Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nechci říkat osmiletému chlapci, že bude spát na ulici, aby lidé měli lepší pocit z auta. Vy to řeknete?" Dosadit do funkce americkýho prezidenta idealistu nezávislýho na sponzorech je krásná myšlenka. Proto mám Davea rád. Takže pokud se někdy nějakým omylem stanu americkým prezidentem, tak bych si představoval něco jako Ellen za první dámu a Duana jako bodyguarda. Tak by to bylo v pořádku. Každýho 4. července bychom se spolu sešli v oválný pracovně a pustili bysme si tuhle skvělou pohádku na oslavu Dne nezávislosti. Howgh! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná komedie o člověku, který se díky své podobě s prezidentem dostal na jeho místo. Příjemné herecké obsazení, klidný a solidní průběh, žádná hloupost. Opravdu jsem byl příjemně překvapen a ani po letech tento film neztrácí na svých kvalitách. Vřele doporučuji na nudné Nedělní odpoledne. 80% ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dvojníkem amerického presidenta aneb Všechno dobře dopadne, protože musí. 1) Politická satira je vděčné téma. Scénárista Gary Ross využil své minulosti jako politického poradce presidentských kandidátů a sepsal velmi koukatelnou a příjemnou úsměvnou komedii, kde sice víte předem, jak vše dopadne, ale prožitek ze sledování vám to neubere. 2) Přidejte řemeslnou zručnost výrobců a máte film, který jistě neudělá díru do světa kinematografie, ale na který se opakovaně rád koukám. 3) A těm, kteří ve snímku vidí pouhou nudnou řemeslnou rutinu a spekulují o tom, kterého díla že je to remake (nabízí se jich celá řada), mohu jen říci slovy šéfa presidentského úřadu Boba Alexandra: Ho ho ho! Die, you pond scum! ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Je to pěkný film..Ale víte, když nejdříve shlédnete snímek s názvem Masquerade, zjistíte, že Dave mu sahá tak akorát na kotníky. Samozřejmě vím, že už je to druhá stránka věci. Pravdou ale zůstává, že motivy jsou téměř totožné akorát každý je z jiného roku a jiné kultury. A to se nedá nesrovnávat. Teda mě to už nejde. 7/10 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nepříliš výrazná romantická a politická komedie o záměně dvojníků. Romantická bohužel mnohem víc než politická, a byť ústřední herecká dvojka Kline s Weaverovou to táhne dobře, stejně je vidět že Reitman už se pomalu propadal do svého slabšího období. Za zmínku stojí že "cameo" Arnolda Schwarzeneggera tu ve skutečnosti není ani tak jako vtipné cameo, ale naopak reálně nejpřesněji obsazená role - Arnold už tou dobou několik let dělal poradce prezidenta Bushe. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)

Reklama

Reklama