Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 104)

plakát

Pan Church (2016) 

Čekal jsem větší drama. Vypravěč neměl pouze dětskej hlas, ale i takovej až moc odlehčenej náhled na různý neveselý situace, stejně jako celej biják. Eddie Murphy zvládnul vážnější roli na výbornou, ale moh víc zazářit, kdyby mu scénář nadělil víc dramatickejch výstupů. Příběh byl sice takovej zvláštní (zejména postava pana Churche byla zahalená až přiliš velkou dávkou mysteriózna), ale byly momenty, kdy měl přece jenom něco do sebe. Jinak často používanej jazzovej hudební podkres mi občas už trochu lez na nervy (ačkoliv chápu, proč ho tvůrci použili). Sympatická žánrová jednohubka, která měla s více dramatickym uchopenim a zpracovánim na mnohem víc, tři jistý hvězdy.

plakát

Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024) 

Z části remake jedničky, ale vzhledem k tomu, že předchozí díly nemám tolik v paměti, mi to nijak zásadně nevadilo. Tim spíš, že se díky tomu mohlo dostat na oldschoolovej příběh a částečně i akci (byť je samozřejmě líp ozvučená a triky povedenější). Nejvíc na nostalgickou strunu brnkal soundtrack v aktualizovanějšim soudobym podání. Potěšilo mě i herecký obsazení, kdy Eddiemu Murphymu zdárně sekundoval Joseph Gordon-Lewitt a protim nim stál charismatickej záporák Kevin Bacon (jen moh dostat víc prostoru). Návrat starejch postav byl taky fajn. Celkově jsem si tenhle výlet do osmdesátek v novym hávu fakt užil. Tyhle (buddy) akční béčkový bijáky s přímočarym příběhem, hláškama a staromilskou akcí mi fakt chyběj. Tohle se Netflixu fakt povedlo. Za oldschoolovej feeling, casting a pořádnou porci nostalgie čtvrtá slabší hvězda.

plakát

Fér hra (2023) 

Zaujme zejména originální námět v podobě vztahovýho dramatu dvou workoholiků, čemuž ještě pomáhá prostředí toxický Wall Street. Herecky hodně fajn a kromě ústřední dvojice potěší i Eddie Marsan ve vedlejší roli otřesnýho šéfa. Jak už však bylo zmíněno, ději chybí nějakej zvrat nebo napětí, jak to celý dopadne. Nejpozdějc po pár desítkách minut bude asi každýmu jasný, kam tohle celý spěje a kdo je v tomhle vztahu agresor (resp. má hodně navrch). Uplně královsky jsem se teda nebavil (nudnějších pasáží nebylo uplně málo), ale i tak jde v rámci Netflix nabídky o solidní nadprůměr, tři jistý hvězdy.

plakát

Atlas (2024) 

Na poli větších bijáku (řekněme až takovejch mini blockbusterů) se Netflixu ani tentokrát nepodařilo nijak zabodovat. Scény mimo zemi (většina bijáku) byly silně predigitalizovaný. Často se teda zdálo, že jde spíš o nějaký videosekvence z počítačový hry než o plnohodnotnej film. Příběh toho taky moc nezachránil a seděl by právě spíš do nějaký tý videohry. Aspoň teda akce byla vcelku fajn, rád jsem se zase po delší době podival na MILFku Jennifer Lopez v hlavní roli a pojetí tématu umělý inteligence bylo docela zajímavý (rangeři), dvě silnější hvězdy.

plakát

Poldové (2010) 

Vcelku fajn akční buddy komedie. Tracy Morgan je ze začátku až nepříjemně uječenej, ale postupem času se zklidní a člověk se rád podivá na jeho ukecaný výstupy s Brucem Willisem. Pobavilo hned několik vtípků, hlášek nebo slovních odkazů na slavný bijáky, pričemž rating se v rámci dialogů vůbec neřešil. Potěšilo i obsazení Seanna Williama Scotta nebo Jasona Lee, jen nakonec oba nedostali tolik prostoru, kolik bych očekával. Příběh nebyl nijak originální, ale zaujal aspoň Jimmyho baseballovou kartičkou, která udávala směr celýmu ději. Akce mohlo být víc, ale aspoň byla zručně natočená, když už se objevila.

plakát

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry (2023) 

Asi opravdu film hlavně pro milovníky chůze. Mě to příliš neoslovilo, jelikož těch chodících scén, kdy se toho příliš nedělo, bylo docela dost. Všichni lidi se chovali až zvláštně pohostinně / přívětivě a taková vykradená scéna z Forresta Gumpa, kdy se o Haroldovi informovalo v TV a přidávali se k němu další lidi, byla dost patetická. Byl bych asi mnohem víc zaujatej, kdyby se celá podivaná vzala na vážno. Prostě by šlo čistě o to, že chlápek na sklonku života jde udělat jedinou zásadní správnou věc v životě a zároveň bojuje se svýma vnitřníma démonama (ztráta syna). Dvě silnější hvězda za pár dramatickejch scén a výpravu do různejch zákoutí Anglie.

plakát

Policajt ze San Francisca (1997) 

S Policajtem z Beverly Hills má biják společnej jenom českej název a hlavní hereckou hvězdu. Žádná komedie se nekoná, maximálně se občas Eddie Murphy uculí nebo hodí vtípek při konverzaci se svojí milenkou. Ale bylo docela zajímavý vidět ho ve vážnější roli. Potěšil i záporák Michaela Wincotta nebo poctivá akce z doby, kdy se ještě nepoužívaly přehnaně digitální triky. Příběh ničim nepřekvapil, ale ani neurazil. Prostě takovej ten standardní devadesátkovej thriller a sympatická žánrová jednohubka, tři jistý hvězdy.

plakát

Stav obležení (1998) 

Politikaření o terorismu zabalený do thrillerovýho kabátku, který mi teda moc neřeklo. Na dnešní poměry jde o dílo dost kontroverzní, když vykresluje všechny ručníkáře jako potenciální teroristy. Sice hrozně přehnaný, ale tahle nekorektnost mě vcelku bavila. Jinak jsem se však spíš nudil a občas jsem měl tendence bez přehánění usínat. Asi tak napínavý to celý z mýho pohledu bylo. Moc toho nedokázalo změnit ani našlapaný herecký obsazení, dvě sinější hvězdy.

plakát

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024) 

Dojmy mám hodně podobný jako po projekci Fury Road. Jen tý akce mi přišlo o něco míň nebo byla minimálně míň působivá. Možná by se tenhle hendikep dal dohnat kratší stopáží, kdy zejména závěr je zbytečně dlouhej vzledem k nejednoznačnýmu zúčtování s hlavnim záporákem. Hudba mi pak přišla o dost slabší než minule. Jinak se jedná o tototožnej oldschoolovej výlet do místama až příliš šílenýho postapokalyptickýho světa (postavy). Ale čekal jsem tedy upřímně řečeno zběsilější a intenzivnější podivanou. Za filmařinu, místama zajímavej audio-vizuál a Chrise Hemswortha v nezvyklý záporácký roli třetí silnější hvězda.

plakát

I Love You Phillip Morris (2009) 

Zajímavej životní příběh, jehož zpracování však nejspíš dojelo na přílišnou snahu o reálnost skutečnejch událostí. Začátek nesoucí se v odlehčenym duchu byl fajn a k celýmu bijáku mi seděl nejvíc. Ale přišlo mi, že s přibývající stopáží začala převládat až zbytečně vážná podivaná. A že mohla dvojice Jim Carrey - Ewan McGregor sakra dost zábavy. Další z případů, kdy zajímavá životní biografie vypadá mnohem líp na papíře než před kamerou. Třetí silná hvězda za nekorektní gay vtípky / náražky (dneska už by něco takovýho asi horko těžko vzniklo) a herecký obsazení.