Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Aky 

všechny recenze uživatele

Pátou hvězdičkou trochu přidávám, ale podle mne si ji film zaslouží pro výkon Brendy Blethyn v hlavní roli. Velice příjemná, mírně napínavá komedie o tom, že všechna stanovená pravidla je dobré dodržovat jen potud, pokud lidem slouží. Jestliže by se měla obrátit proti nim, pak je třeba je porušit, ať před takovým rozhodnutím stojí, dlužník, policicista, kněz nebo lékař, zkrátka každý, kdo se chce mít za hodného člověka. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Žádná velká sláva Bílá vdova nebyla, minimálně na poměry britský komediální produkce byla dost slabá. Britskej humor byl podávanej jenom v malejch dávkách, stejně jako vtipný scény. Možná to bylo tim, že se místama snažila být až moc inteligentní zábavou, což prostě v případě "huličský komedie" nemůže dost dobře vyjít. Pochválit lze jen pár scén (závěrečnej taneček) a slušný herce, tři slabší hvězdy. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem se takhle bavila snad u Island City. Jedna z mála komedií, na kterou se ráda podívám klidně ještě jednou. To krimi bych brala s velkou rezervou a zůstala bych u té komediální stránky se skvělou Brendou Blethyn, kterou znám zatím jen z filmů, kde hrála spíš takové hysterické ženušky. Tady si zahrála opět naprosto skvěle prozměnu dealerku marihuany. A Fergusson si svou roli zahradníka zahrál taky určitě s chutí. Ke konci se mi to sice zdálo chvílemi až moc ujetý, ale ty dvě konzumentky čaje to bohatě vynahradily. Jen víc takových pohodových a vtipných anglických komedií. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Grace Trevethanová (Brenda Blethyn) si žije poklidným životem, věnuje se zvelebování domu, zahradničení a schůzkám klubu postarších žen. Ale když jí zemře manžel, začíná se její život hroutit - nehledě k tomu, že zjistí, že její muž měl milenku, tak také napáchal obrovské dluhy, které Grace musí nějak začít splácet. Její pomocník Matthew (Craig Ferguson) má ale pro ni zajímavou nabídku - u kostelní zdi mu skomírá pár rostlinek marihuany, a Grace, se svými schopnostmi by je určitě byla schopna zachránit. A jelikož v tom oba vidí výnosný obchod, začnou se věnovat pěstování marihuany naplno ... Nevím nevím - jelikož nejsem příznivcem drog (kromě čokolády :) ), tak mě film až tak neoslovoval, na druhou stranu nemůžu říct, že bych se vůbec nebavil. Největší zásluhu na tom má samozřejmě představitelka hlavní role Brenda Blethyn, hlavně v části, kdy se vyfešákuje a jede do Londýna hledat dealera. Anglický humor, stejně tak spád, jaký film dostane v posledních minutách mé mínění trochu pozvedlo (dvě sjeté babky po marihuanovém čajíčku), ale i tak víc než průměr nedám... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další ukázka typického černého anglického humoru. Vdova, kterou zanechal manžel po své smrti s hromadou dluhů, se rozhodne vyřešit svou finanční situaci svérázným způsobem. Pěstěním konopí. A jelikož je botaničkou celý život, její produkt je prvotřídním zbožím. Jednoduchý příběh a sympatičtí herci. Není víc, co bych dodal. Zkrátka skvělá komedie, která rozhodně pobaví mnohé. 80% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama