Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

lekr 

všechny recenze uživatele

Taková pohodovka na pohodový a uvolněný večer ukazující alegoricky na nějaký ten nedostatek americké vlády a se skvělým Kevinem Klinem v hlavní role a taky s výbornou rolí Arnolda Schwarzeneggera - hrál sám sebe asi na pět vteřin. Kéž by nějaký takový Dave existoval i v České republice ( asi by ho někdy bylo potřeba )..... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom inteligentne napisana a kvalitne natocena romanticka komedia s nejakym tym moralnym ponaucenim. Napriek tomu z nej nie som nejak extra nadseny a pre mna sa tento film srdcovkou nestal. Mozno za to môze trochu nevyrazny Kline v dvojulohe zkazeneho prezidenta a dobraka od kosti, ktory ho nahradi. Prilis sa mi nehodila ani Sigourney Weaver do ulohy klasickej zenskej krehkej vyplne. Do drsnejsich uloh sa hodi viac. Celkove pojatie filmu je az prilis rozpravkovo naivne. Zaporak Langella je jasny od prveho pohladu. Rovnako ako este väcsi dobrak od kosti ako vymeneny prezident a to viceprezident Ben Kingsley, ktoreho mi uz ani nebolo luto, ale ma skôr sral. Najviac som si nakoniec uzil vedlajsie postavy. Charlesa Grodina ako Daveovho kamarata, drsniaka Vinga Rhamesa ako prezidentovho bodyguarda alebo skvele Arnieho cameo. Takze pre mna je vysledok len mierne nadpriemerny film, ktory zas nejakych 15-20 rokov vidiet nemusim. 6/10. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dave Kovic (Kevin Kline) je vybrán jako prezidentův dvojník, ale náhoda tomu chce, že bude muset za skutečného prezidenta Billa Mitchella, kterého postihne mozková mrtvice, zaskočit na plný úvazek... Pohodový film s příjemným hereckým obsazením. Arnold Schwarzenegger se objeví pouze v cameo roli, aby dětem řekl, že nemaji jíst koblihy. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nepříliš výrazná romantická a politická komedie o záměně dvojníků. Romantická bohužel mnohem víc než politická, a byť ústřední herecká dvojka Kline s Weaverovou to táhne dobře, stejně je vidět že Reitman už se pomalu propadal do svého slabšího období. Za zmínku stojí že "cameo" Arnolda Schwarzeneggera tu ve skutečnosti není ani tak jako vtipné cameo, ale naopak reálně nejpřesněji obsazená role - Arnold už tou dobou několik let dělal poradce prezidenta Bushe. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá Oscar za scénář? Ten má tolik trhlin v logice, že by to musela být crazy komedie, aby to dávalo nějaký smysl. Ale tak to není. Doktor by hned na začátku musel poznat, že jde o jiného muže, pak je tu hlas a asi dalších padesát věcí. Snad pro někoho, kdo jen povrchně sleduje děj, může být film něčím víc, než jen lehkou zábavou. Ono to totiž není téměř vůbec vtipné, takže jediné, co zbývá, je romantický film. Do toho je kýčovitě namíchaná pohádka o sociálních podporách nového prezidenta a zloduch poradce ostrouhá. Jak tohle může mít 71%, to nechápu. když něco na tohle téma, tak "Byl jsem při tom". ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)

Reklama

Reklama