Reklama

Reklama

Hlava nad vodou

Trailer
USA, 1996, 92 min

Režie:

Jim Wilson

Scénář:

Eirik Ildahl (původní scénář), Geir Eriksen (původní scénář)

Kamera:

Richard Bowen
(další profese)

Muž, ležící v posteli je nahý a mrtvý. Jak se sem doslal? Kde je jeho oblečení? Otázky, na které se nedá tak lehce odpovědět a které mladou ženu Nathalii (Cameron Diaz - Maska, Líbánky bez ženicha) přivádí do choulostivé situace. Jak vysvětlí svému manželovi Georgovi (Harvey Keitel - Piano, Pulp Fiction, Imaginární zločiny), proč mrtvola jejího bývalého přítele leží v jejich ložnici? A proč zde právě o půlnoci dostal srdeční infarkt? Co s ním Nathalie prováděla? To jsou otázky jejího chorobně žárlivého manžela George... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Terva 

všechny recenze uživatele

.........nahého ex milence své ženy, dopravil soudce do márnice se zlomeným vazem - to nám určitě uvěřej. Harvei Keitel jako soudce George z dýmkou v puse ala Sherlock Holmes musí řešit velice zapeklitou situaci okolo jednoho mrtvého těla. Kunte je po smrti, zemřel, ale jak ? Takový konec jsem nečekal finální obraz mě totálně rozesmál - zvláště ta motorová pila byla srandovní. CITÁT - Není tady náhodou něco k pití ?.......... Scénář : Theresa Marie. Kamera : Richard Bowen. Hudba : Christopher Young. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Užívateľ tron: "Mám rád čierne komédie o to viac, o čo menej ich je." - tak pod toto sa s radosťou podpíšem :-) V podstate súhlasím aj so zvyškom komentára. Pri Hlave nad vodou spraví moja bunka pre čierny humor zopár nadšených kotrmelcov, ale ani po opakovanom zhliadnutí sa akosi neviem prinútiť k tým 4*. ()

Reklama

ethel91 

všechny recenze uživatele

nevím proč mám pocit, že propaguji především nedoceněný filmy :D, ale Hlava nad vodou mi taková přijde. nedoceněná a hodně dobrá. když jsem film shlédla před lety, když jsem byla mladší, zdálo se mi, že jde o typickou komedii. po letech jsem se podívala znovu a paradoxně mi to přišlo o několik příček brutálnější a drastičtější :D. každopádně je to opravdu unikátní propojení napínavého akčnějšího thrilleru a komedie. moc často se nevidí, aby takovéto míchání žánrů vyšlo dobře, ale u Hlavy nad vodou se to opravdu povedlo. a možná i to dává filmu tu pátou hvězdičku :). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád čierne komédie, o to viac, o čo menej ich je. HLAVA NAD VODOU sa nijako zvlášť nevydarila, chýbajú jej ostrejšie hrany a výraznejšie dialógy. Na jednej strane je mi komorná zápletka blízka, zároveň však až na pár detailov (nové betónové schody) nedokáže prekvapiť a tak sa mi zdá, že ani prekvapiť záujem nemá. Čo môže byť u poriadnej čiernej komédie pomerne zásadný problém. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo nezná původní norskou předlohu, je Hlava nad vodou možná zajímavým zpestřením filmové produkce, jenže já jsem Gaupův snímek viděl už dlouho před Wilsonovým počinem, takže můžu jen smutně konstatovat, že se vytratil ten cynický černý humor, chytrost původního scénáře, a to málo, co zůstalo funkční, jsem už znal z norského filmu. Proti norskému dílku jsem dostal navíc jenom dvě americké hvězdy, které ještě ke všemu nevyužívají plně své možnosti, lépe řečeno, z Cameron Diaz nikdo špičkovou herečku neudělá a Harvey Keittelovi poloha, kterou vyžadoval scénář, jednoduše nesedla. Kdybych neznal norský film, dám tři hvězdičky, takhle je to jen za dvě. Americké předělávky evropských filmů přes vyšší rozpočet jdou obvykle mimo moje představy o kvalitní filmařině. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Pták jménem Mo, kterého má Lance (Craig Sheffer) jako mazlíčka, je dravec Karančo jižní (Polyborus plancus). I když vzhledem připomíná papouška, opravdu se jedná o dravce, a to z čeledi sokolovitých. Konkrétně tento pták se jmenuje Mo i ve skutečnosti. Jedné se o velmi inteligentní druh, který dokáže používat i nástroje. (Prochy38)

Reklama

Reklama