Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nekouřím, nefotím stále stejné místo, nestal jsem se majitelem zletilé dcery a celkově nadšení z tohoto snímku nechápu. On byl sice celkem fajn, skvělí herci ho nenuceně táhli k nadprůměru, ale taky chvílemi nudil a totální absenci humoru já zkrátka neodpouštím. Taky mám svých starostí nad hlavu a tady má každá postava trable, které nechci znát a už vůbec je nechci řešit. Navíc jsem tentokrát nezvládl typické "nezávislé" kecy typu: Mám ti to říct? Ty opravdu chceš, abych ti to řekl? Fakt nevím , jestli ti to mám říct. Tak dobře, já ti to řeknu. Ale dobře mě poslouchej, protože to, co ti řeknu, bude fakt pecka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektni povidkovej film, kde dej stridave sleduje osudy takovejch 5 nejvyraznejsich postav, ktery se vzajemne propletaj, ale vubec se to nerozpada na jednotlivy epizody, ale pusobi to jako jeden celek. Jednotlivy epizody sice neprinasi kdovijak originalni dej, ale spojeny takhle vcelku davaj fakt paradni atmosferu a film nenudi ani chvilku, coz je docela vykon, na to, ze se tu nedeje zadna akce nebo tak neco, vetsinou se jen mluvi a film ma skoro dve hodiny. Krom toho tu jsou naprosto perfektni herci v cele s Keitelem a Hurtem. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Dnešní nedělní menu bylo složeno z předkrmu Harveye Keitela a jeho obchodu s doutníky a i ...pornem. Příloha byla jistý Paul Benjamin, spisovatel z NY. Do toho se mi zamotal takový černý vychcaný spratek Rašid( místo oliv asi) a jeho povedený otec bez ruky. Pak jako desert tam přišla nějaká děvka z Pittsburgu, co naprosto nezvládla výchovu své dcery. No a pak vám Auggie, místo zmrzliny povykládá jeden vánoční příběh-trošku si u toho zakrad ale stejně to byl dobrý skutek. V tomto povídkovém movie se vážně skoro nic neděje a vůbec nic se tam neřeší a a ani nevyřeší-na závěr vám zachrchlá Tom Waits...ale je to moc dobrý....čučí z toho člověčina! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to pripomína Clerks, akurát atmosférou a pomalým tempom cielené na strednú, alebo ešte staršiu generáciu. Zopár príbehov, ktoré sa odohrajú postavám, ktoré sa stretávajú v obchode na cigarety. Po rokoch ma to už príliš nenadchlo. Jednotlivé príbehy sú príliš jednoduché a obyčajné, ale vďaka skvelým hercom to nuda nie je a v potrebných chvíľach film dokáže vyvolať v divákovi potrebné emócie. Najlepší je finálny Vianočný príbeh, ktorý rozpráva Keitel Hurtovi. Vo vedľajších úlohách sa tu mihne kopa skvelých hercov, takže ma bavilo objavovať kto všetko sa tu objaví. Ani pred rokmi som z filmu nebol odvarený a dnes ma už tento typ nezávislákov príliš nebaví, ale tento je rozhodne jeden z tých lepších. 6/10. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Skvostný >malý< velký film o věcech lidských. Lehoučký jak kouř z těžkého doutníku... Není nad to, si takhle s přáteli v klídku dát cigárko. Nebo že by libo doutníček? A není třeba přitom nakonec ani šlukovat. Tak ať nikdo netvrdí, že kvůli tomuhle filmu si začal s kouřením. Protože takovou trafiku jen tak leckde nenajdete... :-) . . . ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Postava Augustuse „Auggieo“ Wrena (Harvey Keitel) je vytvořena po vzoru skutečného majitele Augie's Jazz Bar, který byl uzavřen v roce 1998. Když se podnik v roce 1999 znovu otevřel, noví majitelé si nemohli ponechat název bývalého podniku. Aby uctili jeho odkaz, nazvali nový klub po filmu z roku 1995 – „Smoke“. (sator)
  • Scénáře filmů Smoke a Vztek (1995) byly po úspěchu filmu přepracovány Paulem Austerem do knižní podoby "Smoke & Blue in the Face". (sator)
  • Rozdíl ve scénách mezi verzemi o délce 112 minut a 108 minut je v závěrečné „Vánoční povídce“. Zatímco ta delší ji obsahuje, v té kratší chybí. (sator)

Reklama

Reklama