Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

pugs 

všechny recenze uživatele

,,Nejdřív ji ojedu, pak ji zabiju, a pak ji ojedu znovu" Vaaaaaaaaaaaaaaaaaau, tak toto bolo niečo! Alucard ako ten najlepší upír na svete sa nám prestavil po boku dvoch silných žien menom Integra Hellsing a Viktoria Ceras. Toto anime niet hodnotiť inak. Naprosto úžasne napísané postavy, doplnené rozumnými dialógmi a scenárom, ktorý vás proste neodtrhne od obrazovky. Ešte vďaka, že som dal na radu uživateľovi s nickom Richard_Ba, lebo by som si tento anime seriál nepozrel. Najväčším záporákom v prvej polovici bol kňaz, ktorý sa v podstate vyrovnal Alucardovi, kým sme ešte nevideli Alucardove všetky schopnosti. V druhej polovice ale bol záporák nevýrazný. Zázračná bytosť, ktorá vyvoláva pomocou Lady Hellsing diabla? Drsnejšia sa mi zdala tá baba, ktorá chcela z Integry spraviť Ghúla. Vrátim sa k prvej polovici. Vystrieľanie základne Hellsing bolo dosť - dosť - dosť brutálne, ale ako píše Nin, záveru sa to nevyrovná. Hektolitre krvi, ktoré si behajú po schodoch cez Londýn až po Alucarda a veľkolepé finále v podobe dvoch monštier. Proste radosť sa na to pozerať:-) 9/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Podařené akční anime, které do vysokého nadprůměru vytahují především skvělé hlavní postavy: nepřemožitelný bad-ass Arucard, roztomile zmatená Seras Victoria i neústupná Integra Wingates Hellsing. Děj jinak příliš neobvyklých zvratů nepřináší, prostě nepřetržitá řežba mezi upíry a organizací Hellsing, ochraňující britské impérium a královnu před těmito nemrtvými šmejdy. Vcelku nijak vyzněl také konec, pouze pár titulků, že pátrání stále pokračuje. ()

Reklama

Miguel 

všechny recenze uživatele

Koukat na Alucarda, to bylo opravdu něco. Je to ten nejlepčejší, nejcoolovitější upír, jakého jsem kdy viděl. Opovrhující lidstvem jako celkem. Neuvěřitelně znuděný svým nesmrtelným životem a hlavně tím, že nemůže najít sobě rovného protivníka. Celou temno-rudou atmosféru dokresluje hudba, která se zdánlivě nehodí. No řekněte jazz-blues říznutý rockem v seriálu o upírech, kdo by to čekal :). Jenže právě její použití se ukázalo jako jeden z nejgeniálnějších tahů, který dělá tento seriál jedinečným. O zpracování animé nemá cenu hovořit, stačí si přečíst všechny komentáře, takže by to bylo jako nosení dříví do lesa. Hle mého názoru se povedl i český dabing . . . ale ono to možná bude hlasem mého oblíbeného dabéra Martina Stránského. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpřeceňovanějších anime, co jsem kdy viděl. Na první pohled mi to všechno přišlo strašně zajímavé- grafický styl, hudba, atmosféra... Bohužel po třetím díle to šlo dolů. Přišlo mi, že to tvůrci celé nějak odflákli a ke konci jsem se dostal jen tak tak. Koukněte radši na OVA, protože jediný aspekt, který je v TV seriálu na větší úrovní je skvělá hudba. 5/10 ()

Emerelle 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle prostě klasika, skvělé anime, které jsem již mnohokrát viděla. Ovšem k napsání komentáře mě donutila až skutečnost, že jsem si minulý týden chtěla pusitit Hellsing znovu. Na tom by nebylo nic špatného...pustím si první epizodu a hned vím co je špatně. Omylem jsem si pustila Hellsing s českým dabingem :D...ušní bubínky mě bolí ještě dnes. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Seriál byl premiérově uveden přibližně o šest let dříve než poslední díl mangy, která je seriálu předlohou. (Hem.m)
  • Dracula v seriálu používá své jméno obráceně, tedy Alucard. Důvodem je fakt, že v případě, že by někdo znal pravé jméno upíra, mohl by z něj vyhnat démona a vymítit jej. (Rimer545)
  • Seriál se drží své předlohy jen do sedmého dílu, čili do druhého dílu mangy. Dále se již rozvíjí samostatně. (Hem.m)

Reklama

Reklama