Reklama

Reklama

Spící hrozba

  • USA Sleeping Dogs (více)
Trailer 1

Roy Freeman (Russell Crowe), bývalý detektiv, který bojuje se ztrátou paměti, se rozpomíná na starý případ vraždy univerzitního profesora, který si ale jinak vůbec nepamatuje. Freeman dává dohromady vzpomínky a důkazy a rozjíždí vyšetřování desítky let starého případu, jelikož je v sázce život nevinného muže, který čeká na popravu v cele smrti. Ďábelská síť pohřbených tajemství a zrad se ale zdá být propletena i s jeho minulostí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (53)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pomalé, nikam nespěchající detektivky mám ve velké oblibě, nicméně pokud je ale scénář pouhou zmatenou snůškou s lacině průhledným vyústěním, ani rozvážný styl vskutku moc nepomůže. Tohle přesně se stalo v případě snímku Sleeping Dogs, který chtěl být zřejmě dalším do ranku tajemných a chytrých počinů, u nichž si divák nebude do poslední jistý výsledkem. Bohužel, tvůrcům nakonec hází klacky pod nohy sama jejich okatá snaha za každou cenu překvapit, jelikož právě díky tomu celý projekt (s trestuhodně olbřímí stopáží) působí jako narychlo spíchnutý nedodělek. Nastalé smutné situaci nepomáhá ani fakt, že herci vlastně nemají moc co hrát, a že počítání zbytečných či hluchých scén jsem vzdal zhruba po hodině. Tohle se k velké škodě vážně moc nepovedlo. Tak snad příště! „This conversation would've been a lot better with whiskey.“ ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Stáva sa mi veľmi výnimočne, že ma záver filmu niečím prekvapí, obzvlášť pri kriminálkach, tu sa to stalo, fakt som neuhádol, kto bol vrahom, mea culpa. Asi je to tým, že som ten film podcenil a tak som nečakal nejaké väčšie prekvápko. Ale film je pomerne originálny už od samého začiatku, policajt na dôchodku s Alzheimerom sa pustí prešetrovať prípad, ktorý riešil pred 10 rokmi. Samozrejme sa dozvedá novinky na každom kroku, ako inak u pacienta s Alzheimerom, ktorý má problém si pamätať aj to ako sa volá. Takže je to zaujímavé pátranie ako pre neho, tak aj pre diváka. Na konci to pekne zacvakne, ale aj tak mi pár otázok zostalo nezodpovedaných, takže úplná pecka to nie je, ale slušný nadpriemer - 70% a prikláňam sa k vyššiemu hodnoteniu. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Naposledy mě Rusell Crowe překvapil(i tím jak je vypasenej) po delší době ve filmu Unhinged(2020). Tady si zahrál bývalýho detektiva z oddělení vražd trpícího Alzheimerovou chorobou( za mě teda spíš ztrátou paměti-Amnézií). Jednoho dne je osloven mužem odsouzeným na smrt v jeho 10let starým případě. Muž po něm chce aby dokázal jeho nevinu. Vše komplikuje ale fakt, že už není u policie a jeho ztráta paměti. Pardón Alzheimerova choroba. A tak je vyšetřování a dokazování neviny vedeno v  pomalejším tempu. Na nějakou výraznou akci rovnou zapomeňte. I přesto film nenudí. Jen ten finální zvrat není asi tak překvapující jak by měl. Nebo alespoň mně bylo jasný poměrně brzy odkud vítr povane a kam celej film směřuje. I přesto si myslím, že si film ty 3hvězdy zaslouží. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Mám pro slow burn detektivky prostě velkou slabost a tohle je krásně ryzí a čistá krimi, které se dnes už tolik nedělá. Žádné velké okecávání a hned od začátku tu máme případ, sice 10 let starý, ale to vůbec nevadí. Snímek i přes pomalé tempo utíká a to hlavně proto, že tu není žádný velký počet dějových linií, prostě jedno striktní vyšetřování a tak se mi to libí. Režie sice není 2x ambiciózní a vizuál vypadá jak 10 let zpátky, ale všechno vynahrazuje skvěle sepsaný scénář, který je dost nepředvídatelný a pěkně si se mnou pohrál (vyjímečne mi nevadil ani velký počet flashbacků). Herecky taky rozhodně není co vytknout, protože Russell je prostě Russell. Palec nahoru. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí detektivka, která využívá hlavní postavu detektiva s alzheimerem jako prostředek pro matení diváka a celkem se jí to daří. Zvrat na závěr je lehce na hraně a dalo by se o něm dlouze diskutovat, ale nakonec ho celkem beru a na režijní debut jde o slušnou jednohubku. Crowe to v sobě pořád má…60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od februára do mája 2022 v Melbourne, Victoria (Austrália), kde sa usadil aj Russel Crowe. (Arsenal83)

Reklama

Reklama