Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Milé, prostě milé. Kombinace politické mystifikace ala Vrtěti psem, ovlivnění US prezidenta obyčejnými lidmi ala Americký prezident šmrnclé tradičními situacemi postavenými na záměně vyšla parádně! Bavil jsem se skvěle a kromě promyšleného scénáře na tom měl podstatný podíl i velice přesvědčivý Kevin Kline. Ben Kingsley se sice objevil jen v poslední třetině, ale i během ní dokázal být vyloženě uhrančivý. Závěr nejprve vypadal, že skončí tradičně americký kýčovitě, kdy Dave před Kongresem vše hrdě přizná, ale finální finta to dostatečně napravila. Pro mě rozhodně jeden z nej dvojnických filmů a zaručený recept na příjemně strávený večer. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $63,270,710Tržby Celosvetovo $70,600,000║ __Ivan Reitman a jeho práca s hercami bola vždy prvotriedna, čo samozrejme veľkolepo potvrdzuje aj v tomto filme. Film sa opiera o dosť ťažko spracovateľnú tému, hlavne čo sa týka stráviteľnosti a v tomto Reitman maximálne prekvapuje a po celý čas nám podáva výborne gradujúci príbeh plný nádeje na lepší život, bez toho aby tam bola natlačená akákoľvek umelosť či dokonca klasická americká patetickosť aká je vo väčšine podobných filmov opierajúcich sa o vlastenectvo. "Neskutočne silné prevedenie príbehu o tom aké krásne by to bolo keby sa vládlo pre ľudí." __/100%/ ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Je to pěkný film..Ale víte, když nejdříve shlédnete snímek s názvem Masquerade, zjistíte, že Dave mu sahá tak akorát na kotníky. Samozřejmě vím, že už je to druhá stránka věci. Pravdou ale zůstává, že motivy jsou téměř totožné akorát každý je z jiného roku a jiné kultury. A to se nedá nesrovnávat. Teda mě to už nejde. 7/10 ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jednu sobotu večer se mi nějak nechtělo spát a do oka mi padla romantická komedie se Sigourney Weaver. A protože mám Sigourney hodně ráda, rozhodla jsem se, že se budu dívat. Nelituju. Ano, je to pohádka, strašně nepravděpodobný děj, sem tam klišé, ale na druhou stranu byly některé zvraty zajímavé a scénář docela propracovaný. Hodně rozporuplný děj, když o tom tak přemýšlím. Ale co, Kevin Kline byl sympaťák, Sigourney ani nic zkazit neumí, ve výsledku to byla příjemná oddechová podívaná. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Taky se vždycky divíte jak můžou politici dělat taková nepochopitelná rozhodnutí? Taky se naštvete když zjistíte na jaké zhovadilosti jdou peníze ze státního rozpočtu? Myslíte si taky že politici řeší hlavně kraviny a na podstatné věci nemají odvahu, vůli, či mozkovou hmotu?...Dave je klasický případ toho, jak by politika vypadala kdyby se na nejvýznamější výkonnou funkci ve státě dostal obyčejný, nezkorumpovaný, racionálně myslící člověk, který přesně ví co národ potřebuje, nechce být pouze loutkou v rukou lobbistů a jeho primárním posláním v politice není co nejdelší udržení si pěkného korýtka a po ukončení politické kariéry odchod na nějakou pěknou dobře placenou trafiku, získanou díky kontaktům v politice nabraným. Dave skutečně chce být tím čím by politik měl být.Ty necelé dvě hodinky filmu uběhnou jako voda, já osobně jsem se nenudil ani vteřinu a pokud máte rádi politickou satiru...vřele doporučuji...tento film si nedělá srandu jen z Bílého domu, politika je totiž stejný mrdník všude na světě, jen někde větší, někde menší. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)

Reklama

Reklama