Reklama

Reklama

Kenpú denki Berserk

(seriál)
  • Japonsko 剣風伝奇ベルセルク (více)
Japonsko, (1997–1998), 9 h 10 min (Minutáž: 22 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Zdevastovaným královstvím Midland prochází záhadný Černý válečník a bojuje s démony. Místo useknuté ruky protéza s opakovací kuší, v druhé ruce masivní meč velikosti dospělého muže. Po boji během odpočinku v lese vzpomíná na doby, kdy jeho jméno bylo Guts. Na doby války Midlandu proti říši Chuder, na své tažení s Midlandskou kumpanií Jestřába, žoldáckou bandou vedenou charismatickým albínem Griffithem, Bílým jestřábem. Griffith věří, že jeho osudem je stát se králem a tomuto osudu zasvětil život svůj i celé kumpanie, která ho oddaně následuje. Sledujme tedy s Gutsem jeho heroickou pouť za snem.

Anime seriál plný krve, války, intrik a bojů - středověká rytířská dark fantasy. Navíc dle mínění fanoušků seriál velice zdařilý, držící čestné 49. místo v databázi AnimeNewsNetwork (2.3.2007), a to i přes fakt extrémně častého využívání statické animace a dalších finančně nenáročných animátorských technik. (Subjektiv)

(více)

Recenze (149)

Losik 

všechny recenze uživatele

Temné Fantasy Anime v čele s Gutsem a jeho brutálním mečem, který všechno rozseká na kusy.Statická animace někomu nemusí vyhovovat, ale mě se líbí víc, nahodí lepší atmosféru a zachytí lépe situaci a náladu. Hloubka postav a promyšlený příběh v temném a brutálním světě. Vše se točí okolo žoldáků jménem Band of the Hawk.Hlavní mínus celého seriálu je jeho nedokončení a bez mangy se nedozvíte jak to s Gutsem a Griffithem vůbec dopadne. Jeden z mých prvních anime seriálů, ale zato jeden z nejlepších. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem to odkládal, jednak proto, že jsem si chtěl nechat nějákou anime kultovku na horší časy a jednak proto, že mě fantasy obecně něják zvlášť neláká.... a jak to dopadlo? ....Jestliže první díl(y) nastřelily nějáké to očekávání které se pak po3/4 série nenaplňovalo a místo toho divák sledoval "jen" vzestup Kumpanie jestřába (jejich úspěchy v bitvách, vzájemné vztahovky a vhledy do minulosti a motivací jednotlivých postav), tak posledních pár dílů se to zvrtlo do neuvěřitelně drásavého, sugestivního a depresivního pekla plného hrůzy, zmaru, beznaděje a strachu. Celou sérii jsem byl přesvědčený, že -přestože jde o solidní válečné drama s velmi propracovanou psychologií a prvky fantasy- více než 4 ze mě nikdo nevytříská, ale za tu kulervoucí koncovku tam tu pátou hvězdu přecejenom dokopnu protože u téhle až psychedelické noční můry se mi klepal svěrač více než u všech moderních USA horrorů dohromady.. Respect a teď jsem zvědavý co se z toho povedlo vytřískat filmové sérii Golden Age Arc. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Anime seriál Berserk patří k tomu nejlepšímu, co jsem kdy u anime viděl. Animace a kresba sice nejsou na vysoké úrovni, ale to vše je kompenzováno zajímavým příběhem a hlavně akčními sekvencemi, kterých je v seriálu přehršel. Navíc oproti jiným anime není Berserk ani trochu infantilní, naopak je temný a brutální. Červenou barvou rozhodně tvůrci nešetřili. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Moje další modla z žánru anime. Hledáte skutečně temnou a krvavou podívanou plnou bolesti a smrti, potom je Berserk něco pro vás. Rozhodně se však nejedná o bezduchou mlátičku. Příběh Gutse, ohromného zabijáka (barbar Conan sux) a jeho cesta na vrchol a následný pád na dno. Animace je opravdu poplatná době vzniku, ovšem mě to ani trochu nevadilo, v tomto ohledu zde skutečně vítězí obsah nad formou...i když ty boje byly fakt super :-)). Na druhou stranu si nějak nedokážu představit, že by Berserk s dnešní animací by na mě dokázal tak zapůsobit. Jde o skutečně vyjímečný seriál, který můžu každému doporučit, lepší temnou fantasy skutečně nenajdete. Subjektiv zde už zmínil mangu, momentálně jí čtu a chtě nechtě musím říct, že těch 5* v porovnání s mangou docela bledne. Chcete pokračování Berserku...přečtěte si mangu, věřte mi, že to stojí za to. ()

Drolin 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, který mě zvláště nezaujal se ocitl Berserk v pozici - odloženo na později. S chválou padající na toto anime jsem později přeci jen Berserkra začal sledovat, díl od dílu jsem byl více pohlcen až do zlomové chvíle v půlce seriálu, kdy mi bylo jasné, že toto dílo nabízí daleko více než se z počátku zdálo. Mimo nosné myšlenky a znatelného vývoje postav v průběhu děje vyniká především hudba S. Hirasawy - Gatsu. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (1)

  • Meč zvaný „Drakobijec“, kterým se ohání Černý šermíř, je celkově dlouhý 193,7 cm a váží 176,3 kg. (Zdroj: reddit.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama