Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Země je nemocná. Ty ji máš odvézt do nemocnice." ----- Milé, leč neoslnivé pojednání o tom, kterak Dave ke štěstí a k první dámě přišel. A jelikož kladní hrdinové jsou ve výrazné přesile, jde v podstatě o konejšivé vyprávění na dobrou noc z téměř ideálního světa, který má s reáliemi vysoké politiky pramálo společného ... ba co víc: Kdyby mohl, štítivě by se od nich odvrátil. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč mi to tak sedlo. K naivní představě že stačí aby to politik "myslel dobře" a všechno začne fungovat chovám silnou skepsi, a při pohledu na Sigourney Weaver se mě rozhodně nezmocňují romantické myšlenky. Jenže Kevin Kline jako prezident je prostě třída a Ivan Reitman zná míru, takže výsledkem je výborná hřejivá komedie v níž funguje pracovní i milostná zápletka. Tohle je přesně ten typ filmu k němuž se dá po letech vracet, a nikdy nezklame. Nejlepší snímek dua Schwarzenegger - Reitman. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni pulhodinka je celkem otrava, kde se nic moc nedeje, pak nastesti Dave prilitne do Bilyho domu a zadne delat bordel a od ty doby az do konce filmu uz to je pohodova zabava, kde je akorat Dave misty uz otravne velkej dobrak a cely je to lehce predvidatelny. Nicmene i ty hluchy mista zachranujou skvely herci v cele s supersympatickym Klinem. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nepříliš výrazná romantická a politická komedie o záměně dvojníků. Romantická bohužel mnohem víc než politická, a byť ústřední herecká dvojka Kline s Weaverovou to táhne dobře, stejně je vidět že Reitman už se pomalu propadal do svého slabšího období. Za zmínku stojí že "cameo" Arnolda Schwarzeneggera tu ve skutečnosti není ani tak jako vtipné cameo, ale naopak reálně nejpřesněji obsazená role - Arnold už tou dobou několik let dělal poradce prezidenta Bushe. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film a geniální Kline - je to jeden z nejproměnlivějších herců vůbec. Zde navíc hraje dvojroli. Je vidět, že scénárista Gary Ross věděl o čem píše - byl politickým poradcem několika prezidentských kandidátů a za svůj scénář byl právem nominován na Oscara. Nejraději mám scénu, kdy Kevin elegantně najde úspory v rozpočtu - moc rád bych viděl podobnou komedii z českého prostředí (no úplně jistě to nevím). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)

Reklama

Reklama