Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Krimi

Poslední recenze (3 042)

plakát

Doctor Who - Season 21 (1984) (série) 

80 % Warriors of the Deep - je to trochu recyklování už použité záplekty, ale Doctorův závěrečný proslov a pachuť morální kocoviny si existenci epizody obhájili. Bez nich bych byl při hodnocení mnohem kritičtější. 80 % The Awakening - zápletka mi připomněla Midsomar od Ari Astera, jen bez těch drastických scén. Naštěstí má epizoda jen dva díly, takže i když se do vyprávnění občas vkrádala nuda, zase tak moc to nevadilo. 70 % Frontios - teoreticky by mělo jít o vynikající epizodu, ale nějak si to nesedlo. Záporáci byli divní, příběh mnou jenom prošuměl a i když jsem ho viděl před pár dny, nepamatuju si z něho skoro nic. 100 % Resurrection of the Daleks - minulá epizoda s Daleky byla snad ta nejméně povedená ze všech, ale tahle se naopak řadí k těm nejlepším vůbec. Je to našlapané, soustředěné a místy téměř dravé. Téhle epizodě zkrácení na dva díly rozhodně prospělo. 80 % Planet of Fire - až tady si scenáristé uráčili vzpomnět, že v TARDIS cestuje i Kamelion. Hlavní hvězdou je ovšem Vislor Turlough, který v téhle epizodě udělal z Doctora vedlejší postavu. Nakonec jsem si ho oblíbil, takže mě bude jeho odchod mrzet. Na svůdnou Perri Brown je sice radost pohledět, ale charakterem ho nenahradí. 100 % The Caves of Androzani - až někdy uvidíte v seznamu nejlepších epizod seriálu tuhle, tak to není chyba. Tady si sedlo naprosto všechno. Fantastický záporák, hutná atmosféra, výborné vedlejší postavy, skvělé prostředí a promyšlená zápletka. Opravdu jsem měl pocit, že se dívám na živoucí svět s bohatou historií, do něhož Doctor jen na chvíli přicestoval. Jeho smrt mi ovšem přišla mírně řečeno zbytečná. 80 % The Twin Dilemma - v něčem je tahle epizoda super, v něčem je vyloženě na pěst. Stejné je to s šestým Doctorem. Občas je jeho neotesanost a přímočarost osvěžující, občas mám chuť ho zliskat mokrou hadrou. Tady je prý nejodpornější v celém seriálu, ale o moc lepší už to nebude. I tak je mi sympatičtější než ten čtvrtý, který taky uměl být dost nepříjemný a jeho charisma kterým to prý kompenzoval, na mě vůbec nefungovalo.

plakát

Doctor Who - Season 20 (1983) (série) 

80 % Arc of Infinity - Omega na mě napoprvé udělal pořádně silný dojem a taky dostal jednu z nejlepších epizod vůbec, takže jsem jeho návrat uvítal. Bohužel příběh ho pořádně nevyužil a dokonce by se bez něho snad i obešel. 80 % Snakedance - naopak Mara mě při prvním setkání moc neuchvátila a její epizoda se nevzrušila zařadila mezi průměr. Druhá návštěva už je znatelně povednější, i díky skvělé výpravě. 80 % Mawdryn Undead - třídilná minisérie s Black Guardianem má stoupající kvalitu. První díl se může pochlubit snad jen návratem zvolna stárnoucího brigadýra a slušným záporákem, z něhož se nakonec vyklubala hodně zajímavá postava. Příběh je ovšem spíš slabší a tažený temnou atmosférou. 90 % Terminus - líbilo se mi prostředí, zápletka, vzepjetí Nyssy i postupné zapracování nového společníka, který ovšem moc sympatií nepobral. Je v něm ale víc než se zdá - náznaky tu jsou vidět. 100 % Enlightenment - nádherně brakové, atmosférické a správně ošlehané dobrodružství, které se zařadilo mezi ty nejlepší epizody pátého Doctora. Kdo by si pomyslel, že vesmírné závody plachetnic můžou být tak zábavné. Závěrečné zúčtování s Black Guardianem mě potěšilo. 60 % The King's Demons - nevím co si o tom mám myslet. Epizoda má dva díly a i tak je v nich spoustu vaty. Kamelion má potenciál a mohl by se stát fantastickým společníkem a vítaným osvěžením, jenže seriál ho naprosto ignoroval.

plakát

Doctor Who: The Five Doctors (1983) (TV film) 

Je lepší Pět Doctorů nebo Tři Doctoři? Otázka je těžší než by se mohlo zdát. Tenhle speciál má navrch v hudbě, ve snové atmosféře kterou seriál nastavil v osmnácté sérii a v návratu několika starých společníků - zvlášť Susan kterou z nepochopitelných důvodů není moc oblíbená mě hodně potěšila. Příběh je určitě nadprůměrný a záporák má charisma. Jenže Tři Doctoři měli živého Williama Harnella, fantastický příběh který držel mnohem víc pohromadě a jejich záporák by si tohohle dal k snídani a ještě by ho chtěl něčím zajíst. Asi bych se opatrně klonil k nim, zvlášť díky tomu, že mám pro tu éru slabost. Na poctivých pět hvězdiček dosáhnou oba s přehledem.

Poslední hodnocení (4 167)

Doctor Who - Season 21 (1984) (série) (S21)

27.05.2024

Doctor Who - Season 20 (1983) (série) (S20)

27.05.2024

Doctor Who: The Five Doctors (1983) (TV film)

21.05.2024

Doctor Who - Season 19 (1982) (série) (S19)

20.05.2024

Doctor Who - Season 18 (1980) (série) (S18)

15.05.2024

Doctor Who - Season 17 (1979) (série) (S17)

09.05.2024

Doctor Who - Season 16 (1978) (série) (S16)

07.05.2024

Doctor Who - Season 15 (1977) (série) (S15)

05.05.2024

Duna: Část druhá (2024)

29.04.2024

Reklama

Poslední deníček (24)

Top 10 za rok 2023 - bez pořadí

The Covenant