Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (175)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Hlavný problém je, že to poriadne nedrží po kope a niektoré scény sú veľmi zvláštne. Rozhodne to však nie je zlé béčko. Perfektné úvodné titulky (to najlepšie na filme) a veľmi vydarené masky. V tomto prípade sa dá hovoriť o jasnom podhodnotení diela a filmu to veľmi krivdí. Nie je to žiadny zázrak, ale na priemer to má. 50% ()

silent cut 

všechny recenze uživatele

Život byl krásný... dokud jsem neviděl tento film.. Ztratil jsem totiž všechny jistoty... Každý může mít slabou chvilku, ale někdo, kdo natočil Francouzskou spojku... Ještě že nejsem taková citlivka, jinak by mi ta deprese vydržela 2 roky... pak přišel Ronin, ale někde v koutku mysli se pořád musím ptát...proč? jedna hvězdička za titulky... ()

Reklama

krivkin 

všechny recenze uživatele

byl jsem na tom v kině a do teď si pamatuju úvodní titulky - ty jsou opravdu hodně efektní !! a rozhodně to není odpad, znám mnohem víc filmů, které mají vyšší hodnocení a patří do odpadu spíš než tohle... je pravda, že neznám pův. verzi, ale některé příspěvky zde mi přijdou trošku mimo - nebo jejich autoři pouze použili ctr+c & ctrl+v - asi až do 3/4 jsem to vydržel sledovat skoro bez dechu, pak už mě to tak nebralo, ale Marlon Brando jako úchylný genetik a filantrop/zoofil :-) a Val Kilmer jako jeho cynický podřízený, to byla dobrá kombinace... ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Jakýsi mix Planety opic a Apokalypsy se zrodil z románu Wellse, kde nepokulhává ani tak myšlenkou, dějem či snad kostýmy, ale přihlouplým scénář, jalovými herci a Thewlisemb, který si říká o cenu za nejhorší herecký výkon desetiletí, protože to vypadalo jako by byl celý film myšlenkami jinde. Brando již dávno za zenitem, asi potřeboval peníze pro svůj ostrov, tak vzal roli v tomto skvostu a Kilmer, u kterého právě startoval raketový sešup jeho kariéry. Určitě se to dalo natočit lépe, ale zase by to ztratilo své nezaměnitelné kouzlo. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

U Ostrova Dr. Moreau mi zaráží jedna věc, a to, jak je možné, že tento film šel vůbec do kinodistribuce když má look béčkového filmu z dvd produkce, muselo být zcela zřejmé, že film v kinech vyhoří, což se i stalo. K filmu řeknu asi jen to, že námět není úplně marný, ale jeho provedení v podobě scénáře, režie a hereckých výkonů zcela pokulhává. Bizardně nudný film. Viděno na AMC. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Film je již třetí filmovou interpretací původního románu. (Kmotr76)
  • Herec Rob Morrow, ktorý hral pôvodne Edwarda Douglasa, opustil natáčanie po pár dňoch kvôli neustálemu prepisovaniu scenára. Túto postavu neskôr prevzal David Thewlis. (tXtX)
  • Val Kilmer bol počas nakrúcania neskutočne arogantný a agresívny. Do potýčky sa dostal s oboma režisérmi aj viacerými hercami. Nepáčil sa mu scenár a tesne predtým, ako padla prvá klapka, docielil to, aby bol predsa len upravený podľa jeho predstáv. (tXtX)

Reklama

Reklama