Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Osudy několika lidí, které spojuje kouř - nic víc, nic míň, ono vlastně ani nic víc není potřeba. Filmeček působí hodně nezávisle a tipnul bych, že u jeho natáčení panovala obrovská pohoda. Osudy lidí se proplétají plynule, nikoliv křečovitě a s nucenými pointami, jak je dneska v podobně žánrově laděných filmech zvykem a lze si představit, že podobná story na newyorských ulicích někde odehrává. Smoke je film, kde není potřeba nic moc psát - snad jen doporučení, že když se chcete na chvilku nechat unést filmovou pohodou, nenervovat se, nemotat si hlavu zapeklitými pointami, příjemně se pousmívat, je to přesně ta ideální volba. Snad už jen dodám, že Harveyho vánoční příběh je nádhernej a nejsilnější moment filmu (přiznání Rashida u jeho otce s neskutečným výkonem Foresta Whitakera je hned v závěsu) ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Dnešní nedělní menu bylo složeno z předkrmu Harveye Keitela a jeho obchodu s doutníky a i ...pornem. Příloha byla jistý Paul Benjamin, spisovatel z NY. Do toho se mi zamotal takový černý vychcaný spratek Rašid( místo oliv asi) a jeho povedený otec bez ruky. Pak jako desert tam přišla nějaká děvka z Pittsburgu, co naprosto nezvládla výchovu své dcery. No a pak vám Auggie, místo zmrzliny povykládá jeden vánoční příběh-trošku si u toho zakrad ale stejně to byl dobrý skutek. V tomto povídkovém movie se vážně skoro nic neděje a vůbec nic se tam neřeší a a ani nevyřeší-na závěr vám zachrchlá Tom Waits...ale je to moc dobrý....čučí z toho člověčina! ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nádherný lidský film plný barvitých a živých charakterů. Smoke je elegantní spletenec osobitých příběhů, který beze spěchu, s cigárkem nebo doutníčkem v ruce vypráví o obyčejném životě v Brooklynu. Výsledkem je něco, co bez nadsázky pohladí na duši. Harvey Keitel a William Hurt mají příjemné, uklidňující charisma, Harrold Perineau a Forest Whitaker pak přináší zase trošku jiný element. Smoke je taková divácky dostupná poetika všednosti a jeden z mých srdcových filmů... 9/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O každodenných maličkostiach, o malých i veľkých udalostiach, ktoré sú súčasťou života. Tiež o tom, že spraviť dobrý skutok na Vianoce nie je vôbec zlá myšlienka... Mám rád takéto priamočiare poviedkové filmy s hutnou obsahovou stránkou, ktoré sa nakoniec spájajú do nádherného príbehu s veľkým vrecom plným pekných myšlienok na zamyslenie. Preto mi to trochu pripomenulo Jima Jarmuscha, ktorému tiež filmy tohto razenia idú veľmi dobre. Môžem len odporučiť. 85/100 ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Poetika tohoto filmu šla úplně mimo mě. Nejsem vyslovený odpůrce nezávislých filmů, kde epický děj je až na druhé koleji a dominantní stránkou jsou jiné části filmu (kamera, dialogy, scénář, celkové zpracování). Zde se ale skoro nic neděje. Spisovatel si jde pro cigarety, pokecá s trafikantem o svém životě, který stojí za prd. Do toho zápletka s mladým černochem, po kterém jsou jakýsi gangsteři, protože udělal něco, co udělat neměl... S přibývající minutami jsem měl větší a větší nutkání film vypnout a pozornost se postupně obracela k tomu, že film vypnu a půjdu radši spát. S velkým přemáháním jsem film nakonec dokoukal v očekávání, že stane něco nečekaného a převratného nebo něco velice bizarního ve stylu Lynchovek, ale bohužel nic. Film dále pokračoval ve stejném monotónním tempu až na konec. Nabízí se srovnání s Jirmoschovými Cofee and cigarettes and dalšími filmy. Ty mi však oslovili daleko více... 5/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku v USA, v lokalitách Phillipstown, Garrison, Peekskill, Brooklyn Promenade, Park Slope a Westchester County. (Terva)
  • Postava Augustuse „Auggieo“ Wrena (Harvey Keitel) je vytvořena po vzoru skutečného majitele Augie's Jazz Bar, který byl uzavřen v roce 1998. Když se podnik v roce 1999 znovu otevřel, noví majitelé si nemohli ponechat název bývalého podniku. Aby uctili jeho odkaz, nazvali nový klub po filmu z roku 1995 – „Smoke“. (sator)

Reklama

Reklama