Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Lákat na tohle jako na komedii je dost zrádné. Za první hodinu je jeden slabší moment k pousmání. Je to spíš v lehce dramatické rovině s náznaky krimi. Potom se ale objevil Bill Bailey a hned mě začal film zajímat. Pár minut po něm Tchéky Karyo a už to nabralo na "opravdovosti". Ne že by se na filmu něco extra změnilo. Vtipu pořád moc nebylo, drama už žádné a krimi takové prostě jen, aby to o něčem bylo. Prostě nijak objevný film, který může unudit, ale někoho třeba i bavit. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

V posledných 15 rokoch sa stalo doslova celosvetovým kultom natáčať filmy, kde drogy hrajú hlavnú alebo vedľajšiu úlohu. Saving Grace patrí k britskej skupine, kde zaujíma miesto príjemnej odľahčenej komédie prešpikovanej typickým britským humorom, pre ktorý mám slabosť. Avšak má svoje, do očí bijúce muchy. Šprintérskou terminológiou - skvelá štartová reakcia, sľubný začiatok, no postupom času film začne strácať dych a 5 m pred cieľom zakopne o absolútne idiotský a lacný happyend (hlavná hrdinka sa vydá za šarmantného francúzskeho drogového dílera + napíše autobiografickú knihu, na ktorej zarobí neskutočné prachy a za ktorú získa „neuveriteľne“ prestížnu cenu New York Book Award, z ktorej odovzdávania je dokonca priamy prenos v britskej TV) a rozbije si hubu. ()

Reklama

Elementál 

všechny recenze uživatele

Celkem inteligentní a pravdivý film o pěstování konopí (až na pár typických klišé - babičky zkouřené z marihuanového čaje - přitom THC není ve vodě vůbec rozpustné...). Do cca 3/4 své délky jsou nám servírovány někdy více a někdy méně vtipné scénky s typickým britským suchým humorem. Problém nastává v poslední části, která zcela rezignuje na do té doby relativně realistický scénář a zvrhává se v naprosto neuvěřitelnou (v negativním slova smyslu) podívanou. Celé vypointování už je jen posledním hřebíčkem do rakve. Škoda. Nicméně i přes tenhle nedostatek musím uznat, že na to, že se jednalo o film o trávě, tak zpracování bylo velice vkusné a film mě tu hodinku a půl příjemně pobavil. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je o čerstvo ovdovenej žene (Brenda Blethyn), ktorá nečakane zdedila dlh po svojom zosnulom manželovi. Tak, že musí rýchlo zohnať veľa peňazí, aby sa dostala z problémov. Nakoniec spolu so svojím záhradníkom (Craig Ferguson) vymyslia plán, ako ju zbaviť dlhov a to premeniť jej skleník na výrobu marihuany. Tento film na prvý pohľad vyzerá dosť vážne, ale je to skôr odľahčená komédia. Je to boj ženy proti morálke a jej situácie. Herecký výkon Brendy Blethynovej je skvelý. Zobrazuje postavu tak, že nám na nej veľmi záleží. Diváci sa s jej nešťastnou situáciou ľahko spoja. Scenéria nasnímaná na pobrežných brehoch je úchvatná. Dedina, v ktorej sa príbeh odohráva, pôsobí pokojným a tradičným dojmom, vďaka čomu je príbeh o blízkej komunite presvedčivej. 7/10 ()

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Neběžný film o pěstování "trávy". Prve jsem se bál dálší bláznivé komedie typu "Zahulíme, uvidíme". Tenhle film jde mnohem dál a není to žádné povrchní bláznění. Je to obyčejná starší paní, která dostala životní rany shrnuté do názvu dvě v jednom. Vybrala si cestu a řešení. Poprala se a zvítězila. Snímek vyčnívá z řady a to zaslouženým právem. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno