bum skvelý Steve Harley s jeho songom Make me SMile. A vôbec tých skladieb je vo filme viac a boli naozaj skvelé. Trošku som to spomenul aj v mojom denníčku, takže kto je ešte zvedavý nech sa paci na 13. jún. Film ma odo mňa zaslúžene 5 b. ()

Milano182 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělej film, kterej jsem viděl už jako malej (utkvěly mi v paměti dvě babičky, který si udělaly čaj z konopí) a nedávno jsem si na něj vzpomněl a pustil jsem si jej.. Nejlepší byl v celým filmu Bill Bailey, ten je prostě bezkonkurenční, vždycky, když si ho představím jako Mannyho, hned se musím smát. ()

Reklama

Elementál 

všechny recenze uživatele

Celkem inteligentní a pravdivý film o pěstování konopí (až na pár typických klišé - babičky zkouřené z marihuanového čaje - přitom THC není ve vodě vůbec rozpustné...). Do cca 3/4 své délky jsou nám servírovány někdy více a někdy méně vtipné scénky s typickým britským suchým humorem. Problém nastává v poslední části, která zcela rezignuje na do té doby relativně realistický scénář a zvrhává se v naprosto neuvěřitelnou (v negativním slova smyslu) podívanou. Celé vypointování už je jen posledním hřebíčkem do rakve. Škoda. Nicméně i přes tenhle nedostatek musím uznat, že na to, že se jednalo o film o trávě, tak zpracování bylo velice vkusné a film mě tu hodinku a půl příjemně pobavil. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny britsky film o tom, ale slecna/pani zacina v skleniku pestovat omamne a psychotropne latky, teda konkretne marihuanu. A dufa, ze Buh/Allah/Jehova sa zmiluje a da jej dobru urodu /aby to mohla predat a aby mala na rok z coho platit fucktury, to je jasne/. Teda fascinujuce, aj tematika, aj film a aj samotna Brenda Blethyn, ktora bola proste skvela. Taketo filmy potesia dusu nejedneho obstarozneho mentalneho invalida - ako som ja : 69 % ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Grace Trevethanová (Brenda Blethyn) si žije poklidným životem, věnuje se zvelebování domu, zahradničení a schůzkám klubu postarších žen. Ale když jí zemře manžel, začíná se její život hroutit - nehledě k tomu, že zjistí, že její muž měl milenku, tak také napáchal obrovské dluhy, které Grace musí nějak začít splácet. Její pomocník Matthew (Craig Ferguson) má ale pro ni zajímavou nabídku - u kostelní zdi mu skomírá pár rostlinek marihuany, a Grace, se svými schopnostmi by je určitě byla schopna zachránit. A jelikož v tom oba vidí výnosný obchod, začnou se věnovat pěstování marihuany naplno ... Nevím nevím - jelikož nejsem příznivcem drog (kromě čokolády :) ), tak mě film až tak neoslovoval, na druhou stranu nemůžu říct, že bych se vůbec nebavil. Největší zásluhu na tom má samozřejmě představitelka hlavní role Brenda Blethyn, hlavně v části, kdy se vyfešákuje a jede do Londýna hledat dealera. Anglický humor, stejně tak spád, jaký film dostane v posledních minutách mé mínění trochu pozvedlo (dvě sjeté babky po marihuanovém čajíčku), ale i tak víc než průměr nedám... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama